Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 072
  • 2 164
  •   2
Отговори
# 135
Аз в седми клас много обичах "По жицата". Много е лесно за разбиране от деца на тази възраст, лесно се пишат анализи на него и езикът му не е сложен. В годината, в която кандидатствах, вариант 1 беше преразказ с елементи на разсъждение върху изучавана творба, а вариант 2 - преразказ на непознат текст. Учителката ми от септември повтаряше, че има усещане, че ще се падне 'По жицата" и почти позна - изтеглиха плика с непознатия текст, но в другия действително беше за бялата лястовица. Ако сега се падне същото на наборчето, ще ми е много забавно как се върти колелото.

# 136
"По жицата" се падна на сина ми (макар и с друг цитат) преди 3 години. Ще се учудя пак да я дадат тази година на дъщеря ми, въпреки че по мое време въртяха нон-стоп Немили-недраги.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 19:50 от тинки

# 137
На моето му тече кръв от носа. Наблъсках го с портокали.

# 138
Ако стане оранжев на цвят не се притеснявай, от портокалите е

# 139
На моето му тече кръв от носа. Наблъсках го с портокали.
Ние ли да боцнем по някой валериан или на децата да раздадем.... Бързо да минава и при вас Heart

# 140
Какво общо имат портокалите с кръвта от носа?!?!

# 141
Вит С. Хидратиратация.. , а и много ги обича и ще се вдигнат ендорфините:))
Аз съм вече претръпнала май. Направих, каквото можах, да става вече, каквото ще е за добро.

# 142
Витамин С, Мецане.

# 143
Аз купих на моята плодова бира, но не обичала. Аз я изпих

# 144
Хайде, приключихме с Междучасие 🙂. Последния пробен е с по- добър резултат и се надявам това да го мотивира и успокои. Което знаем, че понякога е нож с две остриета, но той определено има нужда от повдигане. Явно при всички е това с оклюмването- колкото по- малко време остава, толкова повече умората си казва думата. Дай Боже, късмет на всички деца, да са здрави и спокойни и да се справят добре.
За присъствието на 14г. деца и аз питах преди известно време, не открих законово описано, но Санака е дала отговор. Колегата ми (за чието дете беше въпросът ми тогава) звъня в няколко училища- във всяко получи различни отговори. Дали, че не е проблем да не присъства, дали, че е каквото пише в наредбите ( и те толкова знаят), което не гарантира на никой родител спокойствие, че не се изисква присъствие на навършилия 14г. тиийнейджър. За заявлението след 1-во класиране- баткото ходи с баща си, помня, че това беше един вид изискване преди няколко години.
За кръв от носа - слагайте памучета с малко кислородна вода няколко дни, да закрепите положението поне покрай НВО. Иначе тук от темата съм чела много варианти за справяне, моят син също е от тези деца.
Хаха, душче, ма кой ги пие тия сладките, "истинска" бира й купи 😁😁😁

# 145
Мерси, хора, аз и не знаех, че витамин С помага при кръв от носа. Като бях дете, ми течеше и помня, че ме водиха да ми "горят носа" без да знам изобщо какво значи, бях първи клас, и сега не знам какво значи, но спря да ми тече кръв. Съучениците, на които казах, че са ми "горили носа" си спомням, че ме скъсаха от бъзик. Разбира се, никой не ми е горил нищо в буквалния смисъл, не помня каква точно процедура беше, но дори и не болеше.

# 146
Аз купих на моята плодова бира, но не обичала. Аз я изпих
Аз на моята съм напът да купя бутилка водка... само и само да вземе да се кротне. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 147
  • София
Тук стискаме палци на ръце и крака да не се падне Алеко, другото се преживява. Според учителката ще е поезия, седмокласникът се надява на "Неразделни". "По жицата" и "По жътва" също са сред желаните. Засега е спокоен за изпита в сряда, математиката е по-страшният  за него.
Днес на последния урок по БЕЛ ги е посъветвала във вторник да не отварят нищо, да почиват, да играят навън, без колела, ролери, катерене и подобни 😆. Да си легнат в 21ч. Хайде, не остана.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 01:06 от Niffi

# 148
Хайде, приключихме с Междучасие 🙂.
И моето дете преди малко се прибра и се разплака за господина по БЕЛ в Междучасие... толкова е емоционален, че няма да го вижда следващите години.. ма пък му обещал да ходи в училището и да го търси.... За жалост следващите курсове при него са за 11-ти, 12-ти клас и университета.
Вече планирам почивка в Занзибар, Рим, Нова година на Тенерифе, само и само да се разсея.. мисля, че този подход помага, въпреки неясното бъдеще, средства.. но пък мечите са безплатни. След малко ще го викна да помечтаем заедно Simple Smile с пожеланието да се сбъдне Hug поне една от всичките мечтани дестинации. Ако не тази година - в следващите.

# 149
  • ту тук, ту там
Вече седмица съм отпуснала каиша аз и нищо не го карам да прави извън това, което ги карат в училище. Започнах да повтарям, че нищо не е фатално, нищо не е на всяка цена. Но детето е напрегнато. Страхувам се, че това ще му изиграе лоша шега. 😔

Общи условия

Активация на акаунт