Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 31 020
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Жената е написала няколко поста по-нагоре какъв и с коя пералня е бил проблемът.

# 481
  • Ловеч
Жената е написала няколко поста по-нагоре какъв и с коя пералня е бил проблемът.
Пропуснала съм някои коментари. Благодаря!

# 482
Благодаря Ви!
Ще им звънна още утре,ще пиша по-късно след посещението за резултат.
Petiaivanov,нещо втората снимка не се е качила,за което се извинявам.Ето я.
Благодаря Ви за отделеното време,само да вметна,че проверих току-що,нямам повредено или разхлабено ребро.
Явно е от материите,но все пак ще звънна и на Bosch.
Не разбирам нито от материи, нито от перални, но това пластмасовото, което е на етикета, не би ли могло да направи тези дупки? Говоря за конкретния случай. Все пак тези неща са доста твърдички и доста често не са изчистени от "ръбчета", които доста дерат. Ако приемем, че и плата е със занижено качество.... Не знам Simple Smile Просто размишлявам по дадената снимка.

# 483
Писаров, аз сега го загледах, концентрирах се преди в дупчиците - действително ли има или ми се струва, че виждам и пластмасов твърд елемент, с който не би трябвало да се пере дрехата или да е в мрежа, но пък и други дрехи са засегнати и едва ли всички имат такъв етикет. Ако имаше връзка, щяха да се засегнат само дрехи, които се перат заедно с тази, а разбирам, че не е така и проблемът не е нов.

# 484
  • София
И аз се включвам със снимков материал на все още незашитото мериносово потниче за спорт (термобельо). 100% мерино, марката е скандинавска, висок клас.
Моите “ребра” в барабана са метални, от същия материал, а не пластмасови. Опипах ги едно по едно, за да видя дали няма някоя извита или разширена дупка, опитвах се да ги разклатя - не мърдат.
Пак казвам, че като пера фини материи и вълна не слагам при тях дрехи с ципове, велкро, копчета и т.н. Само меки пуловери бяха. Другият, който вече е зашит на 5 места (пран е по друго време) е 100% вълна - също скандинавска марка, произведен в Норвегия и чисто нов🙁 (Няма да го показвам, че само ще се види колко нескопосан шивач съм:))).
Утре и аз ще звънна в сервиз на Bosch да видим какво ще ми кажат.

# 485
Писаров, аз сега го загледах, концентрирах се преди в дупчиците - действително ли има или ми се струва, че виждам и пластмасов твърд елемент, с който не би трябвало да се пере дрехата или да е в мрежа, но пък и други дрехи са засегнати и едва ли всички имат такъв етикет. Ако имаше връзка, щяха да се засегнат само дрехи, които се перат заедно с тази, а разбирам, че не е така и проблемът не е нов.
Аз затова отбелязах, че говоря за конкретния случай и снимка.

# 486
Не,категорично не е от пластмасовия остатък от етикета.
Показах примерна снимка на дупките.
Горе-долу идентични като на другата потребителка със същия проблем.

# 487
  • София
И моята пералня къса от време на време, но тя е на 15 години. Интересно е, че си харесва гащи - моите и на детето. Памук.

# 488
  • Бургас
От известно време ми прави впечатление, че след пране, като извадя дрехите от пералнята, ми миришат кофти.
А е нова пералня, пера с хубав прах и доволно количество, на 1,10 мин програма, на 40 градуса.
Какъв може да е прпоблема?

# 489
Моята е такава Miele SOFTTRONIC, вече е доста стара и прави същите дупки по дрехите ми.
Не винаги, но от време на време ги откривам.

# 490
От известно време ми прави впечатление, че след пране, като извадя дрехите от пералнята, ми миришат кофти.
А е нова пералня, пера с хубав прах и доволно количество, на 1,10 мин програма, на 40 градуса.
Какъв може да е прпоблема?
Проблемът е, че перете на къса програма и ниски градуси — от там е лошата миризма.

Убиването на патогените по дрехите става чрез високите градуси, минимум 60, а не чрез перилния препарат. При редовно пране на 40 градуса се е зародила паралелна вселена във вашата пералня.

Пускайте поне две перални седмично на 60С и нека бъдат с минимална продължителност поне 1:30 ч.

Като за начало — пуснете почистващ цикъл на 90С + прахообразен перилен препарат за бяло пране и изберете най-дългата програма, обикновено Памук, освен ако нямате специализирана Почистваща програма на вашата пералня.
Почистващ цикъл се пуска на празна пералня.

# 491
  • Бургас
Djordja, благодаря ти за информацията!
Ще разгледам пак програмите на пералнята.

# 492
  • София
Karzz, огледай гънките на маншона и под тях, да не се е насъбрала мръсотия, която не може да излезе.
Прочетох в един немски форум, че за скъсани дрехи от пералня може да се направи проверка на барабана и ребрата или с памуче за махане на грим или с дамски чорапогащник. Ако има нещо съвсем фино, то би трябвало да се закачи. Ще го тествам това да видим.

# 493
  • на Мелмак
Ох, не знам, аз бих сменила пералнята. Разход е голям, но и дрехите не са малък. Особено спортното мерино си е цифра.

# 494
  • София
Etty, натам вървят нещата. Вкъщи сме планинари и често ползваме такива дрехи. Вече и за спорт в градски условия, защото не миришат при изпотяване и съхнат много бързо. Обикновено чакам промоции, за да ги купя и като се скъсат на първото или второто пране доста ми докривява.
 Баща ми се съгласи да приюти Бош-а, въпреки кусурите с късането и сега съм в процес на избиране. Дадох си сметка, че пералнята къса такива тъкани от самото начало. Първо беше по-рядко (може би не сме и имали толкова вълнени дрехи) и не обръщах внимание, но напоследък зачести проблемът. Интересно, че акрилните пуловери не се късат. До този момент имам 3-4 скъсани памучни тениски.
8 кг. мисля, че ще свършат работа за 4-членно семейство. До сега бяхме със 7 кг. Въпросът е AEG или Miele? (до  2000 лв.)  И дали да има WiFi. Всъщност използвате ли често тази опция и за какво ви помага?  Ще трябва да гледам и дълбочината на пералнята. Някой има ли слим-модел (7 кг.) и заслужава ли си? Или поне да е 55 -56 см., че трябва да я побера в една тясна баня. Като гледам повечето са ок.59 см.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 10:06 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт