Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 931
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
  • На изток от Ада
yourleo имам същата терапия от Русев.
Той не е хематолог за да пуска фраксипарин .
Имах бременност с неговата терапия.  Отидох при него след 3 спонтанни.  Не ми помогна това.
Ако искаш ми пиши.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 12:16 от nasito8988

# 511
Ох, тирамису,  тъкмо и аз щях да кажа, че може би е добре вече да има някаква намеса. Аз също правя задържани, просто тялото ми явно не разбира, че не се развиват нещата. Точно този период, докато чакаш да стане нещо, е най-мъчителен. Добре си решила да отидеш в четвъртък, ще изговорите с лекарката кой е най-добрият вариант при теб. Моят доктор ги степенуваше така - естествено изчистване, медикаментозен, кюретаж, но си зависи от конкретната ситуация.
Ще мине ❤

# 512
  • На изток от Ада
При мен последно 3 седмици стоя.  Спряло развитие в 6та и медикаментозен в 9 седмица
Като аз бвх на утрогестан и дуфастон.

# 513
Абе момичета, с риск да ми се смеете ама ... 3 ден от МЦ ми е днес ... по принцип си ме болят гърдите, а сега ме болят само зърната 🤭 абе много неприятно бе...🫤

# 514
На мен това ми се е случвало няколко пъти и беше много по-болезнено от болките в гърдите.
Скрит текст:
Не е по нашата тема тук, но много се ядосах днес като видях във фейсбук приятели, уж интелигентни хора, разпространяват някакви разтеглени постове в защита на лекарката, която беше ударила шамар на родилка наскоро. Побеснях. Само аз ли съм на мнение, че няма ситуация, в която това да е нормално, да обиждат с епитети родилка и да я удрят?! Как може такова нещо да се нормализира?! Нямало лекари, та да не ѝ отнемали правата! Лекари щеше да има достатъчно, ако печелеха поне колкото шофьор в градския!!! Да, на такива лекари трябва да им се отнемат правата и трябва да бъдат наказани. Ако на мен ми се случи такова нещо, дупе да им е яко…

Аз имам много дълбоко уважение към професията на лекарите, но не си правя илюзии - некадърници и там има като навсякъде другаде. Но понеже работата е толкова отговорна - не е като аз да объркам някое число в ексела - трябва много по-сериозна цедка какво може и не може и къде е границата!!! Ох, няма да пиша, че не мога да се спра. Много се ядосах да видя уж интелигентните ми приятели на какво мнение са! И отдолу някакъв друг писал отдолу - и неговата жена нещо я теглили и блъскали, ама то така било. МОЛЯ?! Аз знам, че има медицински ситуации, при които стават такива неща - ако трябва да обърнат бебето и подобни, НО ако не е това и този мъж приема спокойно как са се отнесли към жена му в най-уязвимия ѝ момент… не искам да знам!

# 515
Напълно съм съгласна с теб, Firebird26

Скрит текст:
Ако тия лекари работеха в някоя по-развита европейска държава, нямаше да ги държат и минута на работа. Ама ние - като общество и държава - позволяваме на такива хора да практикуват. Според мен е напълно неприемливо такова отношение към жени, които току-що са преживели, може би, най-сериозния шок в живота си. Защото раждането изобщо не е лесен път, и след него жените продължават да са в трудно психическо състояние. Нашият народ е свикнал да живее в ролята на жертва, и това е страшно

# 516
  • Замък сред облаците
Едит: добавих и една случка тук от форума.
Скрит текст:
И аз имам състудентка, която е родила при докторката и я защитава. Просто някои хора не могат да си представят, камо ли да приемат че с друг може да се е отнасяла другояче. А и при някои от защитниците са минали години и не си правят сметката че има прегаряне, че може да се случват неща в личния живот които те променят и тн. И другото което е че както ние си кликваме с лекарите, е въпрос и те да кликнат с нас - така към някои е по-мило отношението, към други по-студено. Това не е оправдание за раздаване на шамари и обиди в никакъв случай, ама като се насложат проблеми…. Ей го резултатът.
В Майчин дом са хипер натоварени от години и една професия където не спиш редовно, трябва да взимаш спешни решения и тн няма как да не се отрази на психиката в даден момент.
Аз честно казано като ходя при лекари и ги чуя да обсъждат снизходително или обидно други пациенти знам че и отношението към мен ще е същото и бягам с 200.

