Февруарски бебчета 2026г

• 28 343
  • 800
  •   1
Отговори
# 315
И аз тренирах редовно преди да забременея, фитнес, йога и ходене по 12км почти всеки ден. Когато забременях загубих кг, а заедно с тях и доста мускулна маса Sad Иначе продължавам на същия режим, за да поддържам високо протеиново меню, ям задължително по един скир  (55гр). Не консумирам пържена и процесирана храна, преди не приемах никакви въглехидрати, сега по -малко протеинов хляб, а от захарите само плодове. От морските само сардини, те не съдържат тежки метали. Бобови и листни зеленчуци, а от млечните много кисело мляко и фета сирене. Това не е ограничаване, така съм свикнала, променя ли си  менюто започват киселини. Внимавам само с въглехидратите, заради риск от гестационен диабет и потенциалните вреди за бебето в бъдеще. От тренировките, останаха само разходките по 5-7 км на ден, понеже винясата ми бе забранена от лекарите.

Аз сутрин най- често ям овесена каша сварена с вода; Към нея добавям протеин на прах, може би 1/3 доза(за вкус), и някакъв овкусен скир/извара от Лидл, слагам и банан. Това има сравнително високо съдържание на протеин. За другите хранения оцелявам на какво мога да ям😅. Но давам идеите ми: омлет*(моя го правя като изсипя две разбъркани яйца на тиган за палачинки и като постегне слагам на 1/2 от него кашкавал, някаква шунка и сос; Затварям и ям), салата(слагам и варено яйце в моята шопска за някакъв протеин, а вместо сирене- извара). Честно казано за сега е това, но надявам се от влизането във втори триместър ще добавя повече риба, пиле и като цяло месо.
Иначе да трябва да приемаме доста протеин не само когато сме бременни. Аз тренирам(или по скоро тренирах) редовно и преди приемах поне 100г на ден. Невъзможно към днешна дата.

*И аз мразех яйца, и ядях само по Великден, но само в тези два описани случая ги приемам.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 10:16 от Alfafa

# 316
PinkPea, и аз се чудех дали да не си слагам протеин на прах в овесените ядки, но много ги усещам и ми миришат.. не знам дали ще мога да го изям, но ще пробвам. Омлет и варени яйца са ми огромно не в момента, повръща ми се само като си помисля за тях ... иначе преди си обичах и си ядях редовно..

Yellow_girl, леле, милата! При теб звучи още по-тегаво. Здравословно или не, ядеш каквото можеш и каквото ти понесе, тялото ще си извлече каквито хранителни вещества са му нужни. Стискам палци скоро да ти помине и да ти е по-лесно

Alfafa, и аз така - тренировки, планинско бягане, сърф, виняси, яко движение... макар че 2 години ин витро ми оставиха само разходки и тренировки по мобилност. Нямам търпение да вляза в 4я месец и да започна с някакви леки тренировки за бременни, не само заради килограмите и гестационния диабет, а и знам, че за бебето е добре, когато майката е във форма и не е твърде много килограми (аз качих 15 кг последните 2 години Sad )

не се бях сещала за скир за още протеин, благодаря ви! Днес ще ходя за котидж сирене, ще си взема и скир, да вдигна малко дозите

# 317
Стимулациите ме съсипаха и мен, появи ми се естрогеново коремче, което свалях само с прием на пептиди. Кожата по тялото загуби еластичност и започна да увисва, това бе огромна болка, предвид, че никога не съм имала проблем с фигурата и кг, даже се мъчих да качвам. След бременността ме очаква тежък труд и работа по себе си, че суетата ми се простира до небесата.

# 318
Момичета, надявам се скоро да се свършат мъките ви с гадене и т.н и да можете да си похапвате каквото ви се поиска Simple Smile
Аз до края на юни много добре си ходех по между 4-8 км на ден, зависи дали е мн горещо или не, а сега ... Нииищо.. много ме е яд, че нямам движение, горещо е и денем няма шанс да изляза от нас.. вечер ме мързи, сутрин някой ден излизам докато не е станало голяма жега.

# 319
Аз утре съм, в Афродита за пренатален /този на Вижън/ Все още не съм на инжекции, но пия Натаспин. Сега каъо чета за 24ч. Преди последната инжекция на мен ми каза ако приемам нещо за разреждане на кръвта да са минали 12ч. И мислех да си пия хапчето в 20ч. Тъй като утре ми е в 9ч. Пренаталният.. много странно.

Иначе аз съм в 11гс. Гадене имам единствено от ужасните киселини. Направо ми се плаче и по притеснително е, че даже не знам дали ще изчезнат докато не родя.. каквото и да хапна почва да ми пари и ми се качва на гърлото и повръщам.. малък Ад

Относно киселините , аз бях така цялата ми първа бременност . Много неприятно, вземах гавискон и долу горе помагаше.  Изкарах си на сухари,краставици и банани,  вече в последния месец лошо не лошо си позволих всякаква храна. Сина ми се роди 3,500кг.Явно и с тая храна става работа 😀.

