Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 712
  • 389
  •   1
Отговори
# 120
  • до най-прекрасния мъж
На сушилнята ѝ трябва само електричество, за да работи. Ако наблизо има канал, може да се ползва функцията водата да отива в канала. Ако ли не, кондензиралата вода се събира в чекмеджето и се изсипва ръчно. Моята сушилня кара 7-ма година и до преди почти две години стоя в едната ни спалня. Впоследствие я преместихме над пералнята в коридора и стои на ПДЧ плот, монтиран на гредички, хванати с анкери за стената. Като са едно над друго е много по-удобно. Да се два отделни уреда също. При мен често работят едновременно и докато пера поредната пералня, предходната се суши. Трима с малко дете сме и не си представям колко време ще отива един цикъл, ако се налага да ползвам един уред. За сам човек с малко пране комбито би било компромисно решение, най-малкото откъм време. За качество на пране и сушене не мога да коментирам, не съм ползвала такъв уред. Но имайки предвид обема на барабана на отделната ми сушилня (8 кг), определено е двоен на този на пералнята ми (9 кг).

# 121
Сушилните, които са ви над пералнята, директно върху тях ли са монтирани или има някакво отстояние между двата уреда?
Имам тръба за водата на пералнята, която излиза от плочките точно над нея, за да сложа над нея сушилня ще трябва къртене и т.н. не знам и може ли да се прибере въобще. Пералнята е в ниша и е плътно, от стена до стена, та място за тая ми ти тръба няма, освен да влезе в стената евентуално...
Абе много сложно ми е, а трябва относително спешно да го измисля Sad

# 122
Могат да са плътно един върху друг, може и сушилнята да се сложи на някъв здрав плот, но имай предвид, че ако я вдигнеш по-нагоре, може да ти е по-трудно да я обслужваш.

# 123
  • SF
Ами то е нормално 8-ма серия да е по-скъпа от 6-та, защото е по-нова и съответно с повече екстри сигурно. Въобще кое къде е правено няма значение, има значение какви материали са използвани.
Есме, не слушай какво ти говорят търговците, че ще се прибереш с някое Беко накрая. Те гонят таргети, не им пука дали на теб ще ти върши работа.
Като съм тръгнала за Миле и Бош, няма да се прибера с Беко. По-скоро с Бош. Не ме познаваш и затова така мислиш. Simple Smile
Аз и на сандалите си държа да са определена марка, какво остава за пералнята. Simple Smile

# 124
Обаче само с държене на марка не става. Трябва да си изясниш какво ти е нужно като екстри, дължина на програма, дозиране. Сандалите можеш всеки сезон да ги сменяш, ама пералнята не.

# 125
Вярно е това. Има и нещо друго: понякога два модела се различават по някакви дребни ,иноксови детайли  по корпуса (дизайн)и една функцийка, но към цената се добавят стотак- два.

# 126
  • SF
Изяснила съм се. Искам да пере и малко, и много, като много кг ще пере много рядко. И искам да е икономична откъм ток.
Друго какво може да искам от една пералня?! - да пее? Не. Имам си Spotify.
Вие какви изисквания имате към вашите? Да не би нещо да се е случило в света на пералните, а аз да не съм му обърнала нужното внимание?

# 127
Изяснила съм се. Искам да пере и малко, и много, като много кг ще пере много рядко. И искам да е икономична откъм ток.
Друго какво може да искам от една пералня?! - да пее? Не. Имам си Spotify.
Вие какви изисквания имате към вашите? Да не би нещо да се е случило в света на пералните, а аз да не съм му обърнала нужното внимание?
Моето основно изискване към една перална машина е да пере страхотно. И въпреки, че всички такива уреди се наричат перални, много малка част от тях перат качествено.

Горното заключение съм го направила на база личен опит с машини (наричащи себе си “перални”) във ваканционни имоти, които съм наемала. И повярвайте ми — поставяла съм в тях същия перилен препарат, който ползвам вкъщи.

Второ — ако сега ще купувам, отново бих заложила на уред с голям капацитет. Казвано е многократно — в такъв уред се пере и много, и малко кг/обем пране. За какво ми е пералня, в която няма да мога да изпера обемистата си завивка, например.

Трето — екстрите и програмите. Няма да се спирам подробно, но ако искате ми се доверете — определено си заслужават и аз си ги ползвам по предназначение.

