Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 24 878
  • 753
  •   2
Отговори
# 225
  • Пловдив
silvyy,за НВО  в 7 клас се гледат оценките  от 7 клас  ,тези от 6 клас не оказват влияние,ако съм ти разбрала правилно  притеснението.

И при нас само по БЕЛ  е с 5 не и достигна съвсем малко,но хич и не го отразих. Виж,за догодина  ще е съвсем различно,та дано не се налага да се намесвам.(среден успех 5.40 по Бел) ,при положение  че на класно има пълно 6

# 226
  • На морето!
Само оценките от 7ми клас са балообразуващи.

Моята дъщеря завърши с 6,00, била единствената пълна 6ца в класа и за награда /вдъхнових се от вас и я питах/ поиска 2кг череши Laughing Мисля да й спирам Новините Grinning
Много е мотивирана от успеха си и даже днес се метна с колелото да ходи да си взема книгите от библиотеката. Прегледа списъка и реши, че най-доброто начало ще е "Една българка", последно щяла да остави стихотворенията, които трябва да учи наизуст. Не знам дали ако научи стихотворенията лятото ще ги помни до есента, но нямам намерение да спирам ентусиазма й. Брат й беше в другата крайност, никога не е проявявал самоинициатива за учене, дори сега има навика да попрявя лоши оценки с два пъти повече усилия, от тези, които са нужни, за да се постарае да е подготвен навреме, но както знаем мързелът не мори, а мъчи.
И така, още 2 седмици и приключвамЕ тази учебна година, за да починем преди двойно критичната година след това.

# 227
  • shumen
И при нас свърши учебната година официално вече днес.То днес и само дето са се включили на онлайн уроците.
Силви,оценките от 7 клас са балообразуващи.
Rapariga,браво на детето.Моя пък реши,че Една българка ще я чете на края.
Моя днес започна с Немили-недраги,научи Вятър ечи,Балкан стене и част от Стани,стани юнак Балкански и реши няколко задачи,от тези,които господина им е дал за лятото.От утре съм оставила и тестовете по БЕЛ.
Днес се оплаква нещо от кръста,че го боли.За сега на лекар не съм го водила,но дадох Нурофен и намазах с Диклак и ако не мине тогава ще го водя на лекар.

# 228
  • София
Да, да, аз знам, че само от 7-ми клас са балообразуващи, просто се примирих, че тази учителка повече от 5 за годината няма да й пише ако ще света да се обърне на 180 градуса.

Просто ме е яд, че детето заслужава повече, но тя нарочно я забива.

# 229
Sylvyyy , на какво може да се дължи това отношение? Само към дъщеря ти ли е такова или към всички деца?

# 230
  • София
Догодина гледайте да завъртите света на 180 градуса, защото 11т. са много голяма разлика за класирането.

# 231
  • София
Sylvyyy , на какво може да се дължи това отношение? Само към дъщеря ти ли е такова или към всички деца?

Ами не, не е само към нея. Тя като цяло си е такава. Доколкото знам предишния випуск, който е изкарала в седми клас, са се обединили родителите и са я сменили втория срок, точно защото се е заяждала с децата и им пишела незаслужено ниски оценки. В нашия клас обаче не виждам никакво желание от родителите да се направи подобно нещо, някак не ги интересува, въпреки, че петицата при нея даже е висока оценка. На класното всеки път има само по една шестица.

Аз и да ида да говоря с учителката, не виждам какво ще направя сама, най-много да я ядосам и да стане по-зле положението.

# 232
  • Варна
Точно. Не знам как точно се “обръща светът” като учителят не желае да пише по-висока оценка. И при нас е така. По Бел иуч са с друга учителка, синът ми има само шестици. По нормалния, дето влиза в бала - 5,6, че и една 4-ка. На класното 6, не пожела дори шанс да му даде за 6 за срока и годината. И кво точно се очаква да направя? 11 точки, 11, колкото - толкова. Няма да свърши светът.

# 233
На моя близка миналата година учителката не пожела да пише шест, въпреки че детето има отлични резултати в школата, където ходеше. Даже детето пише стихове. Прекрасно дете, обаче според учителката е за пет и това е. Кандидатстваха резултат по БЕЛ над 90 точки, не помня колко точно. Съответно 11 по-малко от петицата (аз бях разбрала 15, може би на НВО са били 96). В общи линии целта беше друго училище, влезе в 35-то. Сега се чувства добре, има приятели, но за желаното не успя. Да добавя, че математиката напълно естествено беше с по-ниски резултати и никой не е очаквал чудеса, детето е абсолютно хуманитарно насочено.

# 234
  • София
Свърши и тази учебна година, за нас с три петици. Гордея се с нея, че успя да се пребори за 6-цата по БЕЛ, и се радвам че все пак по технологии получи 5 за годината (и 4 за втори срок) Laughing.
Силви, много е неприятна тази ситуация с учителя по БЕЛ. Дано догодина не ощети детето.
Наборката започна списъка с Бай Ганьо по неин избор.
Весело и разтоварващо лято на всички!

# 235
  • shumen
Мама на Мими,и моя се пребори за 6 по БЕЛ и съм доволна.
Силви,дано догодина не го ощети детето.

# 236
И ние приключихме успешно. Само една петица има госпожицата по география. Малко се притеснявам, защото разбрах, че 3 момиченца ще ги местят от класа заради лошата дисциплина. Да видим догодина как ще е. Тя категорично отказва местене.
За сега ваканцията започва добре - тъй като има ограничено време на телефона, решава по 1 тест от книгата на Архимед за 6 клас за още време ... Решила е 3 до сега - дано не й секне етусиазъма. Не иска да подхваща четенето обаче. Трябва да й изровя от батко й помагалата. За сега нищо няма да купувам, че с осмокласника бях прекалила. През останалото време е навън с колелото и кара с приятелка - уж имали за цел да карат по 20км на ден.
Весело лято на всички! Да събират сили наборите!

# 237
Нашият човек се вълнува за НВО-тата на приятелите му от 7 клас. Те май повечето от неговите сега са 7 и им предстои. Всички до един се тревожели за БЕЛ, а по математика не. И той сега съхне и вехне за другарите. 😅 Днес ми каза, че ваканцията започва скучно, не му се чете, разцъква по някоя задача и дотам.

# 238
  • София
Успех днес на всички, които имат нужда! Докато се разхождах с кучето сутринта видях толкова седмокласничета, че ми се сви сърцето и хем ми стана жално, хем мило и чак ми се прииска да ги гушна за кураж Simple Smile Стиснали по една карта в ръчицата, в другата носят вода и си говорят за "четенето с разбиране" и "петнадесети въпрос" Simple Smile Късмет, деца! Нищо не свършва с този изпит и всичко тепърва започва!
Поздрави и на битиви, които ще получат мазоли на пръстите от рифрешване в опит да попаднат на продадени отговори, изтекла информация и някоя друга клюка за вечерните новини Joy И дано отвържат поне малко езиците за формата на НВОто следващата година.

# 239
  • Където морето целува небето...
От сутринта съм със стиснати палци, защото много близки дечица днес се "мъчат" над НВО БЕЛ. Свито ми е, мисля ги... За догодина по същото време не искам и да си помислям... Успех на дечицата днес!
И нещо от Дидева, което много ми хареса:
И нали помните? Любовта не се измерва в точки. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт