Отговори
# 150
Това със склада за (обективно погледнато) боклуци е някакво възрастово изменение и за съжаление ще се влошава.

# 151
Това със склада за (обективно погледнато) боклуци е някакво възрастово изменение и за съжаление ще се влошава.

Аз пък мисля че е по-привично за бумер поколението.
Аз толкова мания хванах от това събиране на Неща, че наистина хвърлям постоянно и не пазя абсолютно нищо, което не влиза в определението полезно или красиво точно в този момент.
( сантиментални неща пазя, но се събират в кутия 30×30см)

# 152
Моята "детска стая" беше условно детска, защото започнах да я ползвам на 20години, когато бях вече студентка в друг град.Преди това живяхме в къща на същото място, която след като събориха построиха блок в сегашния му вид.Въпреки, че изкарвах в тази стая един месец лятото и броени дни през останалото време, тя си беше наредена по мой вкус и никога не стана "склад".
Типично "детска" стана след десетилетия за сина ми, защото в нашето жилище/ през два етажа/нямаше място за детска, но точно от практичност не сложихме шарении, освен едно столче в първи клас.Мебелите, които подбрахме в първи клас са актуални и удобни и към днешна дата, вече за студент първи курс/ дай, Боже, скоро втори/Единствено сменихме столчето.

Играчки синът ми е имал в нашето жилище, в жилището на майка ми и в жилището на свекърва ми.Всичско се прибира след игра в големи пластмасови кутии .

Не мога да си представя да изпращам детето на хотел, в случай, че имам достатъчно място у дома, но съм използвала освободената от него стая за "нещо си". Все пак, да отбележа, че детето ми е едно, вероятно ако след като напусне дома и имах по- малко дете, което заеме неговата детска стая , щеше да  е сложно. Или ако има две деца на сходна възраст и пораснат, създадат семейства, тогава една детска стая ще им е малка за гостуване.Но пък едва ли биха гостували по едно и също време.
Сега имаме нова къща, стаята на сина ми още не е готова, но той си знае, че има такава, където и да отиде.В това населено място няма хотели, има една, две къщи за гости, но се дават за групи.

# 153
  • Варна
Хора, когато детето напусне стаята и вие я превърнете в нещо си, тя не спира да съществува физически. Тя си е там. Какво значи "няма къде да спи като се върне"? Дето се вика все едно легло ще остане в тая стая. Ако не, едно разтегаемо ще сложа, един дюшек ще надуя, моята спалня ще й предложа, но детето ми винаги ще има къде да спи в буквалния смисъл на думата. Обаче да пазя стая с вещи, която не се ползва повече от няколко дни в годината, застинала във времето като преди години, няма да стане.
Тя ще служи за нещо. И каквото и да е това нещо, то няма да пречи да имам къде да си подслоня детето.

П.п. Складово помещение за мен означава, че в шкафовете и гардеробите там ще има съхранени разни мои или общи неща. Че над гардероба примерно ще кача кашони, че може да сложа в ъглите някой куфар или обемист предмет. Не означава, че всичко ще е нахвърляно и затрупано до степен да не се отваря вратата. Това е болестно състояние и тогава проблемите са съвсем други.

# 154
  • Somewhere far away
Под складово помещение аз разбирам маза или таван.

# 155
Под складово помещение аз разбирам маза или таван.

Мда.. ,а аз дори балкон нямам 🥲
Само мебелите могат да се броят за склад

# 156
Всеки разбира различно под "склад".
Има хора, наистина са способни да превърнат в склад стая, вкл. може и леглото да стане неизползваемо.

И какво толкова има да се трупа, след като обитаващите са станали по-малко след излизане на детето. Какво повече има да се слага при минус един човек.
Пак с уговорката, че  е различно, ако стаята ще е нужна на друго, пораснало дете.Но са се слагат "натурии"/ в какъвто смисъл е началният пост/ за мен е лишено от здрав разум.

# 157
Ние имахме период, в който като се върнехме в София отсядахме в хотел. Жилището на дъщерята малко, старото ни жилище под наем, новото не е готово. Е, нормални неща.

# 158
Не, не е гост детето ти след като се изнесе. Със сигурност не е на едно ниво с чичо Пенчо и съседката Гошка, които могат да отседнат при нужда.
След като хората са по-малко няма какво да се трупа.
При мои познати дори нямаше две спални, а се ползваше хола или кухнята за родителите. Е при изнасяне на дъщеря им те не завзеха стаята й, въпреки че в този случай е дори различно от склад. Сега тя редовно си идва с мъжа и дъщеря им, а понякога ходи само внучето и спи в тази стая.
Не става дума за притежание, а за чувство, но явно някои са нямали търпение да изгонят детето си, предполагам че и то надали често ще ги навестява, а може и това да е целта.

# 159
  • Варна
Със сигурност не е на едно ниво с чичо Пенчо и съседката Гошка, които могат да отседнат при нужда.

А някой да го е казал?

# 160
Не! Имаме 3 деца и всяко си има стая. Когато се изнесат стаите ще си останат, за да имат винаги място вкъщи, при нас. 😊

# 161
Вие явно живеете в Лувъра. Поздравления.
//
Стаите могат да се усвоят, няма проблем, стига да се обособи уютен и сантиментален кът с белег от детството на детето.
Като си дойде, ще бъде добре посрещнато и настанено на чистичко и мило за него място.

# 162
  • Между гори и планини
Аз вероятно въобще няма да променя стаята на малкият ми син, когато вече не живее с нас. Само всички платки и прахосъбирачки ще прибера по- пригледно.
Някак си, като си им оставя стаите такива каквито са, ще ми е по- малко тъжно, че не живеем заедно.
Сега с такава радост, чакам големият ми син да се прибере дори за два дни. Радвам се, че си е оставил тук козметика, дрехи, бельо. На колкото и години да станат, децата ми за мен ще са винаги деца и моят дом е и техен, наш!
Не съдя моите родители които бяха направили стаята ми склад, но въпреки, че моята къща не е много голяма, като останем сами с мъжа ми, ще ми е прекалено тихо, глухо и празно . Двама какво да ги правим толкова стаи?

# 163
Аз по принцип не трупам нищо и няма как да сътворя склад от стая. Даже обратното - по-скоро да освободя от натрупани боклуци през годините. Иначе, конкретно стаята остава стая, без значение за кого, или празна. Когато навремето аз се изнесох от нас детската стая си стана отново спалня и родителите ми най-накрая можеха да си легнат нормално (защото те иначе спяха в хола на разтегаем диван, апартаментът ни беше класически двустаен-кухня, хол и спалня). Аз не обичам да ходя някъде "с преспиване" и дори при тях не оставам, вече 30 години зор да спя у тях аз нямам така или иначе Simple Smile Едното ми дете освободи вече стаята си-ами стои си стая, ще видя това лято да я освежа и ремонтирам, след което просто затварям вратата, ако не се ползва тази стая и така.

# 164
Тук някои хора какви изводи извадиха - умът ми не ги побира.
Много ясно, че ако децата не живеят у дома
ще си ползвам стаите им с опция да може да се спи там за кратко.Как някои си извадиха извод, че няма или не си обичам децата, не знам?!( в общия случай, не аз конкретно)
Даже вече знам коя стая каква функция ще изпълнява.Да са ми здрави момчетата и да си свият щастливо свое гнездо, у дома все ще има къде да ги приютя за кратко.😀

Общи условия

Активация на акаунт