Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 24 579
  • 643
  •   2
Отговори
# 465
  • София
И на мен не ми се повярва как пералня Воsch на 5 години ще се раздрънка, за да къса дрехи. Никога не я пускам полупразна (то и няма как при 4-членно семейство).
Но чуждо тяло не намирам нито с ярък фенер, нито с опипване при механично въртене на барабана. Не чувам и никакво подрънкване или странни шумове. Работи си “като пушка” иначе.
Всичко в пералнята ми харесва, но повече не смея да купя нов уред на Bosch.
Petia, ти каква мислиш, че може да е причината, ако не е в пералнята? Едва ли е от Perwoll. И ми направи впечатление на последния скъсан пуловер, че дупчиците са близо една до друга. 3-4 бяха Sad.

# 466
дупчиците са близо една до друга. 3-4 бяха Sad.

Това намеква за механична причина - нещо е действало локално в даден момент. Но може да е и някаква метална джаджа по някоя дреха, и нещо което драска от барабана, и захапване на дрехата точно на това място.

# 467
Вижте си повдигачите/ребра на барабана. Твърде често причината е в тях/разхлабени и др. /
Извикайте си техник от Bosch, а вашият може да е добър, но ви е наговорил глупости. Успех!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:49 от niljaniljo

# 468
Скрит текст:
И на мен не ми се повярва как пералня Воsch на 5 години ще се раздрънка, за да къса дрехи. Никога не я пускам полупразна (то и няма как при 4-членно семейство).
Но чуждо тяло не намирам нито с ярък фенер, нито с опипване при механично въртене на барабана. Не чувам и никакво подрънкване или странни шумове. Работи си “като пушка” иначе.
Всичко в пералнята ми харесва, но повече не смея да купя нов уред на Bosch.
Petia, ти каква мислиш, че може да е причината, ако не е в пералнята? Едва ли е от Perwoll. И ми направи впечатление на последния скъсан пуловер, че дупчиците са близо една до друга. 3-4 бяха Sad.
1. Лоши материи на дрехите или просто рециклирани материи ( това не е упрек, а констатация, защото вече масово скъпите марки се тарикатят, но цените им са все по-високи; точно преди седмица се бях засилила към едни дънки за цена около 250 лв! и като прочетох състава се отказах, а той е: "65% памук, 32% рециклиран полиестер, 3% еластан ". Правете си изводите сами. Всички тези контейнери за дрехи по улиците после се превръщат в платове и дрехи, които ще носим.

2. тук niljaniljo е показал другата най-вероятна причина; аз съм имала спукано ребро/разпределител в барабана (по наша вина), който правеше поразии; както Черна станция каза -някой цип, метална част от друга дренха.

3. Не приемам причината на вашия майстор, защото, ако има разхлабване и луфт между барабана и маншона, дрехите ще се защипват там и от въртенето или ще се разкъсват, или ще се увличат навътре между барабана и казана.

Ако е удобно, би ли снимала една две скъсани дрехи (само зоната на скъсването) да видим дали няма да ни дойде и някоя друга идея Simple Smile

# 469
Показвам днешния "резултат".Първа снимка-деликатна пералня,феерични дрехи 40гр./600 оборота,2 дупки върху тънката вискозна част и върху подплатата на блузата.Втора снимка-бяла пералня 40 гр/800 оборота,отново няколко фини дупчици.Бялата ще я прежаля,не е нова,но другата е обличана точно 3 пъти.Пералнята е с 5- годишна гаранция,дали ще ми я уважат като основателна тази причина и да извикам техниците ?

# 470
Показвам днешния "резултат".Първа снимка-деликатна пералня,феерични дрехи 40гр./600 оборота,2 дупки върху тънката вискозна част и върху подплатата на блузата.Втора снимка-бяла пералня 40 гр/800 оборота,отново няколко фини дупчици.Бялата ще я прежаля,не е нова,но другата е обличана точно 3 пъти.Пералнята е с 5- годишна гаранция,дали ще ми я уважат като основателна тази причина и да извикам техниците ?
Ще ви я уважат. Заплащате си посещението, ако грешката е ваша. Пример: миялна машина-не изпомпва, но помпата е здрава. В нея е попаднало миниатюрни парче стъкло от чаша. Причината  за това е ваша.
Успех.!

# 471
Снимката е само една, но на нея виждам същите дупки, каквито навремето ми се появяваха на тениските от Н§М, както споменах тези дни. Като ходя по магазините, гледам, че масово веригите за конфекция имат едни и същи дрехи, но с различни етикети и лееека разлика в дизайна.

# 472
Текстилът е под всякаква критика. И този от 100 и този от 10 лева.

# 473
Благодаря Ви!
Ще им звънна още утре,ще пиша по-късно след посещението за резултат.
Petiaivanov,нещо втората снимка не се е качила,за което се извинявам.Ето я.
Благодаря Ви за отделеното време,само да вметна,че проверих току-що,нямам повредено или разхлабено ребро.
Явно е от материите,но все пак ще звънна и на Bosch.

