Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 701
  • 389
  •   3
Отговори
# 105
Никога нищо не съм намирала по барабана както на старите, така и на по-новите ми перални - нито преди, нито след почистване. Не знам дали е възможно да е неразтворен почистващ препарат, но надали...Аз не бих останала доволна от каквито и да било остатъци, по-скоро са ми озадачаващи. Бих пуснала втори цикъл при това положение. 

# 106
Пуснах пералнята с К2R , наистина почиства добре.
За пръв път ми се случва по барабана да останат полепени едни дребни белезникави нещица тип кир- ефект. Явно наистина действа в дълбочина.
Ще го купувам и занапред.
Може ли да дадете скийншот на състав,!

# 107
Замислих се дали пък нямаш нещо във филтъра на пералнята, което да оставя такова замърсяване. Отвори ли и него да почистиш?

# 108
Изхвърлих кутията със състава, на сайта на ДМ го има.
За мен това са остатъци от омекотител, гелове не ползвам, но омекотители- задължително.
Във филтъра нямам нищо, чист е..
Пуснах допълнително плакнене , през три месеца ще ползвам препарата задължително.

# 109
Изхвърлих кутията със състава, на сайта на ДМ го има.
За мен това са остатъци от омекотител, гелове не ползвам, но омекотители- задължително.
Във филтъра нямам нищо, чист е..
Пуснах допълнително плакнене , през три месеца ще ползвам препарата задължително.
И аз съм ползвала омекотител с години преди, но пак никога не съм имала остатъци, нито лоша миризма от която и да е пералня (дори и след продължителна експлоатация). Продължава да ми е странно. Наистина пусни втори цикъл и виж дали ще има още.  Доколкото помня, пералнята е сравнително нова, не би трябвало да има чак значителни наслоявания.

# 110
Пуснах пералнята с К2R , наистина почиства добре.
За пръв път ми се случва по барабана да останат полепени едни дребни белезникави нещица тип кир- ефект. Явно наистина действа в дълбочина.
Ще го купувам и занапред.
Да, знаеш че има още такива мръсотии. И то доста. Горещо те съветвам, веднага след като си почистила с препарата, да пуснеш още един цикъл на поне 60 градуса. Това се прави, за да може размекнатата, но все още неотлепена от препарата "смрад/кал" да се доотлепи. Да, отнема време, но е ефикасно.
Както се видя и новите перални бързо стават мръсни. Ако успееш да набуташ пръст между барабана и маншона, ще  напипаш нещо много неприятно...

# 111
Бутах пръсти, нищо няма.
За мен е нормално- власинки, остатъци от кожа и препарат по дрехите, едва ли всичко това може да се изплакне, а новите перални перат със все по- малко вода- как да се отмие всичко това.
Аз съм от лудите, които преди пране обръщат и изтупват / спокойно, нямам комшии отдолу да тормозя/ и все пак има остатъци по дрехите.
Утре мисля да в пусна на 90 с малко прах и това ще е . Наесен пак.
Самият барабан ми се струва леко помътнял, може и варовик да е, от ДМския прах така белееше .
Тези нещица / гледам , че съм писала барабан, но бяха само по горната част на стъклото- явно водата трудно отмива там/  миришеха приятно 😀, на омекотител. Само изглеждат гнусно.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 19:49 от Mateah

# 112
Здравейте, има ли някакви филтри за вода слагащи се преди входящата вода за пералнята?
Пред избор на пералня съм и има вариант да взема Миеле с инверторен мотор.
Какво е мнението за Миеле втора употреба?
Една колежка ползва такава и е много доволна.

# 113
Трудно може да се даде универсално мнение за пералня (пък и за който и да е уред) втора употреба, защото надеждността, начина (без чести повреди) и продължителността на експлоатация зависят изцяло от конкретното му състояние, не само от заложените качества и функции от производителя. 
Аз бих си взела нов уред, освен ако старият не е със сигурни данни, че е много кратко и внимателно експлоатиран, които данни в повечето случаи могат да се извлекат косвено от други известни.   

# 114
Има филтри за поставяне преди пералнята и има голяма разлика във вида на чекмеджето най- малко. На предната ми пералня, преди да го поставим, чекмеджето оранжавееше.
Наскоро ни смениха и водопроводната мрежа, та съм повече от щастлива- преди това сутрин от чешмата течеше “ вода” - с цвят на Етър/ едновремешна газирана напитка/ и аромат на ръжда. Бойлерите се ремонтираха през няколко месеца, вътре беше ад- ръжда и камъни. Сложихме и филтър преди/ след водомера.
Бих си взела нова пералня, може и къча марка, но нова. Използвани вещи , колкото и да са маркови , не ми допадат, особено пък уред, свързан с хигиената.

# 115
Пералнята ми се развали неочаквано Sad
Трябва да избера нова за възможно най-кратко време, а нямам идея какво въобще да гледам. Старата беше вече на 15 години, та предполагам каквото и да взема ще е по-добре от нея, иначе си ми вършеше страхотна работа де.
Май искам комбинирана със сушилня. Малко ми е мястото за два уреда и една върху друга ще е трудно вероятно.
Моля за идеи/предложения?
Всяко мнение ще ми е много полезно! Отивам да чета и напред в темата Simple Smile

# 116
  • София
Има 3 добри марки на пазара, които си заслужават - AEG, Bosch и Miele. Зависи какъв ти е бюджетът. Аз бих взела AEG. Без сушилня. Високите обороти на центрофугата изкарват дрехите почти сухи.

# 117
Има отделна тема за комбинирани уреди. От тях читави има само няколко модела. Всичко останало е компромис.
Ако можеш да събереш - вземи отделни уреди, Не е нужно да са в едно помещение дори. На сушилнята не й е нужна връзка с вода или канал.
Това, че от центрофугата излизали почти сухи дрехите въобще не може да се сравни с изсъшаване в сушилня. Пак ще трябва някъде да се простират иначе.

# 118
Сестра ми имаше комб уред преди десетина години и я мореше че переш едни килограми а сушиш по-малко. Взе си накрая отделна сушилка, която  не е закачена към канал. Някакви контейнери с вода имало и тях празнят.

Високата центрофуга не е за всяка дреха решение. Аз деликатни неща на центрофуги с  над 400-600 оборота не пускам.

# 119
Да, на мястото на чекмеджето за препарати има контейнер, който събира водата и после се изпразва ръчно.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 16:31 от DreamingOfSummer

Общи условия

Активация на акаунт