Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 236
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 885
Мисля, че не е редно да дадат на всички деца точки на 16. задача.

# 886
Няма никаква причина да се дадат на всички точки.
нали казваха че беше неясна?

# 887
Не, не е никак неясна. Аз моментално отговорих, като я видях, но аз не съм 7 клас. По-скоро не е за 7 клас. Така бих казал. Не е неясна, не е подвеждаща, но не е за 7 клас.
И чисто формално с цитата на една дама напред, която поясни, че това се учи в 9 клас. Сега чисто житейски и при четене с разбиране много деца са се справили. Чисто формално ако тръгнем, никога няма да излезем на приемлив край. Така че ако приемем, че има въпроси малко надхвърлящи възрастовото ниво и че искаме разслоение, то трябва да кажем, че всичко е ОК.
Ако аз имах седмокласник, който не е отговорил на 16-ти въпрос, може би щях да застъпвам обратната теза.
Животът не е справедлив и спасение дебне отвсякъде, и това е цитат, посочете ми и развийте теза, но не е за 7 клас

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 20:54 от Татко Мецан

# 888
Няма никаква причина да се дадат на всички точки.
нали казваха че беше неясна?
За някои е била неясна, но за други е била съвсем ясна и логична. Не би било редно вторите да бъдат ощетени.

# 889
еми значи мисля, че имам грешки на 16, тезата и преразказа, всичко останало е вярно. Надявам се на мат да изкарам по-висок резултат, тъй като съм по-добър там

# 890
Условието й е съвсем ясно. Но е трудна.

# 891
Условието й е съвсем ясно. Но е трудна.
еми поне не е 3 или 4 точки като миналите години

# 892
еми значи мисля, че имам грешки на 16, тезата и преразказа, всичко останало е вярно. Надявам се на мат да изкарам по-висок резултат, тъй като съм по-добър там
Спокойно, тази задача е само 2 т.  Успех на математиката!

# 893
Аз за тезата използвах от верния отговор на 22 задача. Мисля, че помогна

# 894
  • София
Успех ти пожелавам!

# 895

В кое си по-добър? По алгебра или по геометрия? Успех!

# 896

В кое си по-добър? По алгебра или по геометрия? Успех!
При алгебрата съм по-добър, но трябва да си припомня задачите от капитал и смеси и сплави, че имам чувството че може да паднат

# 897
Съвсем ясна е зад 16,друг е въпросът, че се намесва и житейска компетентност, не само  езикова. В което също не съм сигурна, защото детето е вече голямо, в смисъл не зная кога имат понятие от "документ". Но както някой спомена, нали в началото на учебната година разписват документи или поне им казват"да дойдат родителите, че трябва да разпишат, че са се запознали с правилника и други документи"

На НВО в 10 клас на набор 2005 имаше задача "Напишете ДВА аргумента, за да...". Моето дете беше написало ДВЕ изречения, но съдържа ха формално три аргумента и имаше 0 точки. Помним и извращения та с баба/Баба Илийца, както и колко са сказуемите(цитирам по памет, следващ набор), ако пишеш три е верен отговор, а" 3"е грешен. Към днешна дата вече май няма такива чак извращения. Но е хубаво да има и завъртяни въпроси(не двусмислени, но малко засукани) да отсяват все пак.

# 898
  • София
2018-та прословутият въпрос беше: Защо са употребени кавички в изречението:
Наричат ги и „скиорски лавини“, тъй като най-често са предизвикани от невнимателни скиори, заблудили се от твърдия сняг.

Според МОН, защото е цитат. Въпросът беше отворен.

# 899
Стига се скапвахте с предстоящата мат. Малко ли ви беше БЕЛ. Пиша с пълното съзнание, че ако не уцеля, повече място няма да имам в този форум и на улицата няма да мога да изляза, че ще ме убиете с камъни, обаче мисля, че сплави и разтвори няма да дадат

Общи условия

Активация на акаунт