Колко време РДСП София град бавят преписките преди да ги изпратят в съда. При нас вече трета седмица с нелепи оправдания не искат да ми внесат документите .
След. срещата с детето веднага подаваме документи за осиновяването. От РДСП всеки ден измислят нови оправдания да не внесат документите в съда. Първо нямало техника да ми сканират документи, които аз предоставен с опис и сканирани на електронен носител флашка. След моя довод ми обясниха , че приемната майка не е предоставила документите на детето, което основи оборих със съвместен разговор с представителите на РДСП, приемната майка и аз. След това се оправдаха с това, ще Министерството на правосъдието не е предоставило документите на детето в оригинал. И тази тяхна теза оборих с доказателства, че МП са изпратили документите на 02.09.2025 г., а РДСП не са ги потърсили и са ги взели от пощата на 12.09. последното, с което се оправдаха че не са ни издали още служебните бележки от НСС и свидетелствата за съдимост, които се вадят по служебен път. Аз подадох и си платих заявления и ми бяха издадени в рамките на деня. Смятам да подам документите директно до съда, тъй като съдебната практика указва, че при административно забавяне е възможно кандидат -осиновителите да подадат документите директно до съда.
Смятате ли, че в този случай понеже съм много напориста РДСП могат да ми издадат отрицателно становище при положение, че вече са ни разглеждали и одобрили при първоначалелно подадената молба и следва ли след осиновяването (за да не го осуетят) да подам жалби в прокуратурата, омбудсмана и европейски организации.
Благодаря!