Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 97

• 57 081
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Не, имат сайт. Моята също ги ползва и миришат на едновремешните фризьорски продукти, което мен ме радва, аз обичам наситени миризми. Но имайте го предвид.

# 721
  • София
И аз редувам и знам, че така трябва. А и според опита ми, това е начинът Simple Smile Папиното не ги бях чувала и не знам дали ги има някъде във физически магазини, но онлайн се предлагат на доста места. Аз ще ги взема от фризьорката, защото няма смисъл да плащам излишно за доставка.

# 722
  • София
Значи, да ви кажа как се прецаках. На някого може да му е полезно или пък за него да е чудесно попадение.

Имам един контур, не бронзър. Слагам го при вечерен грим само и е доста неутрален - всеизвестният Bahama mama, повечето сигурно го познавате. Дойде време да го подновя, намален е сега в Нотино, чудих се, знам си, че е по- добре да съм животно на навика, но виждайки, че са намалили грамажа на 4.5 вместо 6, не издържах и започнах да търся нов.  Joy
След около сто изгледани тик ток-а се реших - Buttermelt на Nyx. Гледам, студени са. Отивам в Лили, суочвам 03 Deserve Butta и ми изглежда студен. Връщам се вкъщи, суочвам до другия - оранжев.
Като ми свърши топлият руж, просто ще ползвам това вместо него,нспоред мен става само са много топъл бронзър. На лицето излиза по- топъл, отколкото на ръка. Иначе консистенцията е много приятна, но ми се струва, че лесно би се строшил.

И да, и пак се озовавам без контуриращ продукт.

# 723
А аз се прецаках точно обратното в ДМ този уикенд. Бях си харесала новия стик контур на Мейбълин. Бях го суочнала преди време стори ми се топъл, точно какъвто си търся. Дойде времето да ползвам един талон, отивам, купувам, прибирам се, гримирам се: тъмен, студен, ужасен вкъщи и върху грим. Умрях си от яд. Осветлението ли ме излъга, аз ли вече не различавам цветовете, но ако сте решили да купите този стик, да знаете че номер 65 е студен, тъмен и грозен. Суочвайте през деня и задължително гледайте суочовете на дневна светлина.

Купих също и къшъна на Миша. Хубаво, но трансферира жестоко при мен, а това много ми пречи. И него явно няма да ползвам. Въобще 50 лева на вятъра и греда.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 13:25 от Lale_Lili

# 724
  • София
Лили, по принцип в ДМ може да върнеш продуктите.
Много лъже светлината в тези магазини. Затова, когато купувам нов продукт, гледам да е от магазин с прозорец и дневна светлина.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 09:15 от milenaka

# 725
Чувствамс е неудобно да го върна. Кой ми е виновен че не съм видяла. Не че няма да го сложат за тестер или нещо друго, ама пак ми е неудобно 🥲

# 726
  • София
Върни го, аз също исках да върна нещо, но бележката се оказа в коша в една хартиена торба и толкова ми писна да взимам неща, които после не мога да нося или не уцелвам, че бях на косъм да се върна и да я извадя. Joy

# 727
Аз съм доволна от Papino. И моята фризьорка ги ползва и от нея ги вземам. Харесвам серията от Бабасу, аргановата и тази от канабис.

И аз. Ползвам розовата маска с манго и е наистина страхотна.

# 728
  • София
Има ги тук
Едно време имаха физически магазини точно до БФБ, сега не знам дали е там, не съм минавала скоро.

# 729
Значи, да ви кажа как се прецаках. На някого може да му е полезно или пък за него да е чудесно попадение.

Имам един контур, не бронзър. Слагам го при вечерен грим само и е доста неутрален - всеизвестният Bahama mama, повечето сигурно го познавате. Дойде време да го подновя, намален е сега в Нотино, чудих се, знам си, че е по- добре да съм животно на навика, но виждайки, че са намалили грамажа на 4.5 вместо 6, не издържах и започнах да търся нов.  Joy
След около сто изгледани тик ток-а се реших - Buttermelt на Nyx. Гледам, студени са. Отивам в Лили, суочвам 03 Deserve Butta и ми изглежда студен. Връщам се вкъщи, суочвам до другия - оранжев.
Като ми свърши топлият руж, просто ще ползвам това вместо него,нспоред мен става само са много топъл бронзър. На лицето излиза по- топъл, отколкото на ръка. Иначе консистенцията е много приятна, но ми се струва, че лесно би се строшил.

И да, и пак се озовавам без контуриращ продукт.

Уф, Кечър, разбирам ти идеално болката, и аз съм с Бахама Мама от доста години вече (предвид че е и вечен). Имах едно кратко отклонение с Butter Bronzer на Physician's Formula, но ми идваше светъл и с кеф се върнах към Бахамата. Видях те, че питаше за мнение за тези на NYX, но нямах възможност да пиша в момента и после забравих да отговоря Expressionless ... не са твърде нови на пазара, гледах им ревюта като излязоха и бяха в луд хайп, заедно с ружовете - основно заради големия избор на цветове, обаче... в едно от критичните ревюта казаха, че масово имат много странен червен подтон. Спомням си, че отидох да тествам, не ми бяха на тамън и се присетих за това ревю - не можех да го посоча така точно, ама сякаш точно това им е проблемът. А ружовете не са за мен - твърде пигментирани са, аз съм с тежка ръка и си падам по много лек руж. Тези 3 фактора просто не могат да бъдат съвместени Smiley

