Февруарски бебчета 2026г

• 28 361
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, включвам се и аз. Имам едно прекрасно декемврийче преди 5 години. Четири аборта зад гърба си, в които сърцето им спираше. Дано успея и този път да извървя пътя до край! Сега ембрионът има сърдечна дейност, но явно февруарчетата масово предизивкват кървене : ))). Имам един голям кръвоизлив преди две седмици и днес по-малък. Искат от мен да лежа, но работата ми е доста отговорна и съм страшно притеснена и объркана как да процедирам. Вие ходите ли на работа с кървене и зацапване? Сегашното отлепване не е голямо, на 39 години съм.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 21:53 от BeLady

# 181
Здравейте момичета! Моето бобче днес е на 8+4 и беше днес на прегледа 20 мм голямо 🥹видя му се главичка, ръчички, краченца и как се мърда. Сърдечен ритъм ТОП. Много се радвам - от години борба най-сетне всичко се развива нормално. Терминът ми е на 22.02 - както се случи, но аз почти не познавам хора Водолей и ще ми е сложно акос е появи преди 19.02 😆ама живот и здраве каквото и да е. Мисля към края на август да съобщя в работата и малко ме е страх от реакцията на шефа ми - дано реагира позитивно.

# 182
  • София
BeLady, напълно те разбирам с отговорната работа и ако бях на твое място, бих си останала вкъщи. Много е трудно да превключиш от динамичното ежедневие до бременен мързел, но когато се налага трябва да го направим. Моите колеги знаят и са много разбиращи. Разбира се, не им е особено приятно да поемат и част от работата, но мисля, че бебето ми е на първо място и всичко друго остава на заден план.

# 183
CRL=0,83 sm е дължината на ембриона, която отговаря на точно 6+5 седмици (пише го на снимката 6w5d). Апаратурата е мн стара, не знам къде ходиш за проследяване, но ако наистина от датата на последния цикъл следва да си  8-9 седмица, отиди при друг специалист да те види.

Здравейте , включвам се и аз ❤
След 3 години опити , посетени всички светила в Пловдив на 29.06 си направих тест и той се оказа положените мен. Изобщо не съм очаквала , бяхме се настроили за инвитро през есента и изобщо бях спряла да го мисля.
Бях на преглед още на следващия ден , но се идея само сакче. Имах кафеникаво прокървяване след 1 ден и от тогава пия Утрогестан и Но Шпа. Лежа по цял ден, много ми е отпаднало , гърдите ме болят и имам постоянно главоболие. Предстои ми преглед на 15.07 при д-р Карагеоргиев и мисля , той са проследи бременността. Много ми е притеснено , надявам се вече да чуем пулс. Много прегръдки на всички ❤
Пожелавам ви всичко най-хубаво 🫶 всеки заслужава❤

Здравейте, отново съм аз. Имам чувството, че всеки ден мога да ви пиша, тъй като много много се вълнувам. Тази сутрин отидох на преглед понеже много ме болеше корема и кръста, всичко е наред така ми казаха, болката била понеже съм вдигала нещо по-тежко и ми казаха да не вдигам нещо повече и да внимавам като се навеждам. Не ми казаха обаче в коя седмица съм, общо взето нищо не ми казаха. На първия преглед ми казаха, че съм в 5та г.с., по мои изчесления от датата на последния ми цикъл съм в 8 г.с + 1ден. Дадоха ми снимка но не разбирам на нея нещо дали пише

# 184
CRL=0,83 sm е дължината на ембриона, която отговаря на точно 6+5 седмици (пише го на снимката 6w5d). Апаратурата е мн стара, не знам къде ходиш за проследяване, но ако наистина от датата на последния цикъл следва да си  8-9 седмица, отиди при друг специалист да те види.

Здравейте , включвам се и аз ❤
След 3 години опити , посетени всички светила в Пловдив на 29.06 си направих тест и той се оказа положените мен. Изобщо не съм очаквала , бяхме се настроили за инвитро през есента и изобщо бях спряла да го мисля.
Бях на преглед още на следващия ден , но се идея само сакче. Имах кафеникаво прокървяване след 1 ден и от тогава пия Утрогестан и Но Шпа. Лежа по цял ден, много ми е отпаднало , гърдите ме болят и имам постоянно главоболие. Предстои ми преглед на 15.07 при д-р Карагеоргиев и мисля , той са проследи бременността. Много ми е притеснено , надявам се вече да чуем пулс. Много прегръдки на всички ❤
Пожелавам ви всичко най-хубаво 🫶 всеки заслужава❤

Здравейте, отново съм аз. Имам чувството, че всеки ден мога да ви пиша, тъй като много много се вълнувам. Тази сутрин отидох на преглед понеже много ме болеше корема и кръста, всичко е наред така ми казаха, болката била понеже съм вдигала нещо по-тежко и ми казаха да не вдигам нещо повече и да внимавам като се навеждам. Не ми казаха обаче в коя седмица съм, общо взето нищо не ми казаха. На първия преглед ми казаха, че съм в 5та г.с., по мои изчесления от датата на последния ми цикъл съм в 8 г.с + 1ден. Дадоха ми снимка но не разбирам на нея нещо дали пише

Благодаря ви много, то го пише, но аз като не разбирам и даже не знам къде да гледам 😄 ходих при друг доктор вчера и да наистина съм в 8ма седмица, чухме сърчице, ембриона е 15мм. Докторката иска да излизам в болничен от 1ви август, понеже работата ми е по-тежичка и имам болки в кръста и корема.

