Февруарски бебчета 2026г

• 28 355
  • 800
  •   1
Отговори
# 300
Bellyboom
Ако искаш ChatGPT да ти пише въпросите, моля те, внимавай дали изтриваш всичко накрая.

Наистина ли това е най-важното от публикацията? Мисля, че забележката за редактора на телефона можеше да се пропусне. Ще се радвам, ако все пак се върнете към въпроса ми.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 17:38 от Bellybloom2026

# 301
Гърдите ми бяха подути и болезнени не повече от 2-3 седмици. След това си останаха просто уголемени с потъмнели ареоли и чувствителни зърна. В 14-та седмица съм и гадене все още си имам, но то никога не е било много силно, повръщала съм има няма 5 пъти. Още го има и отвращението от храни, които до преди това обичах (например яйца), но въпреки всичко се насилвам да ги ям, защото не мога да карам само на солетки, бисквитки и оризовки 😅 като цяло само това ми бяха и симптомите като изключим замаяността при рязко ставане, но желязото ми е 3 пъти под минималната референтна стойност, така че е обяснимо.
А дадоха ли ви нещо да пиете за желязото?

# 302
Да, пия Липоферилак Форте вече месец и половина. Няма обичайните странични ефекти на железните препарати, нямам запек и изпражненията ми не се оцветяват в черно. Освен това съдържа фолиева киселина, както и витамин Ц за по-добро усвояване.

# 303
  • 🌊
При мен има  подобрение, вече официално съм в 13 седмица и почна да ми посветва с гаденето. Не е като изведнъж да се появи дъгата - онзи ден имах жестока криза с 5 повръщания, включително и на хидратин, който издържа общо към 3 минути в тялото ми. Паднах до 43.0 кг, забременях на 46.5. АГ-тата казаха, че всичко е наред. Но мога да дишам, мога да спя легнала, направо ренесанс.

Обаче си нямате идея как ме успокоихте за Гавискона. Всички си мислеха, че полудявам от това, че упорито твърдях, че ми се гади от него, а вземах уж вкус ягода и ала-бала. Давам положителна препоръка за Антиметил, аз вземам хапчетата.
Болката в гърдите ми изчезна към 5 гс и не се е появявала от тогава, не виждам и някаква промяна

Иначе не мога да се наспя нормално и то не от бебето, а защото някой съсед от блока е решил да трансформира танк от Втората световна в пералня, че и да я пуска в 3 посред нощ. Не знам колко дълбоко трябва да спи, за да не реагира, но не се издържа. Добре, че на 5ти имаме събрание и дано да са гледали филма "Усещане". Липсва ми да живея в къща, много се надявам да имаме възможност когато се роди да се преместим за кратко при нашите, а след това в някой по-тих апартамент.

# 304
И моите симптоми сякаш вземат да отшумяват (10+2) - гърдите ми не са толкова болезнени, вече са само зърната. И имам малко повече сила през деня, нямам нужда да си лягам в 9, но още спя на обяд всеки ден 😅
От седмица апетитът ми доста се позасили и ям даже между храненията, което лееко ме притеснява. Заради стимулациите вече съм 15 кг нагоре и се притеснявам колко ще стана до февруари 😅

По схеми трябва да кача до 7-11 кг, а вече съм 2 нагоре 🥲

Момичетата, които пускахте НИПТ - казаха ли ви да пропуснете клексан/Фраксипарин вечерта преди теста?

# 305
  • 🌊
На мен ми казаха минимум 24 часа между теста и инжекцията. Последната я бих в 10 часа на предишния ден, часа ми беше за 10.30

# 306
Rising_Star спокойно, аз пък без да имам такива комшии взех да се будя нощем и си будувам по минимум час и не мога да заспя... След това може сутринта да си се събудя в 6-6:30.. направо чудно...

Аз все си мисля, че не ям повече отпреди, само някой плод между храненията, някоя ядка.. някой лек боклук 2-3 хапки.... Иначе не, не ям 😆 май сама себе си успокоявам.
А да види питам - някоя от вас ако има проблем с изхождането по голяма нужда... Какво предприемате? Пиете ли нещо, наблягате ли на някоя конкретна храна с разхлабващо действие? Аз нямах проблем до скоро, всяка сутрин си бях редовна, но от няколко дена забелязвам, че евентуално следобед може да се слушат нещата, та викам да ви питам

# 307
Чебурашка, благодаря! Явно не съм само аз. Питам защото на приятелка не са й казали такова нещо, но тя е била в друга лаборатория.
------------
Аз да чукна на дърво, нямам проблеми с това! 😁
Но ям много плодове и зеленчуци,  или друго не ми се яде (освен хляб и паста, но гледам да ги избягвам).
Закусвам овесени ядки с кисело мляко, чия и плодове, на обяд салата със сирене, и плодове след дрямката. И пия много, ама много вода. Може би това ми помага, ходя си по 2-3 пъти на ден (но аз и преди си бях така).

Иначе за "вредните" хрупанки, вземам си детски и печени от ДМ. Пак са преработени, но поне не са крайно вредни и за от време на време стават.
Rising_Star спокойно, аз пък без да имам такива комшии взех да се будя нощем и си будувам по минимум час и не мога да заспя... След това може сутринта да си се събудя в 6-6:30.. направо чудно...