# 320
  • София
Deq1, този Гавискон не ти ли е гаден? Аз направо го изхвърлих след първите три хапчета. То става като отвратителна каша в устата и не може да го преглътнеш и нямаше никакъв ефект. Талцидът ми помага много повече, но честно казано содата е най-ефективна, а напоследък пробвах с газирана вода, малко подсладена и също става.

# 321
Deq1, този Гавискон не ти ли е гаден? Аз направо го изхвърлих след първите три хапчета. То става като отвратителна каша в устата и не може да го преглътнеш и нямаше никакъв ефект. Талцидът ми помага много повече, но честно казано содата е най-ефективна, а напоследък пробвах с газирана вода, малко подсладена и също става.

Не бяха хапчета, а сашета за директно пиене с вкус на мента, пак не ги харесвах много, но.....

# 322
Здравейте, дами Blush

Аз се затиших за известно време, но днес наваксах с дискусията.
Много се радвам, че вървите добре с бременеенето. Дано скоро след като излезете от първия триместър, да отминат умората, гаденето и киселините Simple Smile

Аз вече съм в 14г.с. и започнах да се поуспокоявам, че всичко се развива добре. Моята АГ, при която бях тръгнала да се следя не ми каза навреме да си запиша час за БХС и фетална и за 12г.с. пропуснах. Понеже имаше и друг пропуск, реших да я сменя и тъкмо да мина на НЗОК, защото тя беше с платен прием.
Вече се следя в Майчин дом, имам записан час за БХС и за късна фетална морфология 20-24г.с.

Последно бях на преглед на 30 юли. Беше ми много странно и весело в същото време да видя бебока как си шава спокойно, маха с ръчички, рита с крачета. Grinning
Аз понеже не го усещам и от време на време ми се налага да си напомням, че съм бременна Joy

Гаденето започна да отстъпва още от миналата седмица. Запека още много ме мъчи. Гърдите ми направо се успокоиха. Най-тежко ми е заради нощните разходки до тоалетна. Събуждам се 3-4 пъти и после целия ден съм парцал. Добре че работя от вкъщи през повечето време и имам възможност да дремвам през деня.
Коремче видимо още нямам, но колкото и странно да звучи, имам усещането, че започва матката да си избутва място нагоре. Усещам го по дрехите, защото вече не ми е комфортно да ми стягат панталоните. Иначе засега на килограми не съм мръднала изобщо и се надявам да не кача рязко в следващите месеци, защото и без това съм с наднормено тегло. Не успях да изпреваря мерака на мъжа ми и да отслабна толкова, колкото исках преди да забременея Joy
При вас как е с предпочитанията към храните? Аз изобщо нямам апетит за сладко, само солени храни ми се ядат. Установих наскоро, че киселите храни също ме дразнят. Въпреки честите вярвания, че апетита за солено означава момче, с първата бременност също ми се ядеше само солено, а се оказах с момиче. Така че очаквам и сега да е момиче Grinning По принцип малко повече се надявам на момче, но гледам да съм с неутрално настроение по този въпрос.

Вие имате ли усещане или предпочитание за пола? Blush

# 323
Момичета, тези от вас, които са правили пренатален, как се успокоявате и не се притеснявате докато чакате резултатите.. аз не мога да се отпусна и да не го мисля 🤷🏻♀

# 324
На каква възраст сте? За пренаталния тест няма срок, след 10г.с. може да пуснете. За моите ФМ, БХ и генетичните, аз иницирах темата още отрано. Аз не бих чакала до 22 г.с. освен ако поне 2ма компетентни лекари не потвърдят, че не е нужен при все, че сте изпуснали БХ и рана ФМ.

Здравейте, дами Blush

Много се радвам, че вървите добре с бременеенето. Дано скоро след като излезете от първия триместър, да отминат умората, гаденето и киселините Simple Smile

Аз вече съм в 14г.с. и започнах да се поуспокоявам, че всичко се развива добре. Моята АГ, при която бях тръгнала да се следя не ми каза навреме да си запиша час за БХС и фетална и за 12г.с. пропуснах. Понеже имаше и друг пропуск, реших да я сменя и тъкмо да мина на НЗОК, защото тя беше с платен прием.
Вече се следя в Майчин дом, имам записан час за БХС и за късна фетална морфология 20-24г.с.