# 185
Правилно, моето единствено натоварване са разходките. Изобщо не се престаравайте или да се тормозите заради работата. Мислете на себе си и здравето на бебето. Това е най-важно! 
[/quote]
[/quote]

Благодаря ви много, то го пише, но аз като не разбирам и даже не знам къде да гледам 😄 ходих при друг доктор вчера и да наистина съм в 8ма седмица, чухме сърчице, ембриона е 15мм. Докторката иска да излизам в болничен от 1ви август, понеже работата ми е по-тежичка и имам болки в кръста и корема.
[/quote]

# 186
Правилно, моето единствено натоварване са разходките. Изобщо не се престаравайте или да се тормозите заради работата. Мислете на себе си и здравето на бебето. Това е най-важно! 
[/quote]

[/quote]
[/quote]
Благодаря ви ❤️ бъдете живи и здрави и пожелавам всичко да бъде наред ❤️

# 187
Здравейте момичета в 9г.с. съм и 3 дни . От 3дни ме мъчи болка в гърлото , а сега вдигнах и температура.  Съответно няма как да се обадя на докторката ми в петък вечер , ще се опитам утре да се свържа с нея  , но дали на някоя от вас и се е случвало и знае ли какво мога да пия докато се свържа с АГ ? До сега съм приемала само парацетамол

# 188
Здравейте момичета в 9г.с. съм и 3 дни . От 3дни ме мъчи болка в гърлото , а сега вдигнах и температура.  Съответно няма как да се обадя на докторката ми в петък вечер , ще се опитам утре да се свържа с нея  , но дали на някоя от вас и се е случвало и знае ли какво мога да пия докато се свържа с АГ ? До сега съм приемала само парацетамол

За температурата може само парацетамол ( до 3 на ден). Аз от 6-8 седмица имах постоянна 37,4. Реално над 37,8 някъде има смисъл да се пие, защото преди това не е опасна, но пък ако не ти е добре от нея не пречи да пиеш. За гърлото чайчета с или без мед и от тези бонбонки с джинджифил също помагат. Не съм запозната дали смучките са подходящи за бременни.

# 189
  • София
И аз съм с болки в гърлото и АГ каза, че няма проблем да смуча Стрепсилс с мед и лимон /без лидокаин и тн, най-обикновените/ на мен лично ми помагат.

# 190
Ами момичета, все пак реших да не се залежавам. Аз наистина мисля, че лекарската практика тук е яко презастраховане. В чужбина даже и не дават лекарства в такива ситуации с кървене- прогестерони, нош-па и т.н. и дори се препоръчва лека разходка за по-добро кръвообращение. Нямам физическо натоварване, така че вярвам,че всичко би било наред стига да има пулс🙏 този път. Това, което ме притеснява е, че нищо не усещам. Нито ми се гади, нито съм изморена, нищичко. Иска ми се да имах домашен ехограф да си се гледам всекидневно.
Deyana1- аз лично бих пила само чай и някаква хомеопатия. Но това е пеинципно как се лекувам. Заедин ден с температура ми минава всичко. Според моя АГ вирусите не са опасни за плода

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 11:55 от BeLady

# 191
И аз съм така, само по време на УЗ си припомням, че съм бременна. Доста странно усещане е да нямаш симптоми.

Ами момичета, все пак реших да не се залежавам. Аз наистина мисля, че лекарската практика тук е яко презастраховане. В чужбина даже и не дават лекарства в такива ситуации с кървене- прогестерони, нош-па и т.н. и дори се препоръчва лека разходка за по-добро кръвообращение. Нямам физическо натоварване, така че вярвам,че всичко би било наред стига да има пулс🙏 този път. Това, което ме притеснява е, че нищо не усещам. Нито ми се гади, нито съм изморена, нищичко. Иска ми се да имах домашен ехограф да си се гледам всекидневно.
Deyana1- аз лично бих пила само чай и някаква хомеопатия. Но това е пеинципно как се лекувам. Заедин ден с температура ми минава всичко. Според моя АГ вирусите не са опасни за плода

# 192
Как сте , момичета 🤗 Всичко наред ли е при вас ?

Аз вчера бях за направление за ЖК. Днес посетил АГ, видяхме бебчо и всичко е наред. Пусна ми направления за изследвания , но нито ме тегли , нито микробиология …. Дали е нормално 😂 Как ви понасят жегите ?

# 193
  • 🌊
Аз от утре пак съм в болничен, но просто не издържам със сутрешното гадене. Закуся нещо от кумова срама и като по часовник по обед съм над легена. Пробвах се да не закусвам и пак. Яд ме е пред екипа ми, но в момента нито съм полезна на себе си, нито на тях.

Утре съм на пренатален, после преглед, после фетална, после БХС, абе ударна седмица.
В последния момент преди да се запиша за ЖК ще се наложи да сменя АГ и то не, защото не я харесвам или е лош специалист, а заради акушерката ѝ. Поведението ѝ беше меко казано обидно и цялата работа остави един горчив вкус, че искаше да прибере комисионна. Сметнах, че аз няма да изтърпя още 6 месеца такова поведение, нито че трябва да се оправдавам като ученичка и просто сменям.

# 194
  • София

Чебурашка, в коя седмица си? Не е ли много рано за феталната и пренаталния? Къде ще я правиш, а БХС? Аз само за феталната съм си записала в Марковс и дотам, но 12-та седмица ми се пада около 10 август и не бързам.

Общи условия

Активация на акаунт