С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 468
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Деверът явно се е надявал, че като се приберат родителите му от чужбина в България, ще вземат внучето да гледат, а той и жена му ще си починат. Да, ама не. Бабата и дядото имат други планове.

# 196
Скрит текст:
Деверът явно се е надявал, че като се приберат родителите му от чужбина в България, ще вземат внучето да гледат, а той и жена му ще си починат. Да, ама не. Бабата и дядото имат други планове.

Аз не мисля, че е точно така, просто деверът, като всеки родител, иска детето му да бъде обичано и от неговите родители и то, самото да се радва на връзка с баба и дядо. А неглижирането на внучето, го приемам като неглижиране и към сина. Та нали внучето е дете на твоето дете! Heart
   Когато обичаш, разстоянията не са пречка. Голяма част от българските деца общуват с бабите и дядовците си именно чрез интернет, но се радват на присъствието си, когато са заедно. Да, по-трудни са тези връзки, но не са невъзможни.

# 197
Тоест, това че са го видели бабата и дядото 2 пъти за 20 дена значи, че не го обичат ли? Доста странни разсъждения. За 20 дена у дома сигурно са имали и какво друго да правят, колкото и да е невероятно за някой да си го представи. Те са и хора, освен баба и дядо.

# 198
Тоест, това че са го видели бабата и дядото 2 пъти за 20 дена значи, че не го обичат ли?
Ами, според мене не са много за конкретния случай, ама хората сме различни.
Bеа_2022, пожелавам от сърце да имате внучета, когато му дойде времето- приоритети, планове и лично време, всичко се пренарежда и преосмисля. Е, има и изключения, разбира се, но те затова са изключения.

# 199
Заклеймяването на това кой кого и дали обича според броя виждания за 20 дена не ми допада.

# 200
Заклеймяването на това кой кого и дали обича според броя виждания за 20 дена не ми допада.
Съгласна съм. Но така поднесена историята, не е само в броя на вижданията- шоколадче даваме и на съседските деца, нали? Както и да е, не възнамерявам да споря. Всеки вижда, колкото знае. И още нещо в допълнение- графикът за вижданията рязко ще се разреди от само себе си, когато децата навлязат в тийн-възрастта. Тогава е достатъчно да получиш съобщение: "Бабо, обичам те". И после пак бабите и дядовците ще си бъдат "хора", както се спомена и ще разполагат безкрай със свободното си време!

# 201
Аз имах предвид, че няма как да се поддържа еднаква близост с внуче, което се вижда всяка седмица и друго,  няколко пъти в годината на живо.  Със сигурност за отпуската имат и много други ангажименти, които всеки гледа да си свърши.
Но ако бяха близки, щяха да знаят какво обича, да донесат съответния подарък, абе личи си .

# 202
Не сме там. Може да са дали и друго. Но като искат да се ядосват близките, тяхна воля. Simple Smile

# 203
  • София
Защо всичко се мери в какво са дали?

# 204
Снахата, чието дете е уж предпочитано, също е недоволна.

# 205
Ами то това е лошото, че и в двете посоки е прекалено.
Едното семейство неглижират, на другото пък досаждат.
Добре е да има умереност.
Не е нормално всяка седмица да досаждаш на младо семейство и също така не е нормално да видиш внучето си два пъти за 20 дена. Ние си бяхме наскоро за 3 седмици в България и то с много задачи, ама наистина натоварена програма този път, обаче не сме си видели роднините и особено племенницата ни два пъти. Племенника ни наистина го видяхме три пъти, но той е първа година студент в София, даже имахме късмет и за това. Но определено не сме им занесли по един шоколад. Знам, че материалното няма значение, но ми е кеф като им донеса нещо и особено като видя, че си го ползват после. Аз съм се радвала много когато леля и вуйчо ми носеха подаръци като бях дете, вярно че нямах, а те сега са презадоволени, но все пак виждам, че си ползват подаръците и с удоволствие казват кое е от чичо и чинка, кое от вуйчо и вуйна, е кое от баба и дядо. Вече са на възраст, на която не ги радва стойността на подаръка, а това че някой е помислил за тях, отделил е време  да купи нещо и да им го донесе.
Това вече е съвсем свободна интерпретация. Че те може да имат кой да им гледа детето. Може детето вече да е на възраст, на която се гледа само.
Не вярвам някой да разчита, че роднини живеещи постоянно в чужбина, ще им гледат детето.
По-скоро е обратното, по мои наблюдения живеещите в чужбина си мятат децата през лятото на роднини в България (и не казвам само баби и дядовци).

