Февруарски бебчета 2026г

• 22 514
  • 800
  •   1
Отговори
# 105
След чхг 6000 удвояването е на 96ч или 33% за 48ч. Но, абсолютно безсмислено е да следите тези стойности при вече установена бременност. След като плацентата поеме ролята на жълтото тяло, чхг даже спира да се синтезира или запазва константна стойност (7-12 седмица се случва прехода).
П.С. Имаме почти еднакво удвояване на чхг, на 19.06 и аз бях 5 седмици и 2 дена Simple Smile

Здравейте , включвам се и аз тихичко към вас 😇😇
Зад гърба си имам една неуспешна бременност "кухо яйце" с две сакчета преди 2 години . От тогава ходене по мъките и най-накрая успяхме с помощта на специалистите от Бахчеджи 🥰🥰
Не съм инвитро , бях на инжекции Овитрел 2 месеца и чудото се случи 😍😍

На 19ти Юни бяхме на преглед 5г.с. и 2 дни , но не се видя ембрион , само сакче 😊

На преглед съм след 1 седмица , надявам се вече да има ембрион и пулс🤩

Тези две седмици между прегледите ми се струват като цяла вечност 😁😁

И искам само да попитам на някоя от вас след 6г.с. ЧХГ да не се удвоява , но да се увеличава , какво са и казали  ?
24.06 19 194.68
26.06 30 220.6

Дали има опасност според вас ?

# 106
Здравейте мами ❤️ най-после и аз да се включа след почти година опити. В четвъртък видях 2 плътни плътни чертички 😍 веднага отидох и направих кръвен резултата беше 7786 mIU/ml , след обяд отново направих тест и веднага пак 2 плътни черти. Вчера отидох на преглед платих си го направо без направление, и доктора ми потвърди бременноста, но нищо повече не ми каза, става ми лоша, но не повръщам, от време на време ме боли корема. И все ми е отпаднало. В четвъртък съм отново на преглед. По изчисления и календар съм в 6та седмица днес, а термин 21 февруари, но ще видим в четвъртък. А има ли мами, които пушат?

# 107
Аз пушех, трябваха ми няколко дни да си настроя мозъка обаче и спрях от един път. Пушила съм 10 години без да ги спирам нито веднъж и се очудвам колко ми беше лесно. Явно наистина е до желание и мотивация. 
Моят термин по календар също е за 21.02.26г., а бременност чакаме от 2г.  И половина, бяхме на крачка от инвитро и се получи изведнъж.
Пожелавам успех и ако решиш да ги спираш, ще направиш голяма услуга и на теб и на бебето! ❤️

Здравейте мами ❤️ най-после и аз да се включа след почти година опити. В четвъртък видях 2 плътни плътни чертички 😍 веднага отидох и направих кръвен резултата беше 7786 mIU/ml , след обяд отново направих тест и веднага пак 2 плътни черти. Вчера отидох на преглед платих си го направо без направление, и доктора ми потвърди бременноста, но нищо повече не ми каза, става ми лоша, но не повръщам, от време на време ме боли корема. И все ми е отпаднало. В четвъртък съм отново на преглед. По изчисления и календар съм в 6та седмица днес, а термин 21 февруари, но ще видим в четвъртък. А има ли мами, които пушат?

# 108
Аз пушех, трябваха ми няколко дни да си настроя мозъка обаче и спрях от един път. Пушила съм 10 години без да ги спирам нито веднъж и се очудвам колко ми беше лесно. Явно наистина е до желание и мотивация. 
Моят термин по календар също е за 21.02.26г., а бременност чакаме от 2г.  И половина, бяхме на крачка от инвитро и се получи изведнъж.
Пожелавам успех и ако решиш да ги спираш, ще направиш голяма услуга и на теб и на бебето! ❤️

Аз от както видях двете чертички сякаш изведнъж просто спря да ми се пуши. Допушва ми се от време на време паля, но едвам половин цигара, което за мен означава, че още няколко дни и няма да паля въобще. За деня пуша една цигара на няколко пъти.

# 109
Здравейте на всички и честито Simple Smile

Има ли някой интерес да дискутираме и във Фейсбук? https://www.facebook.com/groups/1409913220044316 Ще се радвам да се посъберем там.

# 110
Здравейте, момичета. При мен май нещата няма да се развият добре - нещата са 50:50 , дали ще има бременност или ще е кухо яйце. Бях с късна овулация и преди 3 сед като ходих на преглед за 1ви път, не се видя почти нищо, само някакви 3мм, след 7дни ме извика пак, вече се видя околоплоден сак 1.07мм, и мин сед в петък ходих отнов, и сакчето вече беше 17мм, но нито жълтъчно мехурче се видя, нито ембрион. Обмислям да отида и на 2ро мнение, може би по-скоро за успокоение, но толкова много искам на следващия преглед да се появи точица. Бях пускала 1 път ЧХГ беше 7771 , и се чудя ако се пусна през 48ч кръвни, ако е кухо яйцето ЧХГ-то ще се покачва ли ?

# 111
Здравейте дами! В 8г.с. съм и вчера бях на преглед. Видя се ембрион и сърдечна дейност, но малко ми се струва на снимката странно. Била съм бременна и преди и точно в 8г.с. бебчето изглеждаше по друг начин. Дали според вас всичко е наред?. Прикачвам снимка от вчерашният преглед.

