Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 896
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Мерси, Дудълче, дано внесе яснота чхг-то в сряда, но като си знам късмета, няма да е минало до четвъртък 1000 и нищо няма да се види на прегледа.
Вита ми е втория вариант, ама едва ли има смисъл на два прегледа един след друг да ходя в четвъртък. Надали ще се види там нещо по-различно.
Иначе той не се кани за заминава без мен, каза че ще остане, ако решим, че е рисково за мен. Макар че аз му казвам да си оправя багажа и да отива. И да остана тук, за да се следя, вероятността за имб нали не била голяма, най-вероятно просто ще си ми дойде след  някоя и друга седмица.

# 166
  • На изток от Ада
Аз се дразня на мм от време на време предлага да пуснем ап под наем. Уж се разбрахме и до другият път ...

# 167
Тирамису, ИМБ не е изключена за момента, макар че стискам палци за нормално развитие или поне БХ, ако не е нормално. Често при ИМБ го има това хем плато или по-ниско покачване, хем после да тръгне, пак да спре, но доколкото знам при ИМБ не падат стойностите или поне не в началото. Да ме поправят момичетата, ако греша. Те падат и то доста бързо при БХ. Но да, изчакай си прегледа. В коя г.с. си според ПРМ?
Наси, внимавай с берберина. Аз си го бях взела за ИР, но не се чувствах добре. После ММ ми каза, че берберина сваля много кръвната захар и трябва да се внимава, а аз съм с нормална захар. Той е с диабет и казва, че ако заедно с лекарствата пие и берберин, рязко му пада захарта.
Кат, ЛФ 14 дни ли ти е? Ако е 26-14 =12 може да се предположи, че е била ранна О. , но е възможно и да не е имало О. ( освен ако не е доказана с УЗ) или да ти се е скъсила ЛФ ( не знам дали това е възможно, но при мен от 14 дни напоследък стана 12-13 дни, уж казват , че не може, ама знам ли).

Момичета, моят Фемофлор излезе и пише в закл че е Нормоценоза. Обаче какво значат сивите зони?

Преди 1 месец, когато пусках цито, на МКБ ми бяха изкарали бактериална вагиноза и единично стрептокок. Уж ми изписаха АБ, но аз ги спрях, защото влязох в болница, излязох от там с остър колит и беше невъзможно да пия АБ. Изпила съм само 3 хапчета АБ. Но си пия вече месец лактобацили, женски, и преди съм ги пила и много добре ми действат. Възможно ли е само от тези лактобацили да съм оправила нещата ? В МКБ-то пишеше " липса на лактобацили", а тук виждам, че са си съвсем в норма. И има ли БВ или няма според сивите зони?

# 168
Да, абсолютно е възможно с лактобацили да си оправила нещата, и предполагам, че с времето и гарднерелата ще падне съвсем ако лактобацилите се задържат добре. Според мен няма бактериална вагиноза в момента.

# 169
  • Замък сред облаците
Нормоценоза значи че са налични бактерии, които могат да обитават вагината  при дисбаланс, ако мога така да го обясня. Обикновено са опортюнистични бактерии. Това не значи че е ок флората обаче.

# 170
  • На изток от Ада
Благодаря Селсера.
Зе сега се чувствам добре.  Трети ден го пия .

# 171
Нормоценоза значи че са налични бактерии, които могат да обитават вагината  при дисбаланс, ако мога така да го обясня. Обикновено са опортюнистични бактерии. Това не значи че е ок флората обаче.

АА, какво имаш предвид, че флората не е ок? Не е ли Фемофлор по-показателен от обикновена МКБ?

# 172
Има предвид, че на стрептокок и стафилокок не им е там мястото, и че могат да причинят много поразии при бременност. Мисля обаче, че при по-ниско микробно число (май под 5 беше) не изписват антибиотик, а лактобацили, пробиотик, такива неща, и при достатъчно наличие на лактобацили се потискат такива бактерии.

# 173
  • Замък сред облаците
Каквото каза Файърбърд, да не се повтарям. На нито една от тези бактерии освен лактобацилусите не им е там мястото. За съжаление дори с ниско микробно число обаче понякога приложението на лактобацили не е достатъчно, за да ги затрие.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 22:02 от АА

# 174
Според вас такива бактерии могат ли да предизвикат аборт? Чудя се дали това би могло да е причина за моят А.
Аз както писах и по-горе светнах от бактерии, вече съм на антибиотик.

# 175
  • Замък сред облаците
Стафилококи, стрептококи, гарднерела, ентерококи, уреаплазма, микоплазма, хламидия, гонорея и трихомони - тези могат да причинят спукване на сака.

# 176
Тирамису, моята втора ИМБ беше 4 месеца след цветна снимка на останала ми тръба, която беше напълно проходима. ЧГХ беше точно 600, когато Ковачев я видя на ехограф. Аз дори не подозирах, че съм бременна, камо ли ИМБ. ЧХГ пусках само веднъж и то след прегледа.
При първата беше различно…
До четвъртък би трябвало да имаш яснота. стискам палци за добро развитие.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 07:50 от PandaBanda

# 177
Тирамису, стискам палци..аз имам и надежди още , та дано ни зарадваш с положителен развой като Тs.V! Heart Иначе според мен цветната снимка е спомогнала процеса Simple Smile
Салсера, попринцип е 13-14 дни лф при мен. Но аз от 12 ден правя тестчета и нямам положителен . Или ановулаторен или овулация е била 10-11 ден. , което ми е е случвало и преди, но при моя 6-7 дневен цикъл не знам как ще я хванем тая ранна овулация, освен да се обичаме докато съм в цикъл 🤣
Момичета, честит Еньовден 🌼

# 178
  • София
Кат, няколко истории знам за това как се забременява повреме на кървене, та и аз вече почвам да го обмислям като вариант Grinning макар да си признавам ми е трудно да си го представя като осъществяване Grinning

# 179
Тирамису, стискам палци и аз за най-добро развитие при теб с бременноста. За връзката ти мислех да не коментирам, тъй като всеки сам знае себе си, но ще споделя моят житейски опит и ще си позволя да дам съвт.
Преди много години минах през период, в който отношенията ни със съпругът ми не бяха много ясни. Имахме си нашия труден период, но преминахме през него. Но точно тогава разбрах, че не всичко е на всяка цена. Исках да запазя връзката си, защото страшно много го обичам, но не се чувствах комфортно по начина, по който тогава се развиваха отношенията ни. Буквално живеех ден за ден. Отвратително положение. В един момент си казах, изнасям се и ако сме си важни един за друг и я има любовта от двете страни, то ще се съберем. Така и стана. И двамата осъзнахме колко сме си важни и какво ще загубим. Точно този момент ни направи и по-силни и сплотени.
Съвета ми е, не отлагай вземането на важни решения. Няма логика да плануваш да имаш дете, а да си във връзка с човек, който не иска. Той не иска свое, или поне така казва, а ти си готова и с донорски материал да пробваш. Не намирам логика. Това не значи, че казвам да го зарежеш, искам да кажа, че трябва да намерите решение на важните въпроси и тогава заедно или поотделно да планувате живота си.
При мен наближава О. Обичаме си се и ако стане-стане.

Общи условия

Активация на акаунт