Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 970
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Не..нямаш равнопоставени страни тук. Не важи.
Този принцип няма нищо общо с равнопоставеността на страните. Нищо. Точно обратното е. И в административното право и в административно-наказателното няма наказание/санкция, ако няма забрана/съставомерно нарушение.

# 1 081
Дами (и господа), моля Ви! Simple Smile)))))))) Маловажно е това с транспортирите. Всички сме изнервени доста явно Wink))))) И на ръка да начертаят чертеж не е проблем, ако успеят да решат задачите Simple Smile)))))

# 1 082
  • София
Да бе, верно, от закона и правилника скочихте на транспортира Simple Smile))))

# 1 083
Дами (и господа), моля Ви! Simple Smile)))))))) Маловажно е това с транспортирите. Всички сме изнервени доста явно Wink))))) И на ръка да начертаят чертеж не е проблем, ако успеят да решат задачите Simple Smile)))))
Госпожата ми по мат винаги ми казва, че ако направя точен чертеж съм решил задачата

# 1 084
Решил си я само наполовина.

# 1 085
Решил си я само наполовина.
да те не дават ли точки за верен чертеж на II модул?

# 1 086
Под правилен чертеж се визира, ако е тъпоъгълен - да се изобрази като такъв, ако е правоъгълен - също и т.н.. Точен 1:1 с условието вече е за техническо чертане и определено ще отнеме доста време.

# 1 087
За верен чертеж може и да дадат точки, може и не, зависи каква е задачата

# 1 088
  • София
И какво е посочено в критериите за оценяване на задачата. Обикновено чертежът не носи точки.

# 1 089
  • София
Е Ваче...могат ли да изброят всичко що не е позволено бре??
Четене с разбиране!!!
Елка не пише също, че е забранено... ми носете и калкулатор.
Безумни разсъждения чета...наистина.
За Елка не пише Wink, но пише, че работата се анулира ако преписва от електронни устройства и изрично е упоменат и "калкулатор" Simple Smile
След като практически не позволяват транспортира по каквито и да е причини, трябва да го упоменат. Това е... каквото и да си говорим. Чертожните инструменти не са безкраен брой.  Не могат да изброят всичко, но след като този проблем се дискутира надълго и нашироко, вкл.  в училище и в школите, трябва да бъде регламентиран. Налага го практиката. А докато не е регламентиран, квесторите нямат право (да не се бърка с "не могат") да вземат въпросните пособия. Аз разбирам, че мислим за комфорта на децата и не го оспорвам. Тук обсъждаме какво е правилно и какво не, съгласно ДОКУМЕНТИ на МОН. Wink

# 1 090
  • София
Миналата година се даваше 1 точка за верен чертеж.

# 1 091
След като са написали, че са забранени електронните устройства, а не са написали, че е забранен транспортир, значи транспортирът не е забранен и е по преценка.

# 1 092
Една точка миналата година виждам Simple Smile

# 1 093
Верният чертеж помага в някакъв смисъл да си визуалираш зависимости, които да доказваш -еднакви триъгълници, успоредник.

# 1 094
  • София
Да бе, верно, от закона и правилника скочихте на транспортира Simple Smile))))
О! Ми да сменим темата и да започнем да решаваме сплави и разтвори Wink

Общи условия

Активация на акаунт