# 112
При 10000 се вижда ембриона! Аз бих пуснала ЧХГ и бих отишла на преглед с добра.апаратура!
При мен няма ембрион, в болница съм за премахване, ЧХГ расте,но неправилно! Има съмнения за извънматочна бременност и в общи линии не знаят какво да ме правят!
Здравейте, момичета. При мен май нещата няма да се развият добре - нещата са 50:50 , дали ще има бременност или ще е кухо яйце. Бях с късна овулация и преди 3 сед като ходих на преглед за 1ви път, не се видя почти нищо, само някакви 3мм, след 7дни ме извика пак, вече се видя околоплоден сак 1.07мм, и мин сед в петък ходих отнов, и сакчето вече беше 17мм, но нито жълтъчно мехурче се видя, нито ембрион. Обмислям да отида и на 2ро мнение, може би по-скоро за успокоение, но толкова много искам на следващия преглед да се появи точица. Бях пускала 1 път ЧХГ беше 7771 , и се чудя ако се пусна през 48ч кръвни, ако е кухо яйцето ЧХГ-то ще се покачва ли ?

# 113
Здравейте момичета! След много дълго време опити и множество загуби преди 6-та седмица най-сетне успях да се разпиша в клуба на бременните с ембрионче, което има сърдечен ритъм 🥹за първи път ми се случва, много се вълнувам и се надявам всичко да протече добре. Единственото притеснение е големият хематом, който сега се разчиства под формата на кафяво течение. Също така имам някакви наченки на високо кръвно, което ще се наложи да се следи. Моят термин е на 22.02.2026, а днес се падам 6+3. 🥹

# 114
Здравейте момичета,

Взимате ли си болничен, ако ви се гади или ви е отпаднало? Аз работя в офис и все още не ми се гади и нямам кой знае какви симптоми, но се чувствам леко отпаднала. Нямам представа как стоят нещата с болничните и кога може да се издават и дали е след 3 месец.

# 115
  • 🌊
Здравейте момичета,

Взимате ли си болничен, ако ви се гади или ви е отпаднало? Аз работя в офис и все още не ми се гади и нямам кой знае какви симптоми, но се чувствам леко отпаднала. Нямам представа как стоят нещата с болничните и кога може да се издават и дали е след 3 месец.
Аз съм вече на втори болничен. Имах преди един от личния за общо неразположение и сега един от болницата за хоспитализация и домашно лечение.
Виж какво си използвала в НОИ и говори с личния или АГ. Понеже аз не съм използвала нищо тази година си ми дават максимума.

Иначе на мен пак ми се гади, но поне сега мога да отспивам сутрините. Покрай захранването почнах да тествам бебешките пюрета на ДМ🫣 Суеверна съм за бебето, но му взех две дрешки, които страшно много харесах. За себе си взех малко по-широко неща за прикриване на коремчето преди да обявим на есен. Записах си час за фетална (реално тя ще ми е второто мнение), в един от петъците ще трябва да запиша час и лично за първата фетална понеже не може по телефона. Трябва да говоря с хората и за Niptify.

Странно ми е как доста силно усещам резултата от съществуването му, но още не мога да повярвам, че го има. Седя си и гледам корема и се чудя къде е.

# 116
  • София
Не съм си вземала болничен, въпреки че съм доста уморена и все ми се иска да полегна, но за щастие нямам други симптами. Не ми се иска да си вземам толкова рано, при положение, че няма кой знае какви проблеми. Може да ми се наложи по-нататък за нещо сериозно. Много хора ми казват да си "почина", но не разбирам това 9 месеца да подпирам дивана без причина.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:28 от Yellow_girl

# 117
Здравейте! Моят термин все още се колебае между края на януари и началото на февруари, затова обикалям и януарската и февруарската група 😅 относно болничните - постарайте се да ги отложите максимално късно. Ако не сте ползвали досега имате право на 180 дни непрекъснати болнични. Аз си мислех, че мога да "прецакам" системата и че щом не работя уикенда болничните ще ми се издават от понеделник ако свършват в петък например, но се оказва, че следващия тръгва още от събота. Още от 6г.с. (вече съм почти 9) съм с кървене и отлепване, следователно е много важно точно сега да лежа и почивам, но ще трябва да се върна в определен момент за кратко на работа, когато вече може би ще ми и личи.

# 118
Здравейте. Бях на втори преглед и за съжаление сърдечната дейност почти е спряла, единствено се виждаха единични пулсации на ембриона. Изчакваме 1 седмица и отивам на абразио.
Пожелавам успешни бременности на всички в групата.

# 119
Съжалявам,при мен даже ембрионче нямаше! Консултирайте се с друг лекар! Вижте ЧХГ дали расте! Моето абразио вече е факт Sad Дано при Вас се развият нещата с благоприятен изход! Успех!
Здравейте. Бях на втори преглед и за съжаление сърдечната дейност почти е спряла, единствено се виждаха единични пулсации на ембриона. Изчакваме 1 седмица и отивам на абразио.
Пожелавам успешни бременности на всички в групата.

Общи условия

Активация на акаунт