Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 820
  • 2 164
  •   2
Отговори
# 1 815
Доста подобни като трудност.

# 1 816
Не съм критерий,  но на мен не ми се струва така. На моето дете математиката не му е силната страна, но миналогодишната матура я реши бързо и с лекота, с 1-2 грешки.  Тазгодишната съвсем не е така. Предполагам, ако детето си държи стабилно високо ниво на представяне по Мат, може и да не му се стори трудна. 
Доста подобни като трудност.

# 1 817
За представянето на децата много влияе е стреса. Едно е в къщи на спокойствие да си решаваш задачи, съвсем друго е на изпит с огромен залог.

# 1 818
Здравейте, как ви се стори вчерашната матура – по-лесна или по-трудна от миналогодишната?

Зависи от гледната точка:)
Някои още във въздуха я решиха...
Други от диваните, споделиха че е нищо особено...
За трети е елементарна...

За моето средностатистическо дете:
първи модул лесен
зад. 21 А много трудна
зад. 22 лесна, но с уловки. Трябва ти четене с разбиране
зад. 23 Б трудна геометрична задача.

Според учителите му: интересни задачи, като за сериозен изпит...за втори модул.

Според мен: Втори модул бе направен така, че да даде предимство на децата от МГ , за да не се борят за мястото си с НВО по БЕЛ. Също и министърът да докаже, че системата в част математика не работи и трябва да се промени...

# 1 819
Извинявам се, че връщам малко назад към матурата по МАТ, но за непълно разлагане на многочлена от 21 а в този вид, би ли закачил 1 точка.

# 1 820
Моето дете не е критерий, тя е на ниво МГ, но и на нея едва и стигнало времето за втори модул и се беше напрегнала. Имаше повече уловки във втори модул, в сравнение с миналогодишната. Като се върне от скиторене ще питам нея какво мисли

# 1 821
  • София
Извинявам се, че връщам малко назад към матурата по МАТ, но за непълно разлагане на многочлена от 21 а в този вид, би ли закачил 1 точка.
1,5 т.

# 1 822
Моето дете не е критерий, тя е на ниво МГ, но и на нея едва и стигнало времето за втори модул и се беше напрегнала. Имаше повече уловки във втори модул, в сравнение с миналогодишната.

Точно нашите деца са критерий! Тези деца, които цяла година учиха, трудиха се и знаеха, че вчера отиват на изпит с висок залог! Тези, които бяха там, в залите, стреса и притиснението дали ще оправдаят очакванията!

# 1 823
На моята девойка едва ѝ е стигнало времето.
Като са казали, че остава половин час тя е започнала да преписва решените задачи на белова. За оставащите последни 15 минути ѝ е останало време да реши 23 Б и направо е решавала на беловата. Каза бързо писах, но се старах да е четливо.
Надявам се под това напрежение да е написала всичко последователно и да не е пропуснала нещо.

# 1 824
При нас детето каза, че последната задача не е успял да е реши веднага, затова се е върнал и проверил и преписал на беловата първите две задачи. След което направо на беловата е решил последната задача, като е писал до последно. Първи модул за него е бил лесен, имал е повече от 30 минути да проверява, докато на втори е бил на косъм да не му стигне времето.

# 1 825
Около мен всички говорят за труден втори модул и очакват по-ниски балове. На моето дете не му е стигнало времето (което е напълно нетипично досега), за да изпише 23Б.

# 1 826
  • у дома
Здравейте, как ви се стори вчерашната матура – по-лесна или по-трудна от миналогодишната?
Първи модул нормален,да не кажа елементарен.
Втори модул е по-труден и нетипичен от миналогодишното(което според мен беше най-лесното НВО,което е давано някога)  и ще служи за разслояване на баловете...Като излезе статистиката ще видим кое е вярното.

# 1 827
1,5 т.
Благодаря Ви, а дано! Simple Smile

# 1 828
Аз считам моето дете за критерий, защото зная, че не е на ниво МГ ( последният и пробен в СМГ е трагедия ) , а по-скоро е едно добре подготвено дете, с изцяло хуманитарни заложби, без особено логическо и аналитично мислене. Тя изключително много усилия положи тази година, нито е ходила на частни уроци, нито имаше късмет в училище с преподавател по мат. Единствено посещаваше школа, но 2 часа на седмица в група, за мен не дава нещо значително като подготовка. Обаче, тя самостоятелно се готви атски много, изяде няколко дебели сборника с кориците, изреши много пробни изпити и резултатите са на лице. Матурата и беше точно толкова лесна, колкото и тази от 2024, даже я определя като по-лесна.

# 1 829
  • София
Като излязат резултати и статистика ще знаем. За нас може да са лесни или трудни задачите, отрочето може да знае, да се е справило, налучкало или паникьосало, може и да не помни къде какво е сътворило... (Според дъщеря ми Модул 1 е лесен, Модул 2 - последната задача т.б я е затруднила, както се оказа, защото не е прочела условието като хората..., краен резултат-ами, ще видим).

Общи условия

Активация на акаунт