Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 15 223
  • 395
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм се спряла на тази, стои ми в кошницата, но си мисля и каква сушилня да и сложа отгоре.

https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wed-035-wcs-8kg?utm_sourc … 97&rlv_rpid=46789

# 136
Тъкмо си мислех, че съм избрала комбиниран уред и се оказа, че габаритите не отговарят на мястото Sad
Отчаяна се чувствам просто, ще се разплача след малко Sad
Имам 55см дълбочина и това е, трябва ми уред с ширина 60 и дължина 55см. Ще е с компромиси и трудно Sad
Буквално не знам какво да гледам.

# 137
Иди в темата за комбинираните уреди, има доста мнения за всякакви модели. Аз съм взела комбинирана вградена Neff (не се предлага вече моделът), виж и вградени, ако ти вършат работа. Капацитетът не е голям, но аз пера така или иначе почти всеки ден или най-рядко през ден и не ми се събира повече от 3-4 кг пране наведнъж, особено лятото. Неудобството е с големи завивки, но тях ги пера и суша в отделни уреди в друго жилище. 

# 138
Изяснила съм се. Искам да пере и малко, и много, като много кг ще пере много рядко. И искам да е икономична откъм ток.
Друго какво може да искам от една пералня?! - да пее? Не. Имам си Spotify.
Вие какви изисквания имате към вашите? Да не би нещо да се е случило в света на пералните, а аз да не съм му обърнала нужното внимание?

Аз пералня, която да не пере добре не съм имала. Сигурно защото не съм купувала нисък клас. От там нататък проблеми с неизпрани дрехи не съм имала и го приемам за даденост това. Но неща, на които държа, са високи обороти на центрофугата и стабилност - да не вибрира и да не се разхожда. Тоест, да е тежка. Колкото по-тежка, по-добре.

# 139
Знам, знам, това много ме притеснява, но как да си представя кухнята в ламинат и само около пералнята плочки. За да има смисъл от тях, те трябва да излизат и извън зоната на самата пералня. Водата не се знае накъде ще тръгне. Кухнята ми е на ъгъл. Въобще е мога да си представя като дизайн как би стояло, освен грозно. Приемам идеи, ако вече сте го отиграли това и се е получило.

Скрит текст:
Мисля нещо от сорта за ламинат до кухнята и там същите плочки, които да го имитират. Но първо, че не мога да напасна цветово и като размер ламинат-плочки, второ майсторът каза, че ще се получи праг от разликата в подложката на ламината и цимента/лепилото под плочките. Каза, че никога няма да стане еднакво и да му се доверя.
На мене не ми се играе на "уча се да правя ремонти".
Ето как е при мен, отново г-образна кухня. Е, моята пералня не е тук, но ще добиеш представа.
Скрит текст:

# 140
Аз не ги долюбвам тези лайсни и харесвам цялата стая да е една настилка.
В настоящието жилище целия хол е гранитогрес. Няма драма.
В новото сложих висок клас ланимат 12 мм водо и ударо устойчив. Но подчертавам, че пералня няма да има в хола.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 23:59 от So Lucky*

# 141
  • SF
Може би винил ще сложа.

# 142
Може би винил ще сложа.

Сложете винилова SPC настилка. Няма да имате никакви драми ако се намокри. Просто защото е сплав от пластмаса и камък. Много по устойчива е от ламината на механични влияния - крака на столове, изтървани съдове, дори ножове. На мястото, където ще е пералнята може да не слагате, за да стъпи на цементовата настилка. Аз под кухненския плот не съм нареждал от настилката. Ако решите все пак да наредите настилката н всякъде, накарайте майстора да направи замазката на пода, където ще е пералнята в идеална равнина. Така настилката ще легне перфектно върху пода и ще се минимизира влиянието им върху поведението на пералнята. Подложката на винила е много тънка и самия винил също.

# 143
От близо 4 години вкъщи сме с пералня  Miele  W1 Twindos 9 kg. Работи прекрасно и не ми е създавала никакви ядове. Само трябва да се почиства редовно казанът, а също и системата Twindos. Периодично купувам контейнери с течен препарат от Miele - 3+2 от двата вида, както и контейнери с почистващ препарат за системата Twindos.
След първоначалното нивелиране пералнята продължава да работи много тихо, включително и при центрофугиране.

# 144
  • SF
На мястото, където ще е пералнята може да не слагате, за да стъпи на цементовата настилка. Аз под кухненския плот не съм нареждал от настилката. Ако решите все пак да наредите настилката н всякъде, накарайте майстора да направи замазката на пода, където ще е пералнята в идеална равнина. Така настилката ще легне перфектно върху пода и ще се минимизира влиянието им върху поведението на пералнята. Подложката на винила е много тънка и самия винил също.

Там вече има плочки, върху които мислех ламинат, но ще последвам вашите съвети и там ще е винил. Сега трудното ще бъде да се намерят винил и ламинат в един цвят, нюанс, текстура.
Но да се върнем към пералните. Simple Smile

# 145
Esmee, имам Бош 6-та серия 9 кг., 1400 оборота, която от няколко години е върху ламинат. Не е танцувала върху него. И качеството на изпиране ми харесва. Не съм доливала вода. Не включвам допълнително изплакване. Бош е съвсем малко по-шумна от двете Милета, които имам в момента. За момента по това както и относно оборотите на центрофугата губи по точки. Но пък и цената е почти наполовина.

# 146
  • SF
А как почистваш филтъра, без да намокриш ламината?

# 147
Читавите перални си имат маркуче за източване или пластмасово приспособление.
Скрит текст:

# 148
  • на Мелмак
Момичета, мислите ли, че новия модел на Миле ще бъде включен в коледно намаление? Днес питах консултанра, той каза "Едва ли".

# 149
Здравейте, моля препоръчайте пералня до 1000 лв,7-8 кг. Търсим нещо до този диапазон, тъй като пералнята няма да се използва често след първите 6 месеца. Мерси предварително.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 21:30 от ExplorerInt

Общи условия

Активация на акаунт