П.с. 2023 в кюртажната имаше едно момиче - Шикова я убеждаваше, че е с БХ като ЧХГ й играеше нонстоп нагоре надолу. Като отиде в Токуда (мисля, може и да бъркам) и й установиха ИМБ момичето се свърза да каже на Шикова,онази се държа грубо с нея, че беше звъняла и на колежката си в Токуда. Момичето остави негативно гугъл ревю за нея онлайн. Шикова почна да я  заплашва със съд и накрая момичето се принуди да си изтрие историята. Останал е само един мой по-късен коментар за случая.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 12:35 от АА

# 517
Скрит текст:
От тази случка оставам с впечатление, че дамата с неприятния опит не е знаела как да си търси правата. За съжаление, много пациенти не знаят и се притесняват, затова и има много такива случки. Докато не си упражняваме правата, нормализираме насилие и толерираме липса на професионализъм - така ще е. А аз в Токуда далеч нямам само позитивен опит, поради която причина има и дисциплинарно наказани лекари след разговор с изпълнителния директор. Не бих оставила нещата така. Изобщо Токуда не е каквото беше преди 20 години.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 10:11 от Firebird26

# 518
Ох и с мен в Шейново анестезиологът много зле се държа. Говореше грубо, хвана ми главата и я завъртя към него, че гледах сестрата...даже докторът му направи забележка. Евала на жената, че въпреки травмиращата ситуация разказва историята си. Аз не бих имала сили..
Дудълче, как си ти Heart

# 519
  • Замък сред облаците
Абсолютно подкрепя мнението ти, Файърбърд. Редно е да си търсим правата когато е необходимо, иначе няма да се променят нещата.

# 520
И аз съм в потрес Firebird.
Скрит текст:
Също имам някакви познати жени, които са били при нея но с връзки, дебели като асансьорни въжета и са доволни и щастливи. Ако е била неадекватна тая жена, много ясно, че ще я освестят и разни такива слушам и чета.
Едно единственото преживяване имам с лекар от Майчин дом. На една от 10те фетални, които имах ми се каза на висок тон да спра да наричам плода бебе. “Никакво бебе не е още, бебе е едва ако се роди и преживее”. Окей, разбирам, но…
Съответно милиард обвинения по мой адрес защо седя бременна, защо не е прекъсната тая бременност, как може да си рискувам живота, аз знаела ли съм на какво се подлагам и тн. Това ми се говори в коридор пред още 20 души. Едвам изпълзях от тая мизерна клиника. Но все пак беше единствения лекар, който ми се обади след няколко месеца да пита какво е станало. Ходи я разбери тая шизофрения.
Към момента имам опит само с частни АГ отделения - нищо освен грижа, внимание и съдействие не съм получила. Без др Ненов от Надежда (ако четете докторете, метнете се от някъде и се застреляйте, докато падате)   

Не мога да оправдая никакво изпускане на нерви по време на работа аз, нито да приема такива възпитателни методи.
Историята е отвратителна и подозрително няма да има нито един виновен, ще се събират чичаците в белите престилки най-отпред, отзад колежките лекарки подредени ще кимат и това ще е.

# 521
Ненов на няколко пъти съм се сдържала да го наплюя като съм го виждала във фоайето на Надежда. Ако може и Стаменов да е наоколо, че с един куршум... Simple Smile
Дядката поне изглежда пред пенсия, дано се маха по-бързо.

# 522
Ненов на няколко пъти съм се сдържала да го наплюя като съм го виждала във фоайето на Надежда. Ако може и Стаменов да е наоколо, че с един куршум... Simple Smile
Дядката поне изглежда пред пенсия, дано се маха по-бързо.
Мъжът ми тръгна след него веднъж, ама дискретно го задърпах да се връща и да сяда мирно Grinning

# 523
В България започнаха ли да пускат бащата да присъства по време на раждане? Преди със сигурност не беше възможно, от приятелки, раждали наскоро, знам при едната, че таткото присъства, но тя ражда в някакво джакузи?!

Просто има толкова много случаи с тормоз над родилки, че като излезе такава новина и адски ме тригърва. Дали ще си позволи някой от тези лекари подобно отношение, ако вътре има и друг външен човек - сигурно не! Аз със сигурност знам, че в такава ситуация моят би ги убил. Но пък също знам, че не биха му издържали нервите по време на раждане и сигурно би припаднал докато аз се мъча там и би ми създал повече притеснения отколкото да усетя подкрепа. На приятелки мъжете са присъствали на раждането, както имам и приятели мъже, които са искали да присъстват - едно нещо мога да кажа, всички тези мъже имаха тотално различно отношение към жените си след това, когато виждат какво се случва, а не им е нещо съвсем абстрактно - влязла в родилното и излязла с бебе.

# 524
Допускат се в частните болници, но не е хич масово явление.
Спорна е темата леко, не се знае колко ще са адекватни самите мъже в тази ситуация. Моят си е казал, че не държи ако стигнем до там някога в тоя живот. Но пък имам познат, който е бил и помолил доктора “малко да му я стегнат после”

Общи условия

Активация на акаунт