С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 458
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Мъжът ти да каже на майка си да не идва у вас, без предварително да се е обадила и да са се уговорили той да е там.

Въведи това просто правило, свекърва ти няма да идва у вас, когато си сама и толкова.

# 241
  • Варна
След като мъжа ти го няма, а тя се държи зле в негово отсъствие - ТИ защо и отваряш вратата и я пускаш да влезе? Защо изобщо общуваш с нея в негово отсъствие?

Защото мъжа й жали майка си, когато тя се хване за сърцето и започне да драматизира. И авторката не смее да не й отвори вратата.

# 242
След като мъжа ти го няма, а тя се държи зле в негово отсъствие - ТИ защо и отваряш вратата и я пускаш да влезе? Защо изобщо общуваш с нея в негово отсъствие?
А де?
 Никой не обича разправии, но се налага да  има, за общо добро.. Не  е страшно, само така изглежда. Трудно е да кажеш НЕ, но има ползи.  типична манипулаторка  е.
 Дано новото ви жилище е далеч от нея  и  с неудобен транспорт. И след като внучката излиза да не се виждат, значи се обажда ,лесно е да сте заети, не е момент, да отложим за друг път, и направо - когато  е тук синът ти, с мен какво да правиш , чужди хора сме.
 Навреме  се справяй  ,че ще те четем как командва с бебетата.

# 243
Anelight, да в мъжа ти е проблемът макар че донякъде ги разбирам. Тя му е майка и тя му е инсталирал бутоните, с които сега го манипулира. Най-късно когато отидете във ваше жилище е редно да ѝ кажете да не ви идва на гости. Няма смисъл да си причиняваш нейните "гостувания".

# 244
  • Пловдив
Мъжът и каквото ще да казва - майка му очевидно си прави каквото иска. Аз на мястото на авторката нямаше да я допусна. Звъни и тропа на вратата - няма да отворя. Обажда се по телефона - не вдигам и изключвам звука/изключвам телефона. Мъжа го няма и подозирам, че свекървата ще дойда - отивам някъде - на гости, при родителите ми, на кино, в мола, с колата в планината, в съседния град.

Защото мъжа й жали майка си, когато тя се хване за сърцето и започне да драматизира. И авторката не смее да не й отвори вратата.
Казвам на мъжа ми - една жена вече си замина, искаш ли и аз да си отида. Кого избираш - маминка или мен?

Той да си общува колкото иска с нея, аз лично не бих допуснала да ме принуждава да общувам и аз. Край.

# 245
  • София
Да не се окаже, че маман има ключ и си се самопоканва, когато желае Grin 
Иначе, признавам си много мило ми стана от отношението на авторката към голямото дете, както и към бившата съпруга, моите поздравления за това.

# 246
  • Пловдив
Иначе, признавам си много мило ми стана от отношението на авторката към голямото дете, както и към бившата съпруга, моите поздравления за това.
Смяна на ключалка от мъжа и - 10-20 лв за купуване на нов патрон, смяна на ключалка от ключар - 200 лв (за Пловдив); осигуреното спокойствие - безценно.

# 247
И аз много искам да разбера защо допускаш свекървата у вас, когато синът и не е вкъщи. Любопитно ми е на теб какви копчета ти натиска, че да го правиш.
Иначе и аз ще кажа, другият брат е по-умен от мъжа ти, съжалявам.

# 248
Какво се врете преди 30 при някакви мъже втора утопреба? После някой друг ви е виновен.....

# 249
  • Пловдив
Какво се врете преди 30 при някакви мъже втора утопреба? После някой друг ви е виновен.....
Първа-втора употреба - аз мога да го строя в две редици и него, и майка му. Авторката явно не може. А трябва.

# 250
Тя май заради това мило отношение, което има у себе си е допуснала свекървата да се качи на главата й.
А мъжът й не знае ли, че първият му брак заради това е приключил или иска и вторият така?

# 251
В такава ситуация директно казвам да не идва, ако сина й го няма. Моята свекърва беше с такава забрана. Следващата беше да не ми звъни за глупости. Даже в яда си й казах - имаш двама сина,  на мен звъниш само ако умираш и не си успяла да се свържеш с тях. Ако обаче не си толкова зле и ми звъниш, когато наистина ти потрябвам, пак няма да вдигна.
По принцип не й вдигам телефона никога. Просто пиша на ММ да й се обади, да види защо ме търси.
Обаче аз съм тежък характер и не търпя противоречия много много. Премерили сме си проклетията, общо взето вижда, че няма полезен ход срещу мен. Сина й ме подкрепя на 100 процента. Ако не беше така, сигурно да сме се развели до сега.

# 252
Чудя се защо трябва да поодъртееш за да разбереш нещата от живота. Илюзиите на младостта са до време. Осъзнаването идва по-късно.

# 253
  • София
Истината е, че не мога да съм  толкова рязка и не съм от хората, които умеят да поставят граници в личните отношения, за съжаление.  Макар, когато се отнася до децата, да ставам различна и в тези моменти съм имала успех с това да я огранича за период от време, но за съжалние тя после пак намира начин да изманипулира ситуацията и след някакъв период нещата да се размият и пак да стане на нейното. Хубавото е, че (доколкото съм на ясно аз), тя ключ от нашия дом няма, но се е  случвало, когато с голямата бяха в добри отношения, да взима нейният. Скоро подобно нещо, не се е случвално, но и детето порасна и от всички ни, най-активно успява да се пребори с баба си.

Надявам се да ми стигне волята и да успея да използвам някой от вашите съвети, за да ограничим контактите. Но сякаш ми се ще да отиде на преглед/консултация със специалист и да поработи върху проблемите, които има. Тя все пак е баба на децата ми и майка на мъжа ми и не ми се иска да ограничим общуването изцяло. Аз съм израстнала в съвсем различна среда - изключително подрепящи и обичащи се родители, майка ми и баба ми (свекърва) имат невероятна връзка, винаги са се разбирали и никога вкъщи не е имало подобни конфликти. Искаше ми се и аз да изградя подобна връзка с моята свекърва и ми е мъчно, че няма да стане и, че децата ми няма да имат този пример.

# 254
И аз така исках. Не става. В една къща  и пак има начини да тушираш поне, ако не повече.
 За това отделно. Нервите не се възстановяват.

Общи условия

Активация на акаунт