Аз все си мисля, че не ям повече отпреди, само някой плод между храненията, някоя ядка.. някой лек боклук 2-3 хапки.... Иначе не, не ям 😆 май сама себе си успокоявам.
А да види питам - някоя от вас ако има проблем с изхождането по голяма нужда... Какво предприемате? Пиете ли нещо, наблягате ли на някоя конкретна храна с разхлабващо действие? Аз нямах проблем до скоро, всяка сутрин си бях редовна, но от няколко дена забелязвам, че евентуално следобед може да се слушат нещата, та викам да ви питам

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 17:37 от Rising_Star

# 308
Sunshine, само Фемифлора ме спасява от запек и стомашно неразположение. Отделно ме опазва от вагинални инфекции и цистит, към които съм особено податлива.  С този пробиотик излекувах резистентна Ешерихия, с която 4 антибиотика не се справяха. Иска обаче редовен прием и постоянство.

# 309
Аз утре съм, в Афродита за пренатален /този на Вижън/ Все още не съм на инжекции, но пия Натаспин. Сега каъо чета за 24ч. Преди последната инжекция на мен ми каза ако приемам нещо за разреждане на кръвта да са минали 12ч. И мислех да си пия хапчето в 20ч. Тъй като утре ми е в 9ч. Пренаталният.. много странно.

Иначе аз съм в 11гс. Гадене имам единствено от ужасните киселини. Направо ми се плаче и по притеснително е, че даже не знам дали ще изчезнат докато не родя.. каквото и да хапна почва да ми пари и ми се качва на гърлото и повръщам.. малък Ад

# 310
  • София
Sunnygirl, и аз съм така с болки в стомаха и киселини. Вече ям само 5 неща, и ако хапна нещо различно, почват едни адски болки, едно чудо. Дъвча Талцид или сода с вода, но като цяло е огромен проблем. Гастроентероложката не иска да ми даде никакво хапче, другата седмица ще питам АГ-то, дано има някакво решение.
Вече имам дълъг списък с неща, които ми се хапват и като мога ще почна едно по едно. 😁

# 311
И аз съм на натаспин и мислех деня преди пренаталния изобщо да не пия (аз го пия сутрин)

Rising_Star много добре хапваш.. аз не мога да се похваля със същото.. сутрин закусвам филийка на сандвич(рядко 2), от време на време мляко с чия, ленено семе, гранола и стафиди, обед манджичка или супа (основно без хляб) вечер салата или манджа пак без хляб, плод междинно и така..
Аз утре съм, в Афродита за пренатален /този на Вижън/ Все още не съм на инжекции, но пия Натаспин. Сега каъо чета за 24ч. Преди последната инжекция на мен ми каза ако приемам нещо за разреждане на кръвта да са минали 12ч. И мислех да си пия хапчето в 20ч. Тъй като утре ми е в 9ч. Пренаталният.. много странно.

Иначе аз съм в 11гс. Гадене имам единствено от ужасните киселини. Направо ми се плаче и по притеснително е, че даже не знам дали ще изчезнат докато не родя.. каквото и да хапна почва да ми пари и ми се качва на гърлото и повръщам.. малък Ад

# 312
Sunshine, и твоето не звучи никак зле, някои дни и аз ям филийки (аз не мога само с 1, минимумът ми са две 😁).жМозъкът ми никакъв го няма и понякога забравям от вечерта да си приготвя закуската 🤣

За момичетата, които също не понасят яйца - вчера установих, че ги понасям единствено на филийки с яйца и сирене (има рецепта в Супичка). Може да пробвате, ако искате още малко протеин.

Иначе в една книга четох, че трябвало да ядем по 70 грама протеин на ден, което за мен е страшно много.. затова кисело мляко, сирене и опити за яйца.. вече не ми се яде месо, рибата ми мирише, лещата не ми понася на корема.. вие как си набавяте протеина?

И аз съм на натаспин и мислех деня преди пренаталния изобщо да не пия (аз го пия сутрин)

Rising_Star много добре хапваш.. аз не мога да се похваля със същото.. сутрин закусвам филийка на сандвич(рядко 2), от време на време мляко с чия, ленено семе, гранола и стафиди, обед манджичка или супа (основно без хляб) вечер салата или манджа пак без хляб, плод междинно и така..

# 313
Аз сутрин най- често ям овесена каша сварена с вода; Към нея добавям протеин на прах, може би 1/3 доза(за вкус), и някакъв овкусен скир/извара от Лидл, слагам и банан. Това има сравнително високо съдържание на протеин. За другите хранения оцелявам на какво мога да ям😅. Но давам идеите ми: омлет*(моя го правя като изсипя две разбъркани яйца на тиган за палачинки и като постегне слагам на 1/2 от него кашкавал, някаква шунка и сос; Затварям и ям), салата(слагам и варено яйце в моята шопска за някакъв протеин, а вместо сирене- извара). Честно казано за сега е това, но надявам се от влизането във втори триместър ще добавя повече риба, пиле и като цяло месо.
Иначе да трябва да приемаме доста протеин не само когато сме бременни. Аз тренирам(или по скоро тренирах) редовно и преди приемах поне 100г на ден. Невъзможно към днешна дата.

*И аз мразех яйца, и ядях само по Великден, но само в тези два описани случая ги приемам.

# 314
  • София
Привет, при мен няма кой знае какъв избор. Сутрин съм на 10 солети и айрян. На обяд пица, кроасан без нищо или мекици и айрян (да, знам, че не е много здравословно, но това понасям) и така си карам до вечерта. Ако хапна нещо друго, умирам от болки в стомаха. Опитвам се да пия повече айрян, защото понякога и от водата ме боли.
Месо изобщо не ми се яде, никакви бобови не понасям, никакви плодове, въпреки че ми си ядат много (изключение е пъпешът), никакви домати и изобщо салати, лук, чесън - абсурд, ориз не обичам, никакви картофи, никакви ядки, абсолютно нищо сладко и кисело.

Общи условия

Активация на акаунт