# 474
Да не се бутам между майсторите, но от дупчиците поне може да се установи според мен, че причинителят, какъвто и да се окаже, е един и същ - твърде са специфични, не се касае за произволно защипване на дрехи в някакъв луфт, при което дупчиците щяха да са с различна големина и разположение всеки път. 

# 475
Не исках да се включвам, понеже писах достатъчно за моите проблеми с късане на дрехи с нова АЕГ, серия 6, но може пък да е полезно. Тя обаче късаше от самото начало. Изключвах всички опции, които се коментират тук и които са ясни, че може да са причина. Късаше си. Идваха 2 сервиза, не откриха проблем. Все пак, смениха казана. Тествах я 2 месеца с нови дрехи. Пак късаше. След известно мотаене, ако мине номерът, поне ми върнаха парите. Купих Миле, пера същия тип дрехи, по същия начин, дори пускам по - висока центрофуга - да чукна на дърво, нямам проблем вече почти трети месец. С което искам да кажа - ако имате гаранция - действайте. Изключително е неприятно и за съжаление, е възможно и да не откриете проблема. Аз като си спомня колко дрехи изхвърлих, ме е яд, че не купих нова веднага. Дано намерите бързо решение и да имате по - малко щети 🍀

# 476
Не исках да се включвам, понеже писах достатъчно за моите проблеми с късане на дрехи с нова АЕГ, серия 6, но може пък да е полезно. Тя обаче късаше от самото начало. Изключвах всички опции, които се коментират тук и които са ясни, че може да са причина. Късаше си. Идваха 2 сервиза, не откриха проблем. Все пак, смениха казана. Тествах я 2 месеца с нови дрехи. Пак късаше. След известно мотаене, ако мине номерът, поне ми върнаха парите. Купих Миле, пера същия тип дрехи, по същия начин, дори пускам по - висока центрофуга - да чукна на дърво, нямам проблем вече почти трети месец. С което искам да кажа - ако имате гаранция - действайте. Изключително е неприятно и за съжаление, е възможно и да не откриете проблема. Аз като си спомня колко дрехи изхвърлих, ме е яд, че не купих нова веднага. Дано намерите бързо решение и да имате по - малко щети 🍀
Важно е да отбележим, че най-вероятно са ви сменили БАРАБАНА. КАЗАН/водосъдържател няма връзка към проблема ви. Вероятно объркате техническите термини.
 Да, възможно е вашата да е "особен" случай, но човешкият фактор за сервизиране е от голямо значение.
Miele са добра марка, но не всеки може и най-вече иска да плати ценатата.
Във времена на Деиндустриализация и други фактори всеки има мнение. Деиндустриализацията имате и при BOSCH, освен всичко за което е писано вече.
https://www.rbb24.de/wirtschaft/beitrag/2025/10/bsh-hausgeraete- … kNpQX6CR0KAeGwOOg
Ако се върнете към началото на 90'те години може да разледате какво се е случило с марки, произвеждани в Италия, Франция и т. н.
Що се отнася до случая на съфорумците, то нека минат първо през фирмен сервиз, който им гарантира замяна при производствен дефект.
Не виждам особен избор при останалите марки като изключим miele, AEG, elektrolux, Bosch.
При останалите оплакванията са повече, но да не разводняваме темата.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 19:17 от niljaniljo

# 477
Аз също викнах фирмен сервиз, затова посъветвах същото. Казаха ми, че са сменили целия казан, може да са ме излъгали. За съжаление, се оказва, че и тук и в чужди форуми, подобни проблеми открих доста. Досега не разбрах да е установено защо се случва, но е факт. Може би не трябваше да споменавам Миле, аз също не мога да си я позволя, купих я изплащане. Марката вероятно не е от значение. Дано съм била полезна на потребителката, знам през какво минава. Дано останалите никога не разберат 🍀

# 478
Естествено, че сте полезна. Всяка марка може да има лоши бройки.
Нека видим от сервиза какво ще кажат за късащия Бош.
Най-интересното е, че по кърпи и чаршафи няма щети/надрано.

# 479
  • Ловеч
Аз също викнах фирмен сервиз, затова посъветвах същото. Казаха ми, че са сменили целия казан, може да са ме излъгали. За съжаление, се оказва, че и тук и в чужди форуми, подобни проблеми открих доста. Досега не разбрах да е установено защо се случва, но е факт. Може би не трябваше да споменавам Миле, аз също не мога да си я позволя, купих я изплащане. Марката вероятно не е от значение. Дано съм била полезна на потребителката, знам през какво минава. Дано останалите никога не разберат 🍀

Вашият проблем на пералня Миле ли е?

Общи условия

Активация на акаунт