Февруарски бебчета 2026г

• 28 399
  • 800
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за уточнението - надявам се да го запомня вече.

# 226
  • 🌊
Мина първата фетална при мен. Вторник ще почна ЖК и се радвам страшно много, защото не само, че АГ изглежда страхотен, но и сподели, че имам инфекция. Аз бях меко казано потресена, защото предишното ми АГ не спомена абсолютно нищо нито на прегледите, нито докато лежах в болница. Сега си чакам резултатите и ще се видят следващите стъпки.

За TSH аз съм в обратната ситуация. Беше се вдигнал до 3.нещо си и почнах 25мкг Еуторокс с цел забременяване. След няколко месеца падна на 1.5, аз разбрах, че съм бременна, консултирах се и ми спряха всякакви хапчета с уговорката да го следя и да се види в края на първия триместър.
В началото на месеца беше 1.17 µIU/ml, вече е 0.68. За пролактина ендокринологът каза, че няма смисъл от следене в момента, защото ще си е в небесата.

# 227
Чебурашка, как откриха инфекцията? С кръвни изследвания ли? Това е най-големият ми ужас, че АГ или ендокринологът ще пропуснат, затова все се ровя и търся всевъзможна информация, да не изпусна контрола върху нормалния ход на бременността.

# 228
  • 🌊
Не съм на 100% сигурна, но вероятно е била урината в болницата, защото новият АГ поиска изследване на урина с урокултури.
Аз просто съм в шок, защото ако не бях сменила лекаря щеше да се влачи без да знам.

# 229
Мина първата фетална при мен. Вторник ще почна ЖК и се радвам страшно много, защото не само, че АГ изглежда страхотен, но и сподели, че имам инфекция. Аз бях меко казано потресена, защото предишното ми АГ не спомена абсолютно нищо нито на прегледите, нито докато лежах в болница. Сега си чакам резултатите и ще се видят следващите стъпки.

За TSH аз съм в обратната ситуация. Беше се вдигнал до 3.нещо си и почнах 25мкг Еуторокс с цел забременяване. След няколко месеца падна на 1.5, аз разбрах, че съм бременна, консултирах се и ми спряха всякакви хапчета с уговорката да го следя и да се види в края на първия триместър.
В началото на месеца беше 1.17 µIU/ml, вече е 0.68. За пролактина ендокринологът каза, че няма смисъл от следене в момента, защото ще си е в небесата.

Аз се чудих за фетална морфология но гинеколога нищо не ми сподели. Може ли малко информация в коя седмица ходихте аз съм в края на 12та. А за ТСХ се чудя да отида ли на ендокринолог и да ми види резултатите или да се доверя на АГ  в понеделник като му звънна. Имам предвид ако реши да ми изписва хапчета за сваляне на ТСХ дали да ги пия или да отида при специалист. А какво е ЖК. Благодаря предварително. А и също малко ме поядоса понеже отказва да ми пусне влагалищен секрен а аз имам течение кза че не било задължително ако нямам сериозно оплаквания..

# 230
Да знаете, че микробиология на секрет е изследване задължително за бременни и е по здравна каса. Ако сте с направление за майчино здравеопазване е длъжен да го пусне.

Аз се чудих за фетална морфология но гинеколога нищо не ми сподели. Може ли малко информация в коя седмица ходихте аз съм в края на 12та. А за ТСХ се чудя да отида ли на ендокринолог и да ми види резултатите или да се доверя на АГ  в понеделник като му звънна. Имам предвид ако реши да ми изписва хапчета за сваляне на ТСХ дали да ги пия или да отида при специалист. А какво е ЖК. Благодаря предварително. А и също малко ме поядоса понеже отказва да ми пусне влагалищен секрен а аз имам течение кза че не било задължително ако нямам сериозно оплаквания..

# 231
Да знаете, че микробиология на секрет е изследване задължително за бременни и е по здравна каса. Ако сте с направление за майчино здравеопазване е длъжен да го пусне.

Да за това ми стана малко неприятно като ходих за първи път и ми каза следващия път ще пуснем после като ходих втори път пак същото. И сега вече третия път пк реших да му напомня въпреки че ми беше неудобно и той каза а ако нямаш сериозни оплаквания няма нужда то не е задължително да се пуска. И сега се чудя дали да не отида някъде на частно просто да ми се пусне този секрет защото съм почти сигурна че все някаква инфекция или бактерия ще излезе.

