Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 23 817
  • 630
  •   4
Отговори
# 600
Има тема за комбинирани уреди. Предполагам там ще могат да ви дадат отговор.

# 601
Здравейте,

Купих си апартамент и съответно съм в избор на комбинирана пералня тъй като мястото е ограничено.
Към момента съм се спрял на AEG LWR98165NXE, 10/6 струва около 2700лв. Виждам че е с термопомпа, което доколкото знам е добър вариант.
Разглеждам из интернет и виждам че LG също имат не лош вариант за комбинирана на сходна цена, но чувам лоши мнения от познати ползващи такава.
Ще бъда благодарен ако имате добър опит или други предложения, че скоро ще трябва да взема решение Simple Smile
Бюджета не е особено значение стига да не стигаме до цената на автомобил...

При все всички мнения, че два уреда е по-добре, ако изборът е комби няма по-добро от това.
Аз ползвам осма година и нямам забележки.

# 602
  • София
Някой интересувал ли се е с колко вода перат пералните, защото новата ни супер скъпа пералня аег пере така, че вода не се вижда.
Като изплакна дреха в леген, цялата вода в пяна. Като за капак няма отделна опция само за изплакване.
С една дума ме интересува пералня, която пере с максимално много вода.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:56 от ani n.

# 603
То май вече няма такива. Но имат опция за допълнително плакнене. Аз съм си сложила два пъти.

# 604
Някой интересувал ли се е с колко вода перат пералните, защото новата ни супер скъпа пералня аег пере така, че вода не се вижда.
Като изплакна дреха в леген, цялата вода в пяна. Като за капак няма отделна опция само за изплакване.

Вижте в ръководството. Наскоро купих Бош 4-та серия, в ръководството пише, че използва 89 литра вода на програма памук. Не я препълвайте и вижте дали имате опция Rinse при избора на програмите.

# 605
Миле перат с много вода.
Около 5 кг пране, без добавена екстра Вода +, ползва около 74-75 л вода.
Ако добавя Вода +, литрите скачат на 101.

# 606
  • на Мелмак
Вижте дали имате допълнитено изплакване, а не само изплакване.

# 607
Такива вече няма.
Намалете дозата на перилния препарат, слагам наполовина от препоръчителната доза обикновено.
Аз правя така, като видя повечко пяна- пускам отново дрехите на кратка 15/30 мин. , като добавям омекотител вместо перилен препарат и още един път в чекмеджето за омекотител. Той се справя с пяната. Това е по- добро решение от само допълнително плакнене .
Друг е въпросът, че не е ОК за пералнята, тъй като се наслоява .

# 608
  • София
Току що отворих брошурата на Миле за първата пералня, която излиза н сайта им - 2999 лв.
WWK360….  Пере 10 кг дрехи с 53 литра вода!

# 609
Това пише в упътването на WWK360 WCS .

# 610
  • София

Перат с доста вода пералните, нищо че не се вижда. Нивото на водата в барабана е едно, а колко вода влиза и излиза оттам е съвсем друго.

На програмите за деликатни дрехи нивото е по-високо и обикновено водата се вижда, но това не значи, че тези програми изплакват по-добре.

Опитайте с допълнителното изплакване, но по-важното е да обърнете внимание на дозирането на препарата. Съвременните препарати са концентрирани и е лесно да се предозират, особено ако прането е по-малко.

# 611
  • София

Написали са Миле, че 10 кг. дрехи перат с 53 л. вода. Не знам къде са излъгали тук или в описанието.

# 612
  • Велики Преслав
Хората не лъжат никъде. Отваряте документацията на машината и том пише, че тези данни са снети на база лабораторно тестване с “еди си какъв товар” на ПРОГРАМА ЕКО.
Ако я натъпчете хубавичко с хавлии 53 литра стигат да ги напои и да напълни половината от водата за първото изплакване.

# 613
  • София
Да, стар търговски трик. Имат 10 програми, но на етикета изписали тази, която ще звучи най-добре на потребителите.
Това, което съм снимала е лепенката залепена върху пералнята. Кратка информация, за да можеш да се ориентираш.
Както и да е, тази хвалена многократно марка бих избрала, заради опцията да пере с повече вода. Тази функция “вода+” са я измислили добре.
Другия вариант е да търся пералня, която не тегли дрехите и аз да реша, колко дрехи искам да ми изпере с 50л. вода.
Дори 70 л. са много малко за 10 кг. пране.
Всъщност е въпрос на тест. Плакнеш после и виждаш.

# 614
Да, стар търговски трик. Имат 10 програми, но на етикета изписали тази, която ще звучи най-добре на потребителите.
Скрит текст:
Това, което съм снимала е лепенката залепена върху пералнята. Кратка информация, за да можеш да се ориентираш.
Както и да е, тази хвалена многократно марка бих избрала, заради опцията да пере с повече вода. Тази функция “вода+” са я измислили добре.
Другия вариант е да търся пералня, която не тегли дрехите и аз да реша, колко дрехи искам да ми изпере с 50л. вода.
Дори 70 л. са много малко за 10 кг. пране.
Всъщност е въпрос на тест. Плакнеш после и виждаш.
Не  е никакъв трик, а регулаторно задължение към производителя. НАличието на еко-програма също е такова задължение.

Общи условия

Активация на акаунт