Гордея се с детето си, защото...

• 5 095
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Идеята на тази тема не беше да обсъждаме проблеми, има си тема за проблеми "Проблеми малки и големи с нашите деца"   https://bg-mam.ma/t/198324
Ще помоля всякакви спорове, коментари и оплаквания от децата да ги пренесете там. Нека тази тема остане за споделяне на щастливите моменти и поводите за гордост.

# 16
И аз да се похваля.Завършехме 5 клас с годишен успех 5:15. С дота работа и стоене на главата й. Можеше и повече но реших втория срок да я оставя почти сама са се оправя.Свали малко успеха , но вярвам че спечели друго.
По спора който се заформи... Една с една ситуациите в живота ни не си приличат. Ден със ден не си прилича. Опитвах дълги разговори и насърчения, нещата ставаха от зле към по-зле.Строгото отношение от друга страна също не е решение. Дава някакви резултати, но са временни.
За телефона имам някакво подобно мнение, но те защото ми е фикс идея, а защото знам каква става след висене на телефона.Изнервена, груба, пронокативна.Заяжда се с малкото.Но си давам сметка че вече не е на 9.Наборите всички са захапали телефоните, голяма част от комуникацията върви от там.Класната ги накара да направят ваъбър група на класа.Довашна работа, издънки, побойща, похвали, награди всичко се коментира там от всички.

# 17
Браво на детето, Den_za_den.

# 18
Днес момчето ни, завърши 4-ти клас. Има само една 3-ка по музика. С другите предмети е 4-кии 5-ци. Което е много добре на фона на това което беше.Снимката е на книжките, които трябва да прочете. Малко странни ми се виждат някои.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 17:14 от Dyado Yag

# 19
Така е. Програмата по литература първия срок е мама мия. Щерката загуби всякакъв интерес към литературата, а езиците са й "силната" страна. Дано учителката мине набързо през тези произведения, че нашата доста зацикли на библейската тема и отврати детето тотално. Съвет, ако приемаш. От тук нататък вземай христоматията с откъсите от произведенията и другото да чете каквото му е интересно. В шести клас учат две глави от "Под игото", една или две от "Принцът и просякът", от Джералд Даръл "Моето семейство и други животни", "Серафим" , "Братчетата на Гаврош" и не помня какво още. С "Под игото" не се разбра, но "Принцът и просякът" и Джералд Даръл я накарах да ми ги чете на глас целите, за да разбере и свърже откъсите. Вместо древногръцките митове и легенди, пробвай да пробуташ "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" - много по-интересно и смилаемо.

# 20
Днес нашето момиче има рожден ден.
Да ни е жива и здрава.

# 21
Да Ви е жива и здрава рожденичката Дядо Яг. Да има късмет и много щастливи дни пред себе си.
Мама Ру е права. Миналата година открих Христоматиите. Иначе чете каквото му е интересно. Тази година мисля да повторим тази за 6 клас + новата за 7 клас. Че се падна на НВО произведение от 6 клас тази година.

# 22
Мислите ли, че е ползотворна и работещо дългосрочно да се обвързват резултати и постигнати цели с подаръци?
Винаги съм мислил, че детето трябва да го прави с лична мотивация и знаейки, че правейки нещата е полезно най-вече на себе си...

# 23
Честно казано не знам, трудно ми у да преценя. Синът ми не обича да чете, но когато откри интересна за него книга имаше стимул - 20 лева и нова книга срещу всяка прочетена. Като цяло сделките работят само понякога при него, а при кака му изобщо не работят.

# 24
  • Русе
Въобще не мисля, че е редно при децата да се обвързват постигнатите резултати с подаръци. В живота на човек му се налага да прави много неща, защото смята, че е правилно да се свършат, а не защото ще получи нещо в замяна.
Все пак това си ми е лично мнение и ми е любопитно психолозите какво казват по въпроса.

# 25
По-скоро зависи от детето. Като бяха по-малки децата (биологични) сме пробвали да ги стимулираме така с подаръци. Честно казано аз бях против, но мъжът ми смяташе, че така сами ще искат да ги правят определените неща и няма да ги чувстват като задължение. И наистина в краткосрочен план излезе добра стратегия. Едното дете като цяло е по-мотивирано и нямаше нужда от стимулация. По-малкото е "по-даровито" да го кажем, но търси "най-малкото съпротивление" и така с разни подаръчета много успешно го вербувахме Simple Smile Като постепенно ги разредихме и вече са по изключение само. Ако се прекали с тях или са постоянно, малко се губим в идеята и детето грешно свиква да очаква все нещо в замяна.

# 26
Снощи синът ми докато кара на скейтпарка трикова тротинетка изпада в ситуация на труден избор за части от секундата - внезапно пред него и тротинетката му се оказва 4-5 годишно дете. Ако завърши започнатото ще разбие главата му с въртящата се тротинетка, ако избегне удари - ще падне и ще се нарани той. Избира да нарани себе си и да запази детето. Осъзнат избор, защото както каза "Предпочетох да се нараня аз пред това да му сцепя главата". Постъпка достойна за мъж и герой. Детето е невредимо, синът ми със счупени зъби от удара при падането в карбоновия бар. Главните виновни за случката - родителите на малкото дете дори не се осъзнаха и не се извиниха, нито благодариха. За мен остава гордостта, че отглеждам истински мъж, готов на саможертва.

# 27
Снощи синът ми докато кара на скейтпарка трикова тротинетка изпада в ситуация на труден избор за части от секундата - внезапно пред него и тротинетката му се оказва 4-5 годишно дете. Ако завърши започнатото ще разбие главата му с въртящата се тротинетка, ако избегне удари - ще падне и ще се нарани той. Избира да нарани себе си и да запази детето. Осъзнат избор, защото както каза "Предпочетох да се нараня аз пред това да му сцепя главата". Постъпка достойна за мъж и герой. Детето е невредимо, синът ми със счупени зъби от удара при падането в карбоновия бар. Главните виновни за случката - родителите на малкото дете дори не се осъзнаха и не се извиниха, нито благодариха. За мен остава гордостта, че отглеждам истински мъж, готов на саможертва.
Браво на момчето!Уважение!
И никаква изненада в реакцията на отсрещната страна. Живеем в егоистично, консуматорско общество.

# 28
  • на 4-ия етаж до асансьора
Mama Ru, браво на момчето!!!

Имаме проблемно дете в групата в детската градина. Агресивен е. Въпрос на възпитание и манталитет на родителите /късно майчинство и дългочакано бебе/. Родителите не съдействат, все тяхното е подведено, провокирано, не искало да стане така и прочие. Но темата не е за това. Както и да е. Преди няколко дни това дете нагрубило една от госпожите пред моят син. И моят скочил веднага да я защитава. Гордея се с моят малък мъж, който още от сега знае как да се държи с дамите.

# 29
Нашия дразнител се включи да помага в кухнята за нуждаещи се към православния храм. Похвална постъпка.Беше ентусиазирана, но да видим до кога. При нея бързо доскучават активностите. 😀

Общи условия

Активация на акаунт