Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 921
  • 767
  •   2
Отговори
# 180
Кат, възможно ли е да не си хванала пика на ЛХ? Понякога е толкова кратък, че тестовете не го улавят. На мен ми се е случвало - нито един положителен тест, а овулацията беше потвърдена от лекар и с кръвен тест.

Тирамису, дано всичко да се развие по най-добрия възможен начин. Стискам палци!

# 181
Лудост, само това не ми се е случвало. Дори веднъж  със задържан фоликул хванах пик и после на уз го видяхме. Но не е изключено и това... Много са променливите в нашата биология. Нищо чудно, че сума ти женски заболявания като ендометриоза и спкя са им тъмна индия на лекарите, аз тука с една овулация не мога да се оправя xD
Шанталче, може това да е ключа от бараката Joy

# 182
  • София
Шанталче, може това да е ключа от бараката Joy

абе при мен О уж доказано си е между 10-14 ден, макар, че сме имали веднъж и на 8ми.... ама

# 183
  • Замък сред облаците
Идвам с въпрос: АМХ 5.06 вярно ли вече отивало към ПКЯ? Гледах тези референтни:

Другия месец правя 36 и реших да си ъпдейтна картинката. За пръв път пуснах АМХ и инхибин Б.
Скрит текст:

# 184
Високо е да, но заедно с инхибина и ЛХ бих казала, че просто в момента картинката е такава, без да вадя генерални заключения. Моят инхибин беше над референтни с АМХ 6, а ЛХ към 10. Така че не мисля, че в случая е показателно за ПКЯ, а за супер резерв Simple Smile Heart

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 19:09 от Kat :3

# 185
И аз съм чела, че резултат <4-5 вече може да е признак за ПКЯ. Но сам по себе си този хормон не означава нищо, трябва да се гледа в комбинация с други фактори

# 186
  • Замък сред облаците
Ами за пръв път го пуснах от собствено любопитство. Не съм имала данни за кисти досега, освен може би един цикъл преди 15+ години където ме гледаха и суспектираха спукана киста (една седмица ръждиво зацапване в средата на цикъла и тъпа болка, след преглед не установиха нищо освен малко свободна течност в таза и на следващия ден вече нямах болки и зацапване). После не се повтори.

Сега ще търся инфо дали примерно има връзка със захар, ИР и подобни, че бях в движение и затова направо попитах.

# 187
Аз тихичко следа темата и стискам палци за скорошен успех на всички! Включяам се обаче само ако мога да помогна с нещо.

АА, възможно е просто да значи по- голям от стандартния резеря по рождение. На мен поне Калчев така ми обясни моят АМХ, който бвше 3.8 с другите хормоно в норма. Имах и голям брой антрални, по 17 в яйчник на 22ри ден от цикъла. Тогава ми каза, че както има (за жалост) жени с по-малко резерв по рождение, така има и такива с по-голям.
За протокола, аз имам установена ИР между първата и втората бременност. Така и не можах да си вкарам храненето и начинът на живот в норма, но например КЗ винаги ми е била по 5. Сега цяла втора бременност беше 4.1 - 4.3, при все че не съм се ограничавала във въглехидратите особено.
Та и при теб може да е просто особеност на организмът. Flowers Hibiscus

# 188
АА, според мен си значи, че имаш все още супер резерв Yum . При поликистозата ЛХ е два пъти по-високо от ФСХ, твоите са перфектни, а и досега щом никой АГ не ти е споменавал ПКЯ, не мисля, че има смисъл да се притесняваш.
Междудругото и моят АМХ си беше над 6, като го изследвах за първи път на 38 години, ама пред половин година вече беше паднал до 1 и нещо. Скоро не съм го и пускала. Така че май е вярно това с бързото изчерпване на яйчниковия резерв, като наближиш 40-те.

# 189
  • Замък сред облаците
Благодаря, момичета, за споделеното. Намерих и в Синево други референтни, които ми допадат повече, хаха 🤣
Скрит текст:
Ще приема, че за възрастта са супер и толкова. Просто исках да видя по-пълна картинка, особено след като понаваксах вит Д най-сетне, а и нали че почвам втората половина на трийсетте, да знам какво се случва, трябва ли да бързам за някъде.

# 190
И аз тамън навлизам във втората половина :Р
Несвързан въпрос. Нали се готвя за трансфер началото на юли и мъча да наглася хиляда вливки и тн. едно върху друго.
Та ми предстоят контролни имунологични, за да преценим има ли смисъл от вливка Киовиг или хапчетата ще са достатъчни.
Но тази контрола ще е малко в последния момент и ще се надявам Михайлова да ми отговори навреме преди трансфер.
Та въпросите са: колко бързо ви отговаря на мейл?
Както и изследванията в Александровска всеки работен ден ли се правеха? А събота? За колко време излизат? Ако пусна петък, понеделник ще имам ли резултати?

# 191
Семира, Михайлова отговаря по имейла за седмица, понякога и по-бързо. В Александровска всеки работен ден могат да се правят изследванията, в събота не работят. Стават още на следващия ден, но ако това се падне събота не знам дали някой ще ти ги прати, не съм пробвала. Успех с подреждането на всичко и нека юли месец имаш положителни новини за споделяне! Flowers Four Leaf Clover

# 192
  • Замък сред облаците
Семира, може да се свържеш отсега с нея за тези притеснения и да се уточните да се чуете по телефон?

# 193
Благодаря ви. Писах й, тя ми отговори по мейл да изместя с няколко дни по-рано изследванията. Но дори така й оставям около 3-4 дни да ми отговори. Ще сложа главни букви "предстоящ трансфер" в заглавието на мейла, дано отговори бързо. И дано са в норма изследванията и да няма нужда от вливка де. Simple Smile
С какво работно време е имунологичната лаборатория в Александровска?

# 194
  • Замък сред облаците
От 8 до 15:30 мисля че беше, като за края на раб време може и да бъркам. Аз ходих в 8ч.

Общи условия

Активация на акаунт