Февруарски бебчета 2026г

• 22 316
  • 800
  •   1
Отговори
# 750
Приемам половин таблетка - 500IU в дните, в които ми е било зле и съм лежала повече на затворено, както и в облачни дни. Приема се за предпочитане сутрин, най-късно до обяд, понеже освен всичко е и хормон, който регулира циркадния ритъм. Задължително с някаква мазнина, аз го пия с омега 3 и хапвам малко ядки.

# 751
Аз също в 14г.с. качих 2 кг и ми се струват много знам, че по 500гр на седмица е ок 2 триместър. Иначе и моето коремче рязко спадна, а сякаш взех да усещам движенията на бебето при това с предна плацента, не знам.

Аз също спрях Утрогестана, чувствам се определено по-добре. Относно килограмите, качила съм 2,300 в 14 гестационна, а стартирах 52.00 и ми се струва доста каченото, при положение, че повечето килограми се качват накрая..

# 752
Чудесно е, ако усещаш движенията. Аз когато бях бременна с предна плацента... мисля, че 5 месец започнах да усещам.
Аз също в 14г.с. качих 2 кг и ми се струват много знам, че по 500гр на седмица е ок 2 триместър. Иначе и моето коремче рязко спадна, а сякаш взех да усещам движенията на бебето при това с предна плацента, не знам.

Аз също спрях Утрогестана, чувствам се определено по-добре. Относно килограмите, качила съм 2,300 в 14 гестационна, а стартирах 52.00 и ми се струва доста каченото, при положение, че повечето килограми се качват накрая..

# 753
Относно Утрогестана, мисля че откакто го спрях ми намаля и напрежението в гърдите. А аз освен това друго като симптом на бременност не съм имала, и сега започва да ме обзема една лека паника.

# 754
Веднъж дневно две впръсквания
Дами, приемате ли Витамин Д и ако да - в какво количество ?

# 755
Може и да си въобразявам в 16 седмица съм, усещам нещо като леко почукване. 😁

Чудесно е, ако усещаш движенията. Аз когато бях бременна с предна плацента... мисля, че 5 месец започнах да усещам.

# 756
Тъкмо мислех да питам коя седмица си. На мен ми е първа бременност и нямам търпение да започна да усещам бебето. Не знам дали при първа ще започна да го усещам толкова рано де, но си се надявам 😁

# 757
Аз сутрин и вечер пия по 2 вагинално не ми действаха добре. Ще питам доктора дали вече може да ги спирам, вече трябва за съм 15 седмица.

# 758
Здравейте, събудих се с болка ниско в корема в ляво и кръста отзад, едвам стоях ходех буквално на два ката, много боли. Отидох до тоалетна, поотмина малко, но пак започва да ме боли. Мога ли да пия някакво хапче? Нямам никакви вкъщи и ще отида до аптеката да си взема, стига да мога да пия нещо, че едвам стоя изправена.. благодаря

# 759
Но-шпа и бускулизин. Може 3 пъти по 2 но-шпа и 3 пъти по 1 бускулизин
Здравейте, събудих се с болка ниско в корема в ляво и кръста отзад, едвам стоях ходех буквално на два ката, много боли. Отидох до тоалетна, поотмина малко, но пак започва да ме боли. Мога ли да пия някакво хапче? Нямам никакви вкъщи и ще отида до аптеката да си взема, стига да мога да пия нещо, че едвам стоя изправена.. благодаря

# 760

Много благодаря, отивам да си взема, а на какво може да се дължи тази болка? Преди малко усещането беше все едно ще ми идва.. надявам се да не е нещо притеснително

# 761
Мен също ме боли, особено при претоварване, но са тъпи болки, сравнително леки, усещането е все едно ще ми идва. Опитвам да почивам повече, но дори и при малко натоварване на работа се получават, особено при качване на стълби. Пия Магнерот за болките, 3х1 , като видя зор и но шпа, но мисля да започна да си пия по-често но шпа. В 14 седмица съм.

Много благодаря, отивам да си взема, а на какво може да се дължи тази болка? Преди малко усещането беше все едно ще ми идва.. надявам се да не е нещо притеснително

# 762
В коя седмица ще ходите на 2 ра морфология? Ако има мами от Пловдив при кой лекар сте?

# 763
Казаха ми,  че е най-добре 21ва, бях при Йорданов, но сега мисля до Борис Иванов вече 2,3 жени ми го препоръчат, обмислях Стоилов, но при него ме страх да не ме стресира. На моя приятелка каза, че детето й синдром на Даун, момченцето е живо и напълно здраво. Така, че той ми отпада като опция.

е
В коя седмица ще ходите на 2 ра морфология? Ако има мами от Пловдив при кой лекар сте?

# 764
  • 🌊
Аз ще съм точно в 20та. Останах много доволна от първата фетална при този лекар, беше малко насляпо, но във Варна положението е оле-мале.

Общи условия

Активация на акаунт