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 17:51 от Opossum

# 206
Opossum, нямате внучета и няма как да се сравнявате с хората Simple Smile И аз нямам, затова ми е странно това заклеймяване от хора, които и те нямат такива и още и едно дете не са изгледали.

# 207
Ами то това е лошото, че и в двете посоки е прекалено.
Едното семейство неглижират, на другото пък досаждат.
Добре е да има умереност.
Не е нормално всяка седмица да досаждаш на младо семейство и също така не е нормално да видиш внучето си два пъти за 20 дена. Ние си бяхме наскоро за 3 седмици в България и то с много задачи, ама наистина натоварена програма този път, обаче не сме си видели роднините и особено племенницата ни два пъти. Племенника ни наистина го видяхме три пъти, но той е първа година студент в София, даже имахме късмет и за това. Но определено не сме им занесли по един шоколад. Знам, че материалното няма значение, но ми е кеф като им донеса нещо и особено като видя, че си го ползват после. Аз съм се радвала много когато леля и вуйчо ми носеха подаръци като бях дете, вярно че нямах, а те сега са презадоволени, но все пак виждам, че си ползват подаръците и с удоволствие казват кое е от чичо и чинка, кое от вуйчо и вуйна, е кое от баба и дядо. Вече са на възраст, на която не ги радва стойността на подаръка, а това че някой е помислил за тях, отделил е време  да купи нещо и да им го донесе.
Това вече е съвсем свободна интерпретация. Че те може да имат кой да им гледа детето. Може детето вече да е на възраст, на която се гледа само.
Не вярвам някой да разчита, че родншни живеещи постоянно в чужбина, ще шм гледат детето.
По-скоро е обратното, по мои наблюдения живеещите в чужбина си мятат децата през лятото на роднини в България (и не казвам само баби и дядовци).

Първият внук е на почти три години.

Iris04, всеки има задачи,които трябва да изпълнява,но те се вършат най-вече през делничните дни.
При налите свекъри лошото е,че те не са отишли никъде на почивка,което си е тяхно решение,де,но свекърът предпочита да си почива в апартамента.Най-много да отидат в някой манастир,което пак не е лошо,но той е мнооого стиснат…буквално стИнкаджия..
Живее от колко години в Германия,а иска да си купува кола от България,за да му излезне по-евтино…с него не се излиза на глава.Пита мм дали немска или българска кола,мъжът ми казва:”Вземи си немска,ако те спрат цоладжиии,ще ти тряснат една хубава глобичка!”,нееее.Тук имало много поляци и румънци,които си карат колите от родината,значи и той ще кара с бг регистрация Grinning

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 16:45 от Анонимен

# 208
Пък по мои наблюдения като живееща в чужбина и прибираща се за 3 седмици, децата си ги гледаме ние и на никого не ги мятаме в България. Така че всичко е субективно.

# 209
  • София
За 20 дни, два пъти са два от три уикенда. Хем не е ок да досаждат всяка седмица, хем пък малко било.
Толкова е индивидуална динамиката в различните семейства, че не може да се обобщава по написаното от едната страна.
Миналата бодина се роди първата ни внучка. Накупихме много неща. Количка, столче за кола, много дрехи, шишета, абе много.
Точно година по-късно, преди седмица, се роди сестра и. Нищо не сме купили освен пакет памперси. Просто всичко имат и няма нужда да се затрупват, но някой може да реши, че делим децата 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт