Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 088
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И при сина ми днес последно Междучасие - по БЕЛ. Аз съм във възторг от учителя им по математика - Красимир Кръстев. Много спокоен, обяснявал съвсем ясно и разбираемо, вчера направи онлайн последен час да всеки, който искал да пита нещо, въпреки че официално приключиха в началото на седмицата, беше им раздавал шоколади, на тези, които се били представили по-добре на пробните...

Но и синът ми е напрегнат определено повече от мен, опитвам се да го успокоявам, но не се получава.

Голяма глупост е това втренчване в два предмета. Не знам кой и кога го е измъдрил, ама...

# 151
За кръвотечението натиска върха на носа с показалеца за 30 сек. Видяхме го в едно предаване за оцеляване. Действа безотказно.
Вит с давам уж да няма повторение.

# 152
Колкото хора, толкова и мнения. Ние бяхме при този учител във втори клас в Междучасие и не бяхме изобщо доволни. Не твърдя, че съм прав. Може и да греша.

# 153
Мецане, витамин С е по-леката артилерия, витамин К по-тежката. Нормално е да не знаеш какво помага при кръвотечение, мъж си. 😀
Памуче с кислородна вода в носа първо и после витамин С.

# 154
  • у дома
Колкото хора, толкова и мнения. Ние бяхме при този учител във втори клас в Междучасие и не бяхме изобщо доволни. Не твърдя, че съм прав. Може и да греша.
Вие сте били за състезателна матем навярно,която няма нищо общо с подготовката за НВО.

# 155
Когато моите започнаха курсовете ми направи впечатление, че преподавателят говори много бързо и с неясна дикция. По някаква причина бяха онлайн. Казах на децата да му обърнат внимание. Доколкото разбрах това се е променило и подходът е бил доста по-понятен. Доволна съм и от двамата учители. Още не знам какво и как ще се случва, но е много вероятно догодина да продължим в същата школа. На мнение съм, че училищното образование спестява доста знания.

# 156
I♥M♥V♥ догодина имаш предвид 8 клас ли? Има ли курсове за 8 клас извън състезателна математика?

# 157
I♥M♥V♥ догодина имаш предвид 8 клас ли? Има ли курсове за 8 клас извън състезателна математика?
Курсове Междучасие май изобщо нямат до 11-ти клас.  Аз съм против да се прекъсне тази нишка, но... ще се търси алтернатива. Ще се обадя и ще питам като премине тая лудница.

# 158
И ние приключихме с Веди, останахме с добри впечатления, въпреки че дъщеря ми отказа да се яви на последното занятие. Всичко си знаела, било загуба на време. Оставихме я уикенда да почива, нищо не пипна за учене. Дано огромното и самочувствие не и изиграе лоша шега. Малката ми дъщеря е болна от варицела, аз от някакъв вирус и съвсем съм вдигнала ръце от голямата. Да прави каквото иска, то си е за нея.

# 159
  • Бургас
Нашето ръководство пощади децата за предстоящата седмица. Тъкмо щях да пиша на класния, за да освободя наследника за вторник и четвъртък по негово желание, като той смяташе да ходи само за часовете по БЕЛ и математика, но днес са им писали, че сменят програмата. Утре са дистанционно, във вторник ще имат само 2 часа по БЕЛ, а в четвъртък 2 часа по математика.
Да минава тази седмица, че ще се алкохолизирам съвсем вече Confounded

# 160
Нашето ръководство пощади децата за предстоящата седмица. Тъкмо щях да пиша на класния, за да освободя наследника за вторник и четвъртък по негово желание, като той смяташе да ходи само за часовете по БЕЛ и математика, но днес са им писали, че сменят програмата. Утре са дистанционно, във вторник ще имат само 2 часа по БЕЛ, а в четвъртък 2 часа по математика.
Да минава тази седмица, че ще се алкохолизирам съвсем вече Confounded
Изключително разумно решение от страна на ръководството! Много се чудя как да постъпя.. егаси за едната история, дето не му трябва за нищо... дали си струва да го мъча утре..

# 161
  • БУРГАС
Аз в седми клас много обичах "По жицата". Много е лесно за разбиране от деца на тази възраст, лесно се пишат анализи на него и езикът му не е сложен. В годината, в която кандидатствах, вариант 1 беше преразказ с елементи на разсъждение върху изучавана творба, а вариант 2 - преразказ на непознат текст. Учителката ми от септември повтаряше, че има усещане, че ще се падне 'По жицата" и почти позна - изтеглиха плика с непознатия текст, но в другия действително беше за бялата лястовица. Ако сега се падне същото на наборчето, ще ми е много забавно как се върти колелото.

97 нали ? И аз тогава кандидатствах и аз бях сигурна , че ако не е По жицата , ще е Ангелинка

# 162
Коя беше тази Ангелинка, сега учат ли я

# 163
97 нали ? И аз тогава кандидатствах и аз бях сигурна , че ако не е По жицата , ще е Ангелинка

Точно тя. Ах, тази Ангелинка  как не я долюбвах. Пълни глупости ми се видяха това, малко дете да се влюби от първото виждане. Даже имах смелостта да кажа на учителката ми, че разказът не е реалистичен и дете на нашата възраст не е способно да обича момиче. Синчето ми разби този мит като в детската градина се влюби безпаметно в едно момиченце и плачеше безутешно, защото не му обръща внимание. Толкова пръстенчета и букетчета накупих, а баба си даже я беше влачило из един магазин за булчински рокли да й купуват за сватбата им.
Любовта му остана силно несподелена и вече е на възраст, в която момичетата са тъпи и скучни.
П.С. Помниш ли какво се падна като текст за преразказ?

П.С.С. Не се учи вече. Разказ на Елин Пелин е  - https://chitanka.info/text/5284-angelinka

# 164
Отдавна на тезите не се е падала поезия. И на трите пробни, на които ходи наборчето, дадоха точно такава. Ако това може да се приеме за някакъв знак...
'Ангелинка" не се учи вече.

Общи условия

Активация на акаунт