Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 24 892
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нищо му няма на въпроса. Толкова глупости изчетох днес и в седмокласната,  и на сайта на Данибон, че ми умряха няколко мозъчни клетки. Joy Не били знания от материала за 7-ми клас. Въпросът не е за знания, а за умения, но четенето с разбиране масово не се владее и от възрастните.

# 256
Знаете ли дали догодина НВО ще е в сегашния вид - БЕЛ и математика. Чувам слухове за промяна на формата на изпита - тест с въпроси от всички изучавани предмети: бел, Математика, физика, история, география...

# 257
Никой не знае още. Ще има заповед на министъра в началото на септември. Напоследък четох, че дава заден и каза, че няма да се бърза с промените и че нито една промяна няма да влезе от догодина. Но няма кой да ти каже, май и Санака не знае даже 🤣
Аз още вчера им казах в седмокласната, че и на много възрастни им куца четенето с разбиране. Писали жалби до МОН, то чудо. В Данибон пък глупостите са невероятни, но то там сефте.

# 258
Дано и ние не "изтрещим" толкова догодина Cry Много са трудни последните дни преди изпитите и после чакането на резултатите. За това от сега съветвам и приятелки - след НВО-то отивайте на хубаво място да чакате резултати Grinning Хем много, много не го мислите, хем по-нисък резултат на плажа по-лесно се приема.

# 259
  • Пловдив
Провокирахте  ме да погледна седмокласната тема.Не помня такава лудост когато голямата беше на НВО. 🤐

Дано ние  да сме на вафли"СПОКО" като дойде момента",а не на "Ку ку руку".😀

# 260
Миналата година чакахме на плажа, три семейства със седмокласници се бяхме събрали.
Дадох на набора днес изпитния вариант. На половина отговори на заветния 16ти въпрос, но на тезата ме смая с "реторично възклицание". Откъде го извади, не знам 😁 Но аз съм доволна от учителите и училището му. Ако ошлайфа малко преразказите и заучи 3-4 изречения за теза, няма да го мисля толкова.
Хем знам, че има доста приемливи варианти за след 7 клас, хем той иска само едно училище в момента. Та, ще ми е напрегнато догодина по това време, ако не добави поне още няколко желани варианта. Но има доста време до нашето, а и не се знае какви и дали ще се приемат промени.
Учителите им са поръчали да си починат добре, даже на нас са ни го написали.
Другата седмица е на лагер. Дано да изкарат хубаво и безаварийно.

# 261
  • Варна
Не че нещо, ама от толкоз глупости, дето децата учат, не мисля, че четенето с разбиране е особено застъпено. Не, цели се наизустяване и да мислиш "правилно". Сори, ама откакто аз бях в 7 клас нещата не са се променили. Е, може би в леко отрицателна посока.
Иначе точно въпрос 16 не е най-голямата тъпотия, която съм чела в тест, факт. Трябва да го дам на моя да си каже мнението.

# 262
Абсолютно си права. Затова и на ДЗИ по английски резултатите са много по-високи от тези по български. Нищо не е мръднало в преподаването по БЕЛ от моето време.

# 263
  • София
ДЗИ по английски е на ниво В2 макс. ДЗИ БЕЛ е на ниво С1/С2. Joy

# 264
Сега чета, че освен родители, ами и учители, че и съдия със седмокласник щели да пишат до МОН. Не са ли достатъчни 98 т. по БЕЛ за което и да било училище? Колко ученици имаха 100 по БЕЛ миналата и по-предни години? А с 2×100 бяха само трима м.г. или се лъжа?

# 265
Баловете се качиха доста миналата година. Някои хора бяха неприятно изненадани. Децата се борят буквално за всяка точка. Особено при училищата с квоти конкуренцията при момичетата е огромна. Въпреки всичко, както осъзнавам тази година има доста добри училища в София. И ако детето не е с някаква фиксация като моите Smile все ще се намери прилично училище. Но това го казвам, след като минах през "процеса" веднъж.

# 266
Щом очи отворя в мрака -
сънен, тъжен, недоспал-
търся помощ от Санака,
че без нея съм взел-дал.

Пак сънувал съм кошмари
с пустото му НеВеО:
че с червено съм нашарил
туй, що вярно е било!

Пия вино отлежало,
а в главата ми - въпрос:
"Пи" число дали е цяло,
а мускатовата - внос?
Мъдрост има у Санака,
знае всички правила.
Има ли въпрос, не чака!
Вечно права е била!

# 267
  • София
Изчервих сА! Ама ЕйчБиОу му викаме на седмокласното чудо. Joy /това от един МОН-ски файл навремето, който беше на латиница с разширение hbo/.

# 268
  • София
Много яко! 😄 Само един шестнадесети въпрос имам- да не би да е Сенека? 😂

# 269
Много яко! 😄 Само един шестнадесети въпрос имам- да не би да е Сенека? 😂

Simple Smile

Не може цялата държава да се тресе по въпроса за 16 въпрос и да не се изкажа и аз: днес дадох на детето всичко без преразказа и му маркирах някои въпроси с материал за 7 кл да не ги гледа. Но на 16 нищо не беше писал. Помолих го да погледне и да ми каже какво мисли...
Мисли, мисли и ми каза за начало нещо, което беше не документ, ами.... аргумент... Като на матурата в 4 клас.
И тогава отворихме заедно страницата на неговото училище, където, странно, не намерихме никакъв правилник. Оттам се прехвърлихме на сайта на РУО, под-меню Нормативна база и му обясних горе долу нещата.
Така, че, той, милият, щеше да посочи два аргумента, ако изпитът за него беше днес с днешните си знания.
Малко смешно, но и малко тъжно за познаване на езика ни като отправна точка за всичко останало.

Общи условия

Активация на акаунт