# 232
Не се оставайте с инфекция, дори и да са само съмнения, трябва да се провери. Защо не го смените, за мен доверието в АГ и посветеността му ми е  най-важен критерий. Аз примерно ходя на частно при опитен специалист и по ЗК за само колкото да ми пуска изследванията и си казвам, че частния ми е препоръчал еди какво си изследване. Няма вариант да ми откаже предвид, че препоръката е отправена от авторитарен лекар, който знае какво прави. Даже пътувам до София заради прегледа на частно, не мога да си позволя някакво безизвестно  хипократово недоразумение да поставя бременността ми под риск. Или му кажете, че е сериозен проблема и изпитваш невероятен дискомфорт, който държиш да се изследва с микробиология.

# 233
  • София
Момичета, чувствате ли се уморени? Направо съм като смазана, въпреки че вече слагам само глобули Цитротайд и от вчера спрях Прогестерона на инжекции. Едва ходя, трябва само да лежа или седя и всичко друго ми носи безкрайна умора. Не искам да съм някаква лигла, която не може да се стегне, но в самото начало не беше чак така. С всеки изминал ден съм все по-уморена. Най-абсурдното е, че вече освен болките в стомаха, но и започна да ми се гади.

# 234
Момичета, чувствате ли се уморени? Направо съм като смазана, въпреки че вече слагам само глобули Цитротайд и от вчера спрях Прогестерона на инжекции. Едва ходя, трябва само да лежа или седя и всичко друго ми носи безкрайна умора. Не искам да съм някаква лигла, която не може да се стегне, но в самото начало не беше чак така. С всеки изминал ден съм все по-уморена. Най-абсурдното е, че вече освен болките в стомаха, но и започна да ми се гади.
Според мен си е абсолютно в реда на нещата. Аз също съм смазана, едва ставам сутрин, едва оцелявам и през деня.. и с предната бременност бях така, само че за разлика от сега тогава повръщах много и бях на системи.. плюс че имам едно 3г дете, което си иска внимание и не мога да си почина изобщо.. ще отмине към 13/14гс - надявам се.

# 235
  • София
Точно това си мислех и аз, ами ако имам едно малко дете... как се ще справя и се хуля сама себе си, че се лигавя и защо не мога да се стегна. Пък по принцип не съм лигла, минала съм през доста тежки физически и психически изпитания и винаги съм се събирала бързо. Още 10 дни останаха до 4-ти месец и уж нещата да се оправям, ама...

# 236
Точно това си мислех и аз, ами ако имам едно малко дете... как се ще справя и се хуля сама себе си, че се лигавя и защо не мога да се стегна. Пък по принцип не съм лигла, минала съм през доста тежки физически и психически изпитания и винаги съм се събирала бързо. Още 10 дни останаха до 4-ти месец и уж нещата да се оправям, ама...

Според мен не се обвинявай и самолинчувай, това са неща независещи от теб, колкото можеш си почивай, за да събираш сила и си викай: и това ще мине. Simple Smile

# 237

Да много, дори при все, че пия по 1,5(второто с малко кафе) кафета на ден. Има дни съм по- добра, а в други дори не знам къде се намирам, но според мен това ще се оправи във втори триместър. Не го възприемам като лигавене, защото не е мързел, а физическа немощ. Все пак чакам старата си енергия да се завърне за да започна да тренирам. Не се обвинявайте. 🫰🏻

# 238
  • София
Благодаря ви, момичета, явно не е само при мен и не е въпрос на лигавщина. Наистина има някои дни, в които съм малко по-добре, но като цяло е голямо предизвикателство. Четох и разни проучвания, общо взето съветът е - почивайте си, когато имате нужда. Така ще го карам Simple Smile

# 239
Момичета, от сутринта съм с температура, главоболие и болки в краката. Температурата стига до 38.2-3. АГ каза само парацетамол и компреси, но почти не се повлиява. В тиха паника съм.. случвало ли ви се е? И знаете ли някакви бабини илачи за смъкване на Т..

Общи условия

Активация на акаунт