Икономичност — качествената пералня е икономична откъм консумация на ток. За пример — основно пера на програма Хигиеничен памук, на 60С и с продължителност 2:06 ч. Средната консумация на ел.енергия при нея ми е 1,3kWh (за целия цикъл). Знам го със сигурност, защото на мобилното ми приложение получавам статистика за цялостната консумация и режим на работа на уреда.

И не на последно място — качество на материали и изпълнение.

Това са моите критерии за избор на пералня. Много малка част от уредите на пазара ги покриват в комбинация.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 07:41 от Djordja

# 128
  • SF
Казано с повече думи и по-подробно, но същите са и моите. Към изискванията към новата си пералня съм пропуснала да уточня, че искам да пере страхотно, а не обратното на страхотно - калпаво.
Мислех, че се подразбира.
За икономичното пране и двете го имаме в изискванията си.

И коя е пералнята, която отговаря на горните стандартни условия?

# 129
Скрит текст:
Казано с повече думи и по-подробно, но същите са и моите. Към изискванията към новата си пералня съм пропуснала да уточня, че искам да пере страхотно, а не обратното на страхотно - калпаво.
Мислех, че се подразбира.
За икономичното пране и двете го имаме в изискванията си.

И коя е пералнята, която отговаря на горните стандартни условия?
За мен съм избрала тази:
https://libragroup.org/peralnya-miele-wwi860-wcs-pwashandtdosand9kg

# 130
  • SF
Уха!  За мене нещо наполовина толкова добро ще ми свърши работа! Simple Smile
Първо трябва да сложа един ламинат на пода и тогава ще купя пералнята, за да си спестя местене. Новата ще бъде върху ламинат. Такава настилка съм избрала за кухнята. Може би не е практично, но ще видя.

# 131
Преосмислете ламината в частта, в която ще бъде пералнята.
Едно, ще вибрира, което ще поражда допълнителен шум, друго — голяма е вероятността да се мести по време на центрофуга.

Наполовина по-малко от модела и марката, които показах, са и едно двадесетина кг по-леки. Съвсем ще танцуват върху паркет.

Съветът ми е да обособите мястото под и малко около пералнята с плочки, за да избегнете горните неудобства.
Освен това, когато се чисти филтърът, изтича вода. Колкото и да внимавате, все може да потече по паркета.
Помислете.

# 132
Здравейте отново!
След четене на мнения в темата, (Mнение # 290)се насочих към тези препоръчани перални, но няма функцията с "пара"  :
https://bg-mam.ma/p/1728427/49403849 от това мнение и по-горното. Искам нещо сходно марка/цена

" Ако ти харесва, я вземай смело.
Виж и тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F349BS/p/688395
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F2492E/p/653175 "

# 133
  • SF
Знам, знам, това много ме притеснява, но как да си представя кухнята в ламинат и само около пералнята плочки. За да има смисъл от тях, те трябва да излизат и извън зоната на самата пералня. Водата не се знае накъде ще тръгне. Кухнята ми е на ъгъл. Въобще е мога да си представя като дизайн как би стояло, освен грозно. Приемам идеи, ако вече сте го отиграли това и се е получило.

Скрит текст:
Мисля нещо от сорта за ламинат до кухнята и там същите плочки, които да го имитират. Но първо, че не мога да напасна цветово и като размер ламинат-плочки, второ майсторът каза, че ще се получи праг от разликата в подложката на ламината и цимента/лепилото под плочките. Каза, че никога няма да стане еднакво и да му се доверя.
На мене не ми се играе на "уча се да правя ремонти".

# 134
Аз съм много против ламинат в кухнята, февруари сложихме на такава в приземен етаж и вече мечтая за следващ ремонт. Влага, изпуснати ножове, трепериш му. Появи се скърцане от влагата, уж дренажи, изолации.Съжалявам  за решението си.
С пералня отгоре пък- абсурд.
За мен водещото в избор за пералня е количеството вода , с което пере и плакне.
С Тета писахме, че си доливаме вода в Бошовете, та да се понамокрят дрехите. Плакненето също не беше качествено.
Това ми е най- основното изискване.
В много кухни има такъв праг и не е грозно.
Има си прекрасни устойчиви настилки за кухни, имитиращи ламинат.

Общи условия

Активация на акаунт