Отговори
# 120
Хората са различни. Изобщо не съм на мнение, че е нежелана от родителите си. Може да има някакви особености по отношение на бита, може да толерират повече братчето и т.н., но не мисля, че е нежелана там.

# 121
Добре, на този етаж само "твоята" стая ли е затрупана с вещи? Отиди в друга стая? Или целият етаж е заринат?

# 122
Ако братът също е приходящ, какво пречи да сте в неговите " покои"?
Ако пък има ситуация да се съберете всички, ще е весело. Едва ли битовизмите ще са водещи.
Един надуваем матрак и ето спалня. Ако дойде бебче вече ще се наложи хигиена и преформатиране.

# 123
  • София
То нежеланието, ако го има, е взаимно.

# 124
Ако братът също е приходящ, какво пречи да сте в неговите " покои"?
Ако пък има ситуация да се съберете всички, ще е весело. Едва ли битовизмите ще са водещи.
Един надуваем матрак и ето спалня. Ако дойде бебче вече ще се наложи хигиена и преформатиране.

Сигурно се шегуваш? Да спя на надуваем матрак, защото родителите ми съхраняват счупени/непотребни вещи в стаята, където се предполага, че мога да спя, когато им идвам на гости? При наличието на двуетажна къща, такова поведение от страна на родителите не говори никак добре за тях.

# 125
Добре, ужасно е. И? Може ли да си смени родителите Simple Smile

# 126
Тутан, въобще не се шегувам. У нас спа едно семейство с дете, донесоха си такъв матрак, с хубава материя беше, висок, истинска спалня. Важно е желанието. Тук явно в стаята на Нарци са струпани цяла холна гарнитура, която хората не искат да изхвърлят. Те така са преценили. Чак пък в двуетажна къща да няма къде да преспят двама млади, не ми се вярва. Другаде е проблемът, а не в тези мебели.
Ако има желание, ще се съберат и двете двойки, внуци и стари , без да има дребнавости.
Не всички усещат граховото зърно, та матракът да е проблем 😀.
На хотел на гости при родители ми е абсолютно като на екскурзия до родното място.

# 127
Аз не мога да си представя да имаш цял етаж свободен и да нямаш една стая подходяща за гости с преспиване .
За мен това говори за липса на гостоприемство и нежелание да имат гости - приятели или деца.
Може пък да са някакви интроверти и да обичат да са си само двамата.
Да си носиш всеки път кърпи и чаршафи ми звучи абсурдно също.

# 128
anonymiss, на каква възраст си? Ако си на 60+ и жилището е наследено от време оно и неремонтирано от някакяи години?

Без ремонт и поддръжка лесно се затъва да стане неизползваемо.

# 129
Неизползваемо става най-вече при затрупване с боклуци и превръщане на стаи, в склад за такива.
Не е нужно всичко да е скъпо или ново, за да се устрои малко пространство за гости. Просто да е разчистено. Самият факт, че техния етаж е подреден и обновен, означава, че и на тях самите не би им харесало да спят в стая, която е като склад. Това, че гостите са за кратко, не е причина или оправдание да спят в натурия, според мен.
За техни (на гостите) чаршафи и кърпи място в къщата няма, но за препикани мебели има.
Някаква дистанция и отчужденост се усеща и от двете страни.

# 130
Наистина ли не познавате хора, които са на принципа "Все някога може да потрябва". Няма изхвърляне там, а само прехвърляне от място на място, било гараж, вила или както в случая неизползван етаж.
И ако нещото все пак наистина потрябва, няма намиране.
Абсолютно няма как да се промени това мислене.
В случая може би единственият полезен ход би бил авторката наистина да помоли да си има стая музей с нейните си неща и ключ. Ако се съгласят, пак ще трупат, но другаде.

# 131
  • Между гори и планини
Моите родители бяха превърнали стаята ми в склад на вехтории, като си ходя в родния град, трябва да съм на хотел. Малко е неприятно, но това жилище те са го купили, ще си го правят каквото искат. Преди 2 години с малкият ми син разчистихме стаята ми, с идеята след гимназията той да отиде и учи там и живее с баба си. За сега се размина, но нищо не се знае.
У дома малко сме превзели гардероба на големия ми син, но пак си има негови дрехи - за у дома, няколко ризи, пижама, бельо, хавлия и други. Може да си идва само в отпуските 2-3:пъти годишно, но му напомням, че у дома си е винаги и неговият дом. Докато не си купи свой.
За стаята на малкият имах намерение само да разчистя от кабели и платки и да сложа цветя, че много хубава и светла 😊

# 132
Ние сме дърти вече, на около 30, но стаите ни са налични - и моята, и неговата, и на сестра му. Спим там, когато ги посещаваме и всичко си е както сме го оставили. Не бих имала против да се използва с друго предназначение лично аз.

# 133
Ох, Амброзия, ще ме съсипеш от смях 😀.....дърти били на около 30. Като наближите 60 какви ще сте? Грохнали старци ли?!

# 134
Е, имам предвид, че не сме деца. Grinning Всъщност има го складния елемент, но касае играчки на децата ни. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт