Седма тема на чакащите

• 28 471
  • 468
  •   2
Отговори
# 195
На 15 Август влиза в сила решението на съда от 7 Август , за пълното ни осиновяване.
Т.е днес за нас е двоен празник.
Богородица и Щъркелов ден.
Честит празник! Да сте живи и здрави цялото семейство!
Бихте ли споделили как го отбелязвате?
Аз правя торта на Щъркелов ден и разказвам за първата ни среща.

# 196
Честит двоен Щъркелов ден Дядо Яг. Да са ви живи и здрави децата, ще наваксат, ще се очовечат/ одомашнят. Сили и търпение и на вас като родители. Да вземеш толкова големи деца и толкова социално запуснати си е подвиг, както и да го погледнеш.
Благодаря!
Взеха да влизат в час, но само ние си знаем как! Къде с търпение, къде с постоянно повтаряне, къде с караници!
Най-важното е, че и те разбраха. Или по-скоро взеха да разбират. Най-трудното мина, сега предстои само трудното.

# 197
Честит двоен Щъркелов ден Дядо Яг. Да са ви живи и здрави децата, ще наваксат, ще се очовечат/ одомашнят. Сили и търпение и на вас като родители. Да вземеш толкова големи деца и толкова социално запуснати си е подвиг, както и да го погледнеш.
Честит двоен празник и от мен. Нека света Богородица ви дари с много здраве, щастие,любов и сбъднати мечти. Хубав ден

# 198
На 15 Август влиза в сила решението на съда от 7 Август , за пълното ни осиновяване.
Т.е днес за нас е двоен празник.
Богородица и Щъркелов ден.
Честит празник! Да сте живи и здрави цялото семейство!
Бихте ли споделили как го отбелязвате?
Аз правя торта на Щъркелов ден и разказвам за първата ни среща.
Нашите деца са по-големички и имат ясни спомени. Не е нужно да им обясняваме. Само им казваме, да гледат напред и нагоре. Каквото е било, било! Те много добре знаят, че Ние и те сме едно семейство. Почити не се сещат за ЦНСТ-то. А ако се сетят нещо е по някакъв конкретен повод или случка., не ги прекъсвам, оставям ги да говорят.
Иначе днес ще се почерпим. Купихме им една голяма торта, плодова пита от Неделя(охааа и Аз много я харесвам).
А Понеделник , отиваме за 5 дни на Велинград, това ще им е подаръка от Нас за тях.

# 199
Доколкото разбрах, вие празнувате като Щъркелов ден деня на първата среща, така ли? При нас е денят, в който чадото дойде у дома - има точно два месеца разлика.

# 200
Здравейте, колко време чакате за осиновяване или сте чакали ако вече имате детенце....

Ние чакаме от 8 месеца и все още нямаме обаждане. Но продължаваме да се надяваме, че нашето детенце е някъде там. Simple Smile

# 201
Доколкото разбрах, вие празнувате като Щъркелов ден деня на първата среща, така ли? При нас е денят, в който чадото дойде у дома - има точно два месеца разлика.
Не е вярно това, прочетете добре, какво съм написал.

# 202
ОК!
Разбирам, че вие празнувате Щъркелов ден като дата деня на произнасяне на съда за осиновяването. Само че при нас, бебокът си дойде у дома две седмици след съдебното решение. Ние празнуваме идването му у дома. Явно, различните семейства отбелязват Щъркелов ден по различно време.

# 203
Има ли значение точния ден?Важно е да има щастие...

# 204
Има ли значение точния ден?Важно е да има щастие...
Никакво значение няма, наистина!

# 205
Здравейте!
Имам питане към "патило", а не към "старило" ако мога да използвам този израз 😁

Първо: какви трудности в адаптацията сте имали при осиновяване на дете на 2-2.5 г. Имало ли е детенцето някакъв тип изоставане в развитието поради това, че е в приемна грижа? Какви думи са присъствали в речника му? Проявявало ли е някакъв тип бунт, каприз, инат във връзка с искане да си бъде при приемните родители? Как ги е наричало - по име, с някакви обръщение? Смяната на място, липсата на старите му приятелчета, ако е от друг град и т.н. също как да се отразили. Изобщо как горе долу протече адаптацията. Кога започна да ви приема като негови родители и кога започна да ви нарича мамо/татко. Знам, че всичко е индивидуално, но искам някаква рамка горе долу да си изградя от реалния живот, не от научните статии, именно защото не винаги теорията е универсална формула.