Моето разочарование:
Хайпнах се и аз с едно видео на любимата ми Nikki La Rose - похвали 24H stay skin tint на Мейбълин. Отидох в Лили, ми то внесени 6 цвята, 3 с потенциал да ми паснат - единият топъл откровено оранжев, другият - толкова маслинен, че направо зелен. И ужасно тъмни. А съм още с тен от лятото на лицето, не съм прозрачно бяла (онзи ден в МАС ме мачнаха с NC11.5, нз това обективно дали е нормален тон или е много светъл и аз нещо се заблуждавам). Просто... дори да исках да взема твърде светъл и да го накарам да работи със затопляне на периферията на лицето, просто нямаше кой.
Много ме напряга дрогерийната козметика в този аспект. Потресаващ избор на цветове при тен продуктите (освен липса на тестери или наличност, обикаляне по магазини, губене на време...). Иронично, любимият ми фдт от 2 години вече е дрогериен от серия с 4 цвята Joy Ама го открих екстремно случайно при приятелка, иначе напълно се бях отказала да търся нещо в тази категория продукти. Няма и да търся повече, аман.

Цитат
да знаете че номер 65 е студен, тъмен и грозен.
Ох, това звучи фантастично Laughing Heart Eyes И аз точно този цвят загледах и се чудя дали тази зима да не залагам на повече кремообразни продукти. Не знам дали нанасянето обаче ми идва достатъчно отръки, че реално да ми влязат в ежедневната рутина и да съм също толкова бърза. Имам едно двустранно стикче на NYX, първо него ще подкарам за упражнение и ще видим.

По темата за косата съм тъкмо на място - от доста време не съм пазарувала дрогерийна козметика, обаче ми поприключват няколко продукта, а нямам време да чета за профи козметика. Делегирах избора и просто последвах препоръки от сестра ми, която e хем science girlie, хем в момента е обсебена от тик-токърски протокол на трихолог Joy

Взех Bond repair, който наистина изглежда двойник на продукта на Редкен. (Само че оптималната му употреба не е описаната, а е след шампониране и преди маска, косата трябва да е наистина сериозно мокра, за да работи възстановяването максимално добре).
Трябваше ми по-дълбоко почистващ шампоан, взех от серията Гарниер с алое. Все още страдам по липсата на моя любим глинен Елсев...
Един лийв-ин с нелош състав и много жизнерадостен аромат - GARNIER FRUCTIS 10 в 1 Keratin Filler.

Генерално продуктите на Тресеме доста ме привлякоха, изглежда да имат наистина хубав състав!
А маските и балсамите на Пантен също изглеждат доста хвалени в hair tok Grinning

Поднових и любима маска за коса, която не съм купувала от поне година и половина. Много ми е любима и като действие, и като аромат - гушклив и уютен е един такъв. Цялата серия Botanic Therapy (може да се види и като Wahre Schätze) е прекрасна, който и вариант да вземете, няма да объркате.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:26 от Ironfeather

# 730
Обожавам лилавата серия с хиалурон на Елсев и серията на пантен моликуляр, правят косата в пъти по- добре от шампоани за по 40 лв. От молекуляра имам и оригинала на Лореал, ами....нищо, само чудесен аромат, особено серума, гола вОда е

# 731
  • София
Ironfeather, сега загледах датите, действително не са нови тия нещица на Nyx.
Аз, както винаги, закъсняла с хайпа. За ружовете - ужасни са според мен. И са много по- прашливи от бронзърите. И цветовете са крещящи.

На едно място прочетох, че има промяна в номерацията на МАС, та не знам дали отговаря на предишното, но NC 11 би трябвало да е като платно, много светло.

Стиковете на Мейбълин се разнасят много добре иначе. На мен другият ми избор освен Nyx беше точно стикчето, но под номер 45. Не стоеше петнясяно, само с пръсти го разнесох.

Набелязала съм на Сефора - 01.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbQDXPlDPf … skBVdBsJ65wg&s=10

# 732
  • Deutschland
Pantene са пуснали нова серия за изключително суха коса. В момента имам доста неща, но маска нямам. Ако ми остане време довечера, може да взема. Обикновено хидратиращите им продукти са много добри.

# 733
Задължително ,ще следя за тази серия на Пантен.
Благодаря ти ,Фрау.
Още ползвам серията за хидратация на Пантен и ми е незаменима.
На всичкото отгоре косата ми порасна не малко и не е изтощена.
Но все пак връхчета обирам.
И след последното ходене на фризьор ,която ме направи за безплатна Фанта ,ще си се подстригвам сама.
Толкова ми е неравна косата като дължини ,че още една година няма да се оправи.
Два пъти ходих при тази фризьорка като и казах само връхчетата плюс оформяне ,тя още първите вземания ми отряза доста от косата а нямаше нужда.
От зимата я пускам уж да порасне.
То след ходенето на фризьор имам чувството ,че косата ми се уплаши да расте.

Така ,че тази серия плюс вечер серум за коса ,косата ми започна да расте.
А имам много продукти за коса ,включително си купих и от серията на Garnier с авокадо за къдрава коса.
Но видя ли тази серия ,ще бъде купена.

# 734
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Ако може със снимка, коя е тази хидратация на Пантен? И на мен ми писна да изсипвам всеки месец по един чувал пари за профи продукти и ефект суб зеро. Оказва се, че дрогериините в повечето случай вършат същата работа, но не даваш по един външен дълг на държава.

Общи условия

Активация на акаунт