Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 24 104
  • 636
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Моля за предложения за пералня slim. Няма значение бюджета.

# 631
Не сне малоумни и не носим дрехи до почерняване, та да им се завие свят от търкане в малко вода. Аз държа дрехите ми да се перат добре намокрени и със свободно количество вода , която да не наливам аз, а пералнята да се грижи за това.
Колко много се сменя водата, че не разбрах? Един или два пъти по време на програмата и един за плакнене. Сега, ако Вие перете три часа, моите дрехи нямат нужда от подобно мъчение за това , че са носени по 7-8 часа.

# 632
  • София
Не сне малоумни и не носим дрехи до почерняване, та да им се завие свят от търкане в малко вода. Аз държа дрехите ми да се перат добре намокрени и със свободно количество вода , която да не наливам аз, а пералнята да се грижи за това.
Колко много се сменя водата, че не разбрах? Един или два пъти по време на програмата и един за плакнене. Сега, ако Вие перете три часа, моите дрехи нямат нужда от подобно мъчение за това , че са носени по 7-8 часа.

Разбирам желанието ви, но не аз съм отговорна за изпълнението му, тъй като не произвеждам перални. И аз съм потребител като вас и ползвам такива уреди, каквито продават в магазина. Само описах принципа на работа на пералнята, който други хора са измислили много преди аз да се родя.

Колко се сменя водата го пише в ръководството и документите на всяка машина, по-горе бяха споменати примери. Моделите са много, някои перат с повече вода, други - с по-малко, можете да проверите всеки, който пожелаете, и да си изберете.

# 633
Ами точно затова написах, че е добре човек да е наясно с това, че различните модели перат с различно количество вода и после да не остават разочаровани, че редовно препоръчвания в темата Бош пере и плакне с минимум вода.
За мен това е приоритет номер 1 , нищо друго в пералнята не ме вълнува както това да е изпрано в повече вода  и добре изплакнато прането.

# 634
Здравейте,
търся сервиз или майстор за ремонт на лагера и паяка на hotpoint-ariston armxxd 129.
Моля, ако някой е правил подобен ремонт и е доволен да сподели информация.
Става въпрос за София.
Благодаря.

# 635
Бошът пере отлично - пресни впечатления от пералня 4-та серия, която закупих за майка ми използвайки съветите от тази тема. Вече завъртях няколко пранета с нея, нямам никакви оплаквания. На програма памук използва 89 литра вода при пълно зареждане, а на памук с предварително пране използва 95 литра. За сравнение Miele-то вкъщи, което не съм избирала аз, използва по-малко вода според книжката за употреба.
На моменти не разбирам какво търсят някои потребители - пералня, която хем пере добре, ако може с много вода, хем това да се случва в рамките на час. Не съм сигурна дали съществува такава пералня изобщо.

# 636
  • София
Ами точно затова написах, че е добре човек да е наясно с това, че различните модели перат с различно количество вода и после да не остават разочаровани, че редовно препоръчвания в темата Бош пере и плакне с минимум вода.

Ами точно това подчертаното не е вярно. Първо, разлики има дори и между моделите от една марка, така че не може да се обобщи, че всички Бош перат така, а пък всички (примерно) Беко - онака.

Второ, сравнявала съм перални по този показател и се оказа, че моделите на Бош и АЕГ перат с повече вода, отколкото много модели от други марки. Това даже беше дискутирано тук в темата (тази тема и подобните на нея са безценен източник на информация, стига да има кой да чете).

Трето, много специалисти се занимават с изпитания на перални и сравняват поведението на различни модели и марки в реални условия. Те измерват чистотата на прането и много други показатели. Техните изводи са малко по-меродавни от моите и вашите.

Stiftung Warentest постоянно организира такива изпитания, а специалистите, които са ги провели, са определили следните победители:

Победители в изпитанията от октомври 2025 г., с оценка "Добър" (1,7):

Bosch Serie 8 (WGB244071)
    Siemens iQ700 (WG44B2071)
    Bosch Serie 6 (WUU28T71)
    Siemens iQ500 (WU14UT71)

Победители в изпитанията от октомври 2024 г., с оценка "Добър" (1,7):

Miele WWE 460 WPS
    Bosch Serie 6 (WUU28T70)
    Siemens iQ500 (WU14UT70)

Най-важният критерий в оценяването е била ефективността на изпиране. Изследвани са както чистотата на изпраните дрехи, така и аспекти като изплакване, центрофугиране, щадене на тъканите и др.

Общи условия

Активация на акаунт