Второ: има ли сред вас осиновили дечица от списъка за специални мерки по Наредбата?

Благодаря за отговорите!

# 206
Здравейте!

Първо: какви трудности в адаптацията сте имали при осиновяване на дете на 2-2.5 г. Имало ли е детенцето някакъв тип изоставане в развитието поради това, че е в приемна грижа? Какви думи са присъствали в речника му? Проявявало ли е някакъв тип бунт, каприз, инат във връзка с искане да си бъде при приемните родители? Как ги е наричало - по име, с някакви обръщение? Смяната на място, липсата на старите му приятелчета, ако е от друг град и т.н. също как да се отразили. Изобщо как горе долу протече адаптацията. Кога започна да ви приема като негови родители и кога започна да ви нарича мамо/татко. Знам, че всичко е индивидуално, но искам някаква рамка горе долу да си изградя от реалния живот, не от научните статии, именно защото не винаги теорията е универсална формула.

Второ: има ли сред вас осиновили дечица от списъка за специални мерки по Наредбата?

Благодаря за отговорите!
Здравейте бихте ли ни ориентирали за тези специални мерки от наредбата?
Не съм запозната но проявих любопитство

# 207
Ние осиновихме нашето момиченце на 2годинки и 8 месеца. Говореше бебешки, но иначе беше добре гледано физически дете. От самото начало ни наричаше мама и тати, но някак неосъзнато. Все едно беше едно примирено дете, което не знае защо сме го взели и няма избор. В началото горе долу за половин-един месец страда много за приемната майка, беше ужасно, плака за нея с глас, буквално виеше..и сама си говореше как тя ще дойде, ще дойде. Късаше ми се сърцето. Но ние правихме много неща заедно, водихме я навсякаде с нас. Дадохме ѝ много емоции и преживявания и някак постепенно хем свикна с нас, хем ни заобича. Спомням си как в началото аз я гушках и тя се дърпаше. Сега е залепена за мен. С търпение и обич всичко си идва на мястото. Наскоро гледах клипчета от миналата година..толкова е пораснала, речника ѝ направо избухна, започна много да говори. Важно е, че непрекъснато я събираме с деца, тя е сред деца всеки ден и в градината, което оказва влияние.

В момента е най-обичливото, гушкаво и сладко същество на света.

# 208
Здравейте!

Благодаря за отговорите!

Специални мерки за осиновяване на дете със здравословен проблем, специални нужди или на възраст над седем години

Агенцията за социално подпомагане предприема специални мерки за осиновяване на дете със здравословен проблем, специални нужди или на възраст над седем години, в следните случаи:

- когато в 6-месечния срок от вписването на детето в регистъра за осиновяване, Съветът по осиновяване не е определил подходящ осиновяващ;
- никой от определените не по-малко от трима осиновяващи не е подал молба за осиновяване за конкретното дете;
- когато въпреки положените усилия не е възможно да бъде определен подходящ осиновяващ за детето.

# 209
Здравейте!

Благодаря за отговорите!

Специални мерки за осиновяване на дете със здравословен проблем, специални нужди или на възраст над седем години

Агенцията за социално подпомагане предприема специални мерки за осиновяване на дете със здравословен проблем, специални нужди или на възраст над седем години, в следните случаи:

- когато в 6-месечния срок от вписването на детето в регистъра за осиновяване, Съветът по осиновяване не е определил подходящ осиновяващ;
- никой от определените не по-малко от трима осиновяващи не е подал молба за осиновяване за конкретното дете;
- когато въпреки положените усилия не е възможно да бъде определен подходящ осиновяващ за детето.
Благодаря за изчерпателната информация. Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт