Косопад - тема 27

• 13 144
  • 141
  •   1
Отговори
# 105
Преди малко бях на профилактичен преглед. Лекарката ми каза да търся защо желязото е ниско, а не просто да пия добавки. Насочи ме към гастроентеролог. Макар че май трябва да го проверя още ли е ниско, защото се беше занижило заради проблем, който реших...

# 106
Здравейте, пуснах кръвни изследвания заради косопад. Излязоха следните резултати:

Желязо: 19,3 /референтни стойности 6,6 -32,2/
ЖСК:  65,4 / референтни стойности 21-84/
Феритин : 18,7 / реф.ст.13-150
Вит. Д: 17,5 /реф.ст  30-100/

Какви  добавки ще ми препоръчате?
Пила съм Вигантол но не редовно и отдавна. В понеделник ще отида за резчитане на резултати. При предшното посещение ендокринолога ми каза че изобщо няма смисъл от изследване на фаритин. Аз си го изследвах на "моя глава" Но все тая е като не знам как да го повиша
СВигантол добре ли е да приемам или не. Трябва ли и Вит К с него
Благодаря Ви

# 107
Момичета,какво ми е мнението за Наталия Радева от Габрово,аз ходих при нея,направих изследванията които поиска,видях само три,които не са наред ,а тя ми каза че всички не са,много преувеличи нещата,сега незнам второ мнение май ще търся вместо да се блъскам с толкова много добавки от които мисля че нямам нужда.

# 108
  • Бургас
Какви изследвания назначава ( препоръчва , защото тя не е лекар ) и добавките тя ли също ги препоръчва ? Не ви ли препрати към лекар за липсите?

# 109
Не,тя казва какво да пия,но интересното е че от 20 изследвания само 3 не са наред,а тя казва че всички не са,а даже някои отиват вече и над нормата,а казва че са ниски,незнам дали да й се доверя,взех да съжалявам че бих толкова път

# 110
Само да вметна, че за нисък витамин Д ендокринологът ми предписа Солигама, по 1 на ден. После лекар интернист (профилактичните прегледи от работодателя) ми препоръча да са 2 на ден, приемани по време на хранене. Казвам го като алтернатива на Вигантол.

# 111
  • София
Някой ползвал ли е този шампоан и добавките?
Не съм ги вземала за проблема на сина ми, но на приятелка са ги изписали и ме помоли да питам, преди да ги купи, защото не са малко пари

# 112
Някой ползвал ли е този шампоан и добавките?
Не съм ги вземала за проблема на сина ми, но на приятелка са ги изписали и ме помоли да питам, преди да ги купи, защото не са малко пари

Ползвала съм серията на шампоана и балсама, имат и още една серия. Като цяло доволна останах, но иска постоянство. Понамаля косопада, но не спря напълно. Ако се спре или няколко пъти се измиеш с друг ефекта се губи. Не ми допадна само, че по-бързо ми се омазнява скалпа, но е строго индивидуално. Възможно е и да няма ефект според силността на косопада. Аз причината така и не я установих за моя и експериментирам с шампоаните, но определено спрямо другите лечебни шампоани от този съм най-доволна. Хапчетата не съм пробвала.

# 113
В старите теми доста сме писали за Дюкри. За мен, те са едни от най- нищоправещите продукти, при това на висока цена. Други потребители са споделяли същото.
Специално тази серия и на мен ми беше изписана от дерматолог преди години. Направих 6 месечен курс и действието му беше, че олекнах с 400 лв. и нищо повече. Дерматолозите масово изписват тази марка, защото взимат солиден процент от продажбата й.

# 114
На мен ми изписаха Ревалид (шампоан и капсули). Подозирам ще е същата работа. В момента обаче пия Биотин и Витекс (който не знам защо го пия, след като хормоните ми се оказаха супер, но нали да си го довърша Joy).

# 115
  • София
Благодаря момичета, ще предам отговорите ви
Ще отида са чета назад, но и това ми е достатъчно.
Ако омазнява скалпа този шампоан, това няма ли да запуши порите, което не е ок.
А добавките, като прочетох състава....желязо с В витамини, които взаимно се неутрализират ....бошлав работа

# 116
На мен ми изписаха Ревалид (шампоан и капсули). Подозирам ще е същата работа. В момента обаче пия Биотин и Витекс (който не знам защо го пия, след като хормоните ми се оказаха супер, но нали да си го довърша Joy).

Витекса при мен ми стабилизира хормоните и пмс-а, оказа и добро влияние на косопада и за месечния цикъл. За съжаление не е за всеки и схемата за пиене е индивидуална. Ревалида нямаше ефект при мен спрямо Ducray.

# 117
На мен само витамините ми помогнаха . .. т.е точно  анакапс . От доста изпробвани шампоани - полза никаква ..

# 118
  • sofia
Момичета здравейте,

От няколко месеца забелязвам косопад. От доста време не ме беше връхлитал и започвам да се стресирам. Направих кръвни изследвания преди месец за моя сметка, но не са пълни. Имам данни за: феритин = 40; B12 = 632; vit. D = 70; фолиева киселина = 19. Не ми изглежда да има дефицити тук. За желязото само не съм сигурна. Хемоглобинът си е в норма. Не мисля, че е сезонвн косопад, защото вече продължава 2-3 месвца. Трябва да спомена, че тази годинакато цяло ми беше много натоварваща и съм преуморена като цяло. Не е точно стрес, а много работа и липса на качествена почивка, не знам дали има значение в случая. Моля за съвет дали някакви витамини за коса биха помогнали и кои бихте препоръчали? 🌸

# 119
Личната ми лекарка отсече, че при мен косопадът е от стрес. И сигурно е права, от известно време наистина чувствам, че имам нужда от почивка. Добре, че идват празници.
(Иначе си пия витамин Д, ама кога се сетя, кога не...)

Общи условия

Активация на акаунт