Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 566
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 75
Ох, ако са като родителите на едно познато дете, няма да ми е странно. Хората се разделиха, но не се бяха развели още, живееха отделно. Един месец детето живееше при единия, един месец при другия. И не стига, че само местеше багаж от едно място на друго, но и като дойде седми клас бащата държеше детето да ходи в приложното,  и съответно го записа на курс по рисуване,  а майката го записа на курсове за НВО, защото бил добър по математика и целеше СМГ. И един месец детето рисуваше, един месец учеше за НВО. Приеха го и на двете места, което доведе до още по-ожесточена родителска война. Няма да кажа как свърши драмата.

# 76
  • София
Аз нали казах, че давам момче под наем за записване, ако ви се опънат? Детето е самостоятелно, може да стигне до всяка точка в София с градския транспорт.
Ще е зает само един-два часа докато го записвам в Киров.

# 77
Здравейте, влязох в една чуденка. Ако по бел им се падне въпрос от рода" Каква част на речта е приятел? " И детето отговори съществително нарицателно ,а верния отговор е само съществително име,дали ще  отнемат  точка? Мисълта ми е при отворените отговори , трябва ли да се отговоря напълно точно?

# 78
Здравейте, влязох в една чуденка. Ако по бел им се падне въпрос от рода" Каква част на речта е приятел? " И детето отговори съществително нарицателно ,а верния отговор е само съществително име,дали ще  отнемат  точка? Мисълта ми е при отворените отговори , трябва ли да се отговоря напълно точно?

Не мисля, че е проблем

# 79
  • София
Така, значи моичкият тотално се е отпуснал на финала. Резултатите в НПМГ са доста под очакваните от него: 77 по химия, 70.5 по биология и 49 по физика. Провеси нос сериозно. Обяснявах, че съм много горда с него, макар и да не е постигнал високи резултати, понеже това е изключително и само негов труд, без чужда помощ, без уроци, курсове и т.н. Смятахме миналогодишни балове, и има някакъв шанс за НПМГ, но му трябват на матурите 188-195 общо. Знанията ги има, но дали ще ги покаже в точния момент, ще видим. После пък стигна сам до извода, че ако постигне този бал, то може и в СМГ да влезе 😂
Гледам да успокоявам положението, че искам здраво дете. В крайна сметка, ако се провали на НВО, чака го американския. Мъжът ми не е особено щастлив, но това е положението.

# 80
  • Бургас
Ох, последен урок днес по математика, утре бонус урок по БЕЛ и се видя краят.
Вие спряхте ли ги от училище? Аз мисля да я оставя вкъщи във вторник и четвъртък. В понеделник има контролно по музика, а няма нито една оценка, ще я изпитват и по химия, че в Школо има само една оценка, в тефтера на госпожата не знаем има ли друго. Вторник пък им насрочили контролно по география, но ще ме прощават, ще мине и без него. Може ли в най-важната седмица на децата да се занимават с такива неща?! Добре че мина изходното по физическо, че да не мисля и него Joy

# 81
Вторник и четвъртък също мисля да спра. Виждам, че емоциите взимат своето и искам да се успокои. Нека тревогите са си за моя сметка. В крайна сметка това не е изпитът на живота им!

# 82
Ивалета, висока ви е летвата, а при високите летви винаги идва момент на увесен нос. Резултатите са супер за дете, което покрива толкова фронта и аз съм сигурна, че ще влезе навсякъде, само още малко търпение.
Моята не се яви на физика, защото изкара заветната шестица по бел и ми заяви, че ако влезе в нпмг, ще влезе и във френската. Децата също си правят някакви сметки, текат последни дни, нека ги оставим да починат преди скока
selleste, супер скандални са ви учителите. Те тези деца не ги имат за хора, контролно по химия между НВО. Аз бих я спряла. Моята избяга от всички часове, които я напрягат миналата седмица, мисля и следващата да е така
Тези учители къде спаха цяла година, че не написаха оценките

# 83
  • София
Аз нали казах, че давам момче под наем за записване, ако ви се опънат? Детето е самостоятелно, може да стигне до всяка точка в София с градския транспорт.
Ще е зает само един-два часа докато го записвам в Киров.
Грета, ти упорито програмираш Вселената... сега Киров... SmileSmiley

# 84
  • София
Ми да, наблизо е и обира мързеливците.
А и като влязат там умни/като моето/ деца, ще вдигнат нивото и след 5 години ще се прочуе като изкарат на ДЗИ много точки. И ще настане нова ера, всички ще искат там и ще окосят двора, ще боядисат сградата, даскалите ще се мотивират.
Аз си държа на мнението, че децата са двигател в едно училище. Важни са те, а не то.

Ивалета, браво на сина ти! Прекрасно се е справил.
Не гледай  миналогодишните балове, че сега не се знае министър Вълчев какви ще ги накъдри.

# 85
Като гледам всички сме напрегнати, без значение кой колко учил, колко знае. Гадно е напрежението не толкова от изпита, а че е само един опит и край, колкото толкова, пък колко си знаел няма значение. Вчера излязох на по бира с една приятелка, но и бирата не ми сладка, приказката не ми върви, а на връщане ми се спусна едно бездомно псе, ма дребно едно такова, но пък зло, усетих муцуната му  на обувката си, но не и натиск, отказа се да хапе. Още повече се напрегнах,  и кучетата вече не щат да ме хапят.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 11:59 от Априлски душ

# 86
  • София
При нас за разкош се заформи и поредната драма заради фотосесията за албум, която измислихме миналата седмица. Няколки дни не можахме родителките да се разберем за дата, сега децата се карат кои учители да поканят. За капак в родителския чат се появи "баща" без изобщо да се представи, майката отивала в дълга командировка и той идвал само да следи учебния процес (във Вайбър групата на майките налЕ), не искал да се ангажираме с неговото присъствие 😵‍💫

Детето ще ходи на училище на 23, 24 и 25, стига му толкова за тази учебна година. Кой както иска да го оформя, вече нямаме сили за разправии...

# 87
  • ту тук, ту там
Това не е ли родителска група, защо точно майчинска трябва да е? 🫡

Инспирирана от темата, попитах сина ми иска ли да го освободя от училище в четвъртък. Той ме погледна потресен - от какъв зор? 😯 Явно няма такава практика в училището му. То и аз смятах, че ще се чувства по-комфортно сред себеподобни в този момент де.

# 88
Това не е ли родителска група, защо точно майчинска трябва да е? 🫡

Инспирирана от темата, попитах сина ми иска ли да го освободя от училище в четвъртък. Той ме погледна потресен - от какъв зор? 😯 Явно няма такава практика в училището му. То и аз смятах, че ще се чувства по-комфортно сред себеподобни в този момент де.
Масово децата не ходят в класовете на моите момчета. Той иска да си остане сега понеделник и вторник, но има за оформяне два предмета.. желателно с по-висока оценка. Не са му особено нужни. Много се чудя как да постъпя.. има време до края на деня да премисля.

Априлски душ дори и НВО-то не може да ми прецака вкуса на бирата, но пък съм в настъпателно агресивно поведение с почти всички около мен...

# 89
  • Бургас
Елени, тя и моята не искаше, но ето, контролно след контролно са им тръснали тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт