Labubu: новият моден аксесоар, който превзе света

• 18 255
  • 371
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много ми напомня на Чебурашка.
Скрит текст:

[spoiler/]

# 61
  • Sofia
Чебурашка има мило излъчване,а онова някак злокобно 🤬

# 62
Е ти играчка от серия "Чудовища" на ангелче ли искаш да ти прилича. Grinning То си è злокобно. Laughing

# 63
  • София

Е, така е. Модерни времена и Чебурашка се е видоизменила.Joy

# 64
  • София
Pop Mart като цяло си е голяма мания. Особено тайните кутии на сериите, които купуваш и не знаеш какво ще се падне. Та и Labubu имат такива кутии. Или "имаха", защото в магазините на Pop Mart всичко е изкупено. Азиатките са си луди на тема всякакви аксесоари, които връщат към детското, така че не се учудвам изобщо, че стана такава мания. В социалните се появиха достатъчно материали с Лабубу и беше въпрос на време да гръмне истерията. На мен ми беше доста скучна, обаче като започнаха да излизат аксесоарите за тях, вече ми изглежда зарибяващо. Щеше ми са ди купя при пътуване до Китай, но не очаквах да е чак такава мания, за да ги няма налични на място.

@Жаки, аз събирам пък странни (за мен) по форма или вид плюшени играчки и съм хвърлила вече око и на Лабубу, така че те разбирам много добре.

В китайските социални мрежи е буквално мазало за Лабубу, вече има и търгове и ги продават за космически суми. Естетвено е и останалите в Китай да се възползват от манията и да започнат да правят фалшификати. Та да се напълнят и Тему и Али с тях. Едно е някой колекционер да иска да си купи оригинална кукла, едно е майка да я купи за детето ако не държи да е оригинал.

# 65
  • София
ElzaFB, абсолютно съгласна с написаното!
За колекционер естествено е от значение оригиналността. Но много малка част от истерясалите по Лабубу са истински колекционери. По-скоро е поредната вайръл мания в ТикТок, само защото е модерно.

Аз не съм колекционер, но исках да взема оригинал за детето, защото генерално не съм фен на ограбването на интелектуален труд, какъвто е дизайнът на дреха/аксесоар/играчка. За съжаление обаче нямам нервите да дебна сайта или да се пазаря с контрабандисти Satisfied
Извадих супер късмет с мнооого качествени реплики от Алиекспрес за по 30-ина лева преди да избухне съвсем манията. Сега вече няма шанс и там да се купи добро копие за толкова. Има версии за по 20лв, които са ужасяващо грозни и с много лоша изработка. На снимка и видео изобщо не личи толкова фрапантно разликата, колкото на живо. Направо космос ги дели откъм материал, усещане на играчката в ръката и перфектността на детайлите.
Има и отлични реплики като тези, които аз взех, но сега вече вървят по 60-150лв в Али, което за китайски плюшен гад на вързанка е пълен абсурд Flushed

# 66
# 67
  • Варна
Добре, че имам син!
А, аз съм дърта чанта лачена, за да се закича с тая грозна плюшка.

# 68
  • USA
Не бих си сложила подобно нещо на чантата. На почти всички чанти съм си сложила bag charms,но в малък,деликатен размер. Тези плюшки биха отивали на раница на 9 годишна,която е тропнала с крак вкъщи,че иска поредната китайска измишльотина мода.

# 69
Много ми харесват и поръчах няколко. Съмнявам се от Емаг да са оригинални, но ще съм благодарна ако някоя от вас си е поръчала оригинал да сподели опит.

# 70
Не са оригинални. Жаки е писала напред за своя оригинален.

# 71
  • USA
Aко ще слагам куклички,предпочитам малки,сладурски Sonny Angels,които не отнемат от чара и присъствието на чантата,а в същото време добавят забавна нотка.
Mного са сладурски, в Етси продават и за малко да купя,но после се сетих,че дъщеря ми цялата й раница е закичена с такива + значки и се отказах.

# 72
Такива аксесоари винаги са много забавни, главно с частта как се вадят много пари от глупости.

# 73
Аз пък никога нямаше да чуя за това нещо, ако не беше тая тема. Grinning

# 74
  • Карлово
Сигурно нямаш дъщеря на подходяща възраст.
И аз бях в шок като се яви това чудо, ама постепенно го обикнах. Особено с аксесоарите.

Общи условия

Активация на акаунт