Последно бях на преглед на 30 юли. Беше ми много странно и весело в същото време да видя бебока как си шава спокойно, маха с ръчички, рита с крачета. Grinning
Аз понеже не го усещам и от време на време ми се налага да си напомням, че съм бременна Joy

Гаденето започна да отстъпва още от миналата седмица. Запека още много ме мъчи. Гърдите ми направо се успокоиха. Най-тежко ми е заради нощните разходки до тоалетна. Събуждам се 3-4 пъти и после целия ден съм парцал. Добре че работя от вкъщи през повечето време и имам възможност да дремвам през деня.
Коремче видимо още нямам, но колкото и странно да звучи, имам усещането, че започва матката да си избутва място нагоре. Усещам го по дрехите, защото вече не ми е комфортно да ми стягат панталоните. Иначе засега на килограми не съм мръднала изобщо и се надявам да не кача рязко в следващите месеци, защото и без това съм с наднормено тегло. Не успях да изпреваря мерака на мъжа ми и да отслабна толкова, колкото исках преди да забременея Joy
При вас как е с предпочитанията към храните? Аз изобщо нямам апетит за сладко, само солени храни ми се ядат. Установих наскоро, че киселите храни също ме дразнят. Въпреки честите вярвания, че апетита за солено означава момче, с първата бременност също ми се ядеше само солено, а се оказах с момиче. Така че очаквам и сега да е момиче Grinning По принцип малко повече се надявам на момче, но гледам да съм с неутрално настроение по този въпрос.

# 325
Дейзи, аз освен клинове и рокли скоро не съм обличала нищо друго и нямам идея как да ми дънки и панталони и аз уж изглеждам като преяла, но като се позаглеждам си има леко коремче.

А вие казахте ли на родители и приятели вече ?
Здравейте, дами Blush

# 326
Здравейте, включвам се и аз с термин началото на февруари. Имам едно детенце на 2 години и половина. ^_^

# 327
  • София
Аз усещам, че полите ми вече са малко по-тесни и не искам да си представя как ще е ситуацията с дънките. Видях в Тему, че има някакви неща, като парче плат, което малко увеличава пространството между ципа и копчетата отпред. Честно казано не мисля да си купувам кой знае колко специални дрехи, защото после изобщо няма да има какво да ги правя. Най-много ме притеснява якето през зимата, защото тогава вече ще си имам коремче.

Sunnygirl, днес пуснах пренаталния. Не изпитвам никакви страхове и притеснения, защото нищо не е в моите ръце. Казаха ми, че ще ми изпратят линк с достъп до тяхната система, но смятам да проверя чак другата седмица към края.

# 328
Sunshine, аз си взех под наем пътека за вървене, че в тези жеги просто не мога. Не знам вие как сте, аз вече просто не понасям топло, почва едно задъхване, едно пруфтене..

Daisy2613, много добре звучи при теб! Нямам търпение и моето бебе така да порастне и да го видя. В момента не разбирам много какво виждам на ехографа, но виждам как тупка сърчицето и за сега ми стига! Успех на феталната морфология и с новата АГ! Аз също забравям, че съм бременна, признавам си. Но от хормоните имам корем, та поне той ми напомня. Според мен повече приличам на преяла хлебарка отколкото на бременна де 🤣

Sunnygirl_ , и аз пуснах вчера. Вчера ми беше притеснено, но започнах като се усетя, че го мисля, да си галя корема и да си повтарям, че всичко е наред, че бебето е добре, здраво е и подобни. Каквото ми дойде на ума, за да се успокоя. Днес съм по-добре. Дано при теб това да помогне и скоро да видиш хубав резултат!

Иначе ние почти на никого не сме казали още, хората, които знаеха, че ще имаме трансфер знаят + още една приятелка. Аз още не съм готова да споделя, май чакам поне резултатите от пренаталния.. но не знам дали после няма да си измисля, че чакам още нещо и да крия до септември. С това криене, имам чувството, че съм бременна от 6 месеца, и при вас ли е така?

За дрехите - аз си поръчах няколко клика за бременни на намаление. Всичко ми стяга вече, даже някои бикини. Не исках да вземам неща за бременни, особено толкова рано, но с този подут корем, нямах избор.. а рокли не са ми опция, защото заради килограмите ми се търкат бедрата и е ужасно Sad

Daisy1, честито и леко бременеене!

# 329
И аз не понасям жегите и също пуфкам и гледам да се крия на сянка само да седя, обичам да вървя, но видя ли баир и всичко приключва.. изключително трудни са ми.. аз имам напредък с нощните ходения до тоалетна, вече май са само по 1, но за сметка на това си будувам още минимум час след ставане до wc. Днес аз също гледах едни дънки за бременни и се зачудих не е ли рано... Слушам всички колко рано сте си пуснали пренаталния и се чудя само аз ли съм толкова спокойна, че да чакам до 12+ 2 дни да го пусна. Пожелавам на всички спокойствие и хубави новини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт