Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 389
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 410
По-трудното НВО по математика е притеснително за майките, но е полезно за приема. Аз пък се надявам да не стане като миналата година, в хубавите училища да приемат само със 100 по мат (и изобщо не говоря само за СМГ).

# 1 411
Аз предвиждан нешо с диаграма и лихва.
Това с плочките не е ли за 4ти клас ?

# 1 412
  • София
Дано не ги забият с трудни задачи и съответно по-ниски резултати.Целта е да оправдаят предложението за повече часове по математика.
Напротив! Много по-добре е да са трудни задачите. Иначе всички, знаещи и незнаещи се събират в диапазона 80-100 точки, което е в ущърб на знаещите деца. Вас какво ви греят точките като стойност, ако за всички условията са едни и същи?

# 1 413
  • София
Успех на дечицата! Дано вариант 2 да им е на късмет.
Сутринта казаха в сутрешния блок,че ще има повече практически задачи.
Казах на момата да се стяга за задача от лихва,задача за колко латекс ще изразходите за дадена стая и задача за колко ограда ви трябва да заградите двор Simple Smile Да видим дали съм познала ?

Смятам, че ще има голяма сеч на тази матура. Този път министърът ще защитава хипотезата, че часовете по математика са малко и децата не се справят.

И аз съм с такива очаквания. Ама, ако ще ги изненадва с нещо във 2 модул - дано не са тия смеси за кифтаци, моля ви се, лихва по-бива даже Satisfied. Да си смятат там горивото, задръствания, колко ще спестят, колко ще им струва в евро и такива неща. Диаграми също бива, не ги щем тези плочкаджии.

# 1 414
По кое време неофициално бихме имали инфо за задачите?

# 1 415
  • София
Аз мисля, че до час ще имаме изтичане на информация. 🙂

# 1 416
Това с плочките беше най-силният аргумент за задължителното ДЗИ по мат. Не можели и 12 клас да ги сметнат тези плочки, голяма дъвка дъвкаха.
Ще рече човек, че се още се къпем на двора

# 1 417
Търсих в страницата на БТВ,разговора относно НВО-то по БЕЛ,но нищо не открих.Някой знае ли къде може да се гледа?

# 1 418
  • София
Някой ако има инфо овреме- да сподели какви типове задачи е имало....
Успех на децата положили толкова труд.

# 1 419
  • София
Това с плочките беше най-силният аргумент за задължителното ДЗИ по мат. Не можели и 12 клас да ги сметнат тези плочки, голяма дъвка дъвкаха
Ами готвят ги за плочкаджии. Иначе защо ще ги вълнуват плочките. Отиват в магазина, там персоналът ще те консултира (много са умни по магазините и съобразителни). После ще си викнеш майстора. Цената за труд ще засенчи цената на плочките, така че ти е все тая. Може да се оправиш и без тия знания, освен ако не станеш плочкаджия. Всъщност това не е никак лошо. Печелят повече от мен - инженер с 30 г. стаж.

# 1 420
Търсих в страницата на БТВ,разговора относно НВО-то по БЕЛ,но нищо не открих.Някой знае ли къде може да се гледа?

Точно преди новините в 09.00 , по БТВ.

В момента пък има интервю с Виктория Бешлийска и Урок по японски. Пак БТВ, сутрешен блок.

Vache, то и шофьорската професия стана доста платена😅

# 1 421
  • Стара Загора
Въобще не знам какво искам да му се падне. Искам да е с трезва и вярна мисъл. Така или иначе не знам какво учи.
Определено математиката не е неговата страст, но тя му трябва за да се прибори за желаната паралелка:) Така, че раздаваше се през годината. Ще видим
И аз само дремя в темата и следя кой, какво ще извади като информация.
АЗ съм от заспалите и разбирам последно обикновена ахахха

# 1 422
  • В кошера...
И аз смятам, че трябва да се изкарват мнооооого трудно 100 точки. По всички предмети.
Макар да знам, че моето като види на пръв поглед трудна за него задача и дава назад и изпада в паника. Така на първата пробна в училище стана и си тръгна като видя задачата от втората част.
После минахме дълъг процес по овладяване на емоциите. Опознах си детето с тези матури...

# 1 423
  • София
Моят стана сутринта в 6 и половина, преди нас. Няма търпение да свърши това с матурите. Снощи го подготвях емоционално за задачи с обем цилиндър,  конус, да внимава, понеже при формулата забравя да дели на 3, ако е конус, например. Разказвах му и че навремето имахме задачи с едни тръби дето пълнят басейн и не се включват по едно и също време , а там се комбинират знания и от обем на фигура, и от работа. Е, яко се спече, иначе на него математиката му е по-силна, да видим!

# 1 424
Този е по-трудният изпит според мен. По БЕЛ всеки, седнал да чете и зубри, ще научи материала.
Тук трябва и да ги чаткаш задачите..само с четене не става, усет трябва...не е за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт