Отговори
# 30

Съгласна съм. Докато не ти дойде на главата всичко ти се струва нормално.
Нали не е твоето дете!? Много важно...

Именно Wink
Ненормалното вече стана нормално.
Така е, когато не се прави нищо.

# 31
Какво предлагате да се направи?

# 32

Ние какво предлагаме няма значение защото проблема се прехвърля от родителите към учителите и обратно като горещ картоф, защото никой не желае да си разваля спокойствието.
Ако има тежки последици и наказания за тормозещите най-вероятно това може да спре.
Но докато за преподавателите най-важното са кафето и цигарата в междучасията това няма как да се промени.
Била съм жертва на тормоз в училище, когато майка ми дойде да попита преподавателите защо нищо не са предприели ония просто вдигнаха рамене и казаха, че не било "тяхна работа".
И така майка ми ме премести в друго училище.
Ами ако наблизо няма друго училище какво правим?
Седиш като родител и чакаш да ти убият детето?

# 33

Разследване на причините и превенция.
Елементарно е.

# 34
Освен отново да кажа, че информацията с мобинга не е потвърдена, не зная какво друго да добавя. Това не е факт, а спекулация. Официално не могат да намерят мотив дори и в писмото, което е оставил.

Факт е обаче, че е бил безработен, както, че не е успял да завърши училище. Факт е също, че все пак е успял в двучасов тест при психолог да получи разрешение за оръжие. Седем от десет убити са момичета. Намерена е и самоделна бомба в стаята му.

На друго място е заровено кучето, но както и да е.

# 35
  • Пловдив
Инсел

# 36
Най-фрапиращият факт е, че е определен като психически нестабилен и  негоден за военна служба, но информацията остава тайна, съгласно закона за личните данни и след време минава тест при психолог за разрешнително за оръжие.

# 37
Все зад такива трагедии стои тормоз ... Няма училище без тормоз, да не кажа, че и паралелките, в които няма дете, което някога е било тормозено вероятно са някакви единици. Както е на някои места по света, особено в началния курс, всеки ден трябва да има по един учебен час за толерантност, емпатия, уважение към околните, зачитане и разбиране на техните чувства. В момента дори има пълни отличници, които са абсолютни емоционални тирани, какво говорим за деца от проблемна среда. Още повече усещат коя е слабата жертва и атакуват. ТРябва работа с психолози и за тормозителите и за тормозените, за да не се достига до такива трагедии. Има и много други лични страдания, които остават скрити и почти всеки втори ученик си носи такава травма от училище. Това не е зверилник, това е образователна институция и място, където децата за първи път се учат да живеят в общество сред други хора. В някои семейства каузата е загубена, тук идва мястото на училището, а него го няма. "Не бях там, не видях, бях в учителската стая" още преди да сте попитали за дадена ситуация. Пълно абдикиране. Ей между тия четири стени за 12 години се изковава цяло следващо поколение, обществото в следващите години. А търсим причините за всичко къде ли не. Да са нормални граждани, съпричастни, адекватни хора на едно бъдещо общество е стоктратно по важно от резултатите по български и математика. Някъде са го осъзнали това и са го поставили като приоритет.

# 38
Няма нужда от психолози, трябват просто строги наказания които да се изпълняват. Най-голямата грешка в съвременното общество е идеята, че човека срещу теб е разбран и можеш да го убедиш в нещо. В много случаи просто трябва да покажеш сила, за да можеш да контролираш проблематичните елементи.

# 39
  • Deutschland
"Прошка за това, което ще направя“
Появиха се и нови подробности за прощалното видео, което стрелецът в училище изпратил на майка си по мобилен телефон малко преди нападението: в него той поискал прошка за „това, което ще направя сега“. След това благодарил на майка си за „грижите“, които му била оказала. Според разследващите майката отворила видеото 24 минути след като го получила - дотогава престъплението вече било извършено, а самият извършител бил мъртъв.

Груби приоритети в прощалното писмо
В допълнително прощално писмо Артър А. обвинил училището и тормоза за престъплението, а също така изразил загриженост за котката си, той помолил да се грижат за нея възможно най-добре след неговата смърт ".

# 40
Някой да преведе на български език заглавието на темата. Например какво значи на български думата "мобинг". Едно време в училище уж учихме български, а такава дума нямаше.

# 41
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Някой да преведе на български език заглавието на темата. Например какво значи на български думата "мобинг". Едно време в училище уж учихме български, а такава дума нямаше.
Групов психически тормоз е мобинг-а.

# 42
Котката му има ужасяващ поглед.
Все едно е попаднала в ръцете на ония от Перник.

# 43
Темата ми е близка, защото, макар и за кратко, минахме през това като родители за нашето дете. Тормозът в училище, не стрелбата. Изключително важно е детето да бъде чуто, а има много случаи, когато не е. Лошо е, че гласността на подобни случаи отшумява бързо и всички, освен пряко засегнатите, забравят и нещата потъват. До следващия път.

# 44
Най-фрапиращият факт е, че е определен като психически нестабилен и  негоден за военна служба, но информацията ...
Абсолютно. За мен това е голям парадокс - двама психолози са имали две различни мнения в кратък период от време.

Друг факт: Младият мъж е бил член на професионален екип геймъри, като е прекарвал между осем и десет часа на ден, убивайки виртуално в игри от типа egoshooter. От геймърската организация са публикували официално становище в Х.

Изумена съм, че дори този един факт не е накарал близките му да потърсят помощ. Очевидно родителите разбираме под думата норма съвсем различни неща.

ПП Преди следващият фейк да е набрал сила - баща му е арменец, а не арабин. Не е живял сам, а с майка си, като има и двама по-възрастни братя. Действал е според свои думи "сам и по собствена воля".

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 10:23 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт