Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 24 339
  • 641
  •   1
Отговори
# 525
Техномикс са много голям търговец. Ако имат 0,1% рекламации, но са продали 10 000 уреда, ето ви 10 оплаквания.
И аз нямам оплаквания от тях.

# 526
Същите проблеми имах с АЕГ преди 10-12 години. С тази разлика, че не се преборих да ми върнат парите. На мен това, което ми правеше впечатление е, че ребрата "играеха" като ги размърдам, но всички техници, които идваха, ми обясняваха, че не е от това. Така и не се разбра какъв беше проблемът и я смених.
Не исках да се включвам, понеже писах достатъчно за моите проблеми с късане на дрехи с нова АЕГ, серия 6, но може пък да е полезно. Тя обаче късаше от самото начало. Изключвах всички опции, които се коментират тук и които са ясни, че може да са причина. Късаше си. Идваха 2 сервиза, не откриха проблем. Все пак, смениха казана. Тествах я 2 месеца с нови дрехи. Пак късаше. След известно мотаене, ако мине номерът, поне ми върнаха парите. Купих Миле, пера същия тип дрехи, по същия начин, дори пускам по - висока центрофуга - да чукна на дърво, нямам проблем вече почти трети месец. С което искам да кажа - ако имате гаранция - действайте. Изключително е неприятно и за съжаление, е възможно и да не откриете проблема. Аз като си спомня колко дрехи изхвърлих, ме е яд, че не купих нова веднага. Дано намерите бързо решение и да имате по - малко щети 🍀

# 527
Аз от Техномикс не съм имала досега повод за оплакване и все оттам пазарувам всякаква техника вече няколко години. Вярно, че се сменят и практики, та не мога да кажа дали сега работят по същия начин, но това, което ми харесваше при тях, е че работят със свой транспорт, не изпращат по куриери стока, както останалите търговци.  Вариант е, който и да доставя стоката, да се заяви и качване до жилището (това за блокове), там вече може да се изчака да се разопакова, а не на улицата, което е абсурд. Така сме правили в селската къща - трябваше да доставят до пътната врата, но реално помагаха да се внесе уреда и се огледа за външни увреди. Обичайно ако има такива, то си личи и по кашона, няма как да остане без видими белези от удар, смачкване и т.н (стига кашонът и опаковането да са фабричните).
Зора също има собствен транспорт. Мисля, че и Технополис.

# 528
Може - понеже и двата магазина са ми много близо (визирам Зора и Технополис), обикновено от тях, ако пазаруваме въобще, е било нещо по-дребно, вземаме с наш транспорт и не съм се интересувала с какво доставят. По-едрите ни уреди са от Техномикс, един-два от Техмарт и Експо 2000.

# 529
  • София
За кои конкретни уреди  четохте оплаквания. Пазарувам предимно от тях още от времената, когато бяха склад за техника на Симеоновско шосе, демек някъде от 2003 година. Оплаквания нямам.
В търсачката като кликнеш напр. на магазин Симеоновско шосе, отдолу излизат най-различни коментари. Не е за конкретен уред. Най-вече оплакванията са  от обслужването. Даже има споделяне, че са им докарали върнати (малко употребявани уреди -ставаше дума за телевизор). Аз преди 7-8 години купувах хладилник от тях (Whirlpool). Оказа се, че има няколко пукнатини по дръжката на вратата. Помолих за смяна - отказаха. Помолих да поръчат дръжки - намериха си причина са не го правят. Накрая ги залепих и преглътнах. За вила беше и не го гледам постоянно.
Значи все пак се разходих до магазина. Изборът наистина е огромен, но пък нямаше нито една пералня на АЕГ 7-ма серия, на която евентуално съм се спряла от прочетеното в нета. Все пак хвърлих и едно око на Bosch и съвсем се обърках. Имаше няколко перални 6-та серия, които така и не разбрах с какво се отличават една от друга, а имаха разлика в цената. Реших да попитам консултанта и бях доста озадачена от отговора: “ми не се различават, еднакво качество са и перат еднакво. Перални като перални” 😂.
За късането на дрехите каза, че вчера е идвал клиент с Miele за 3000 лв. и същите оплаквания - но пералнята късала наред без да подбира материите. Най-честата причина било прищипване между барабана и маншона.
Иначе за който се интересува от габаритите (това при мен е важно), между 8 и 9 кг.-вите АЕГ има 5-6 см. разлика в дълбочината, което не е малко. При Bosch няма разлика в габаритите за 8 и 9 кг. Виждам, че като напиша номер на модел, само на български намирам инфо. Очевидно за нашия пазар пералните идват с различни от немските каталожни номера. Дано не са и с различно качество!;)

# 530
  • Ловеч
Кой модел на Miele къса дрехи?

# 531
Кой модел на Miele къса дрехи?
Според мен — никой.
В най-лошия случай, става дума за пералня с производствен дефект.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 14:17 от Moderator3

# 532
  • София
Според мен за късането е въпрос на късмет. Не е често срещано със сигурност, но го има при всички марки очевидно. На който му се чете из немските форуми, ще види, че дори и Miele късат. И да, за скрити дефекти става дума.

# 533
По-точно е да се каже не че И еди коя си марка къса, а дефектните машини от всички марки, защото няма марка, при която това да е невъзможно да се случи. В такъв случай обаче е важна за преценката честотата на случаите, както и при първа такава проява веднага да се прави рекламация, а не да се пере продължително.
Факт, че от всичките ми досегашни перални нито една не е проявила такъв дефект, но ако беше, още при първо/второ пране щях да рекламирам - докато се ориентирам дали от дреха или машина - да кажем, че второ пране би било достатъчно, особено за дрехи, които са в употреба от години (не износени).

# 534
  • София
Аз това съм казала. Че го има
при всички марки, когато става дума за някакъв дефект и Miele не е изключение. Т.е. и при тях се срещат дефекти.

# 535
Здравейте кой модел на бош с отваряем казан и ниска цена ще ми препоръчате?Чета темите и се обърках съвсем?Имам 2 деца куче и котка,трябва ми качествена машина,но нямам неограничен бюджет за съжаление.Под 2000лв.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 13:06 от BatMaman

# 536
При това положение, ако не ми стига бюджетът, бих помислила частично и на изплащане да допълня, но машината трябва да е висок клас и възможно най-надеждна, за да не я сменяш пак след 2 години не се знае при какъв бюджет. Нищо предвидимо няма за жалост в живота ни, дори и това, което в някакви рамки обичайно е. Както е тръгнал основният производител на домакинска техника в Европа да се деиндустриализира и да прави компромиси с материали, а оттам и с качество, даже не съм сигурна след 3-4 години, ако се запази тази тенденция, откъде и какви уреди изобщо ще можем да купим. Може би ще са далеч и от днешното качество, което вече не е онова отпреди само 10-15 години, за повече да не говорим.

# 537
Здравейте кой модел на бош с отваряем казан и ниска цена ще ми препоръчате?Чета темите и се обърках съвсем?Имам 2 деца куче и котка,трябва ми качествена машина,но нямам неограничен бюджет за съжаление.Под 2000лв.
Вече няма такива-спряха ги от производство. С отваряем казан гледайте Миле.
Бош при пералните напоследък не е символ на особено качество., но:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgh24400by-9-kg-1400-ob-min
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgh256a6by-10-kg-i-dos-1600-ob-min
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr83864ve
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944qe
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr83864ve

# 538
  • София
Петя, загледах моделите на АЕГ, които си препоръчала по-горе. Не ми стана ясно защо 8-килограмовата, която няма WiFi, е доста по-скъпа от 9-килограмовата, която има. Нещо ми убягва очевидно в характеристиките им. Имаш ли обяснение ти?
Мерси!

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 11:15 от Skiorche

# 539
Здравейте, старата пералня Electrolux след 14.5 години днес завърши програмата, но на дъното имаше вода. При промяна на програмата от копчето само цъка и не тръгва изобщо та е време за нова.

Бюджета е около 1000 лева. Преди малко в Технополис гледах намален сега Електролукс за 800, Аег 6та серия за около 930 и АЕГ 7 серия за около 1300. Разлика между първите 2 не видях, втората има функция пара и е с инвенторен мотор.

Вие каква бихте препоръчали и защо?

Общи условия

Активация на акаунт