Отговори
# 195
  • София
Много се отклонихте от темата.
Авторката сподели за натрупани опикани от котки стари мебели в детската и стая. Родителите имат къща, предполагам и кофа за боклук в двора, а складират гадости в стаята и.
За мене това не е нормално, освен ако не са скъсали връзките и не искат тя да им ходи на гости с гадже/мъж. Предполагам, че са към 60 - 65 годишни. За мене това не са склерозирали, с мозъчни изменения хора. Може би не харесват нещо в нея - живота и, избора на партньор, на работа и искат да я отблъснат.
Едва ли ще ги затрудни да изхвърлят нагризана от котки и опикана табуретка. А и няма как да я ремонтират, почистят и ползват.

# 196
  • Варна
Ако ще и на дюшек на земята ще спим, но ще сме заедно.

Стига желанието да е взаимно, нали... Щото като пораснем някак изведнъж започваме по друг начин да гледаме на нещата. За детето може да не е ок да спи на дюшек само за да сте заедно. С половинка пък хептен. Аз по себе си виждам как се променят предпочитанията.

# 197
  • Между гори и планини
Разбира се, това е образно казано. Не ставайте буквалисти 😊

# 198
  • София
Важно е качественото съвместно прекарано време в будно състояние.

Днес видях едно меме, но жалко, че не го запазих, защото ми напомня темата:
Преди сватбата майката към сина:
- Пък мама ще ти подари легло за трима.
- Как така, бе мамо!? Ние нали ще спим с булката двамата.
- Аааа, мама няма да те остави да спиш сам с чужда жена.
Wink

# 199
Аз пък не искам децата ми да се чувстват чужди у дома дори и след 40 години. Не бих ги пратила да спят по хотели, щото вече били големи.
Освен това е чудесно че Fever Ray има къща на морето, в планината, в града и т.н. да са живи и здрави, но не всички имаме по няколко жилища. То реално и апартаментът на нашите е на мое име, но са го купили и обзавели родителите ми.
Просто някои хора не обичат да ди нарушават комфорта, а други сме гостоприемни.

Аз съм негостоприемна и не обичам да си нарушавам комфорта, ама това не важи за детето.

# 200
Добре, но всички, които имате детски стаи за вечни времена у родителите, голяма близост и отлични отношения, няма да промените ситуацията на Нарциса. Тя трябва да  приеме, че вечно подредената детска стая не й се е паднала в живота. Ровенето, обвиненията и не дай Боже разправиите с родители по този въпрос, пряко я дърпат назад, вместо да се движи напред.

# 201
Доня, не виждам смисъл децата ми да спят у нас, когато в София ни дели една входна врата или да се натъркаляме един върху друг във ваканционните ни жилища, че да се покажа любвеобилна майка.
Т.е. в темата не разбирам защо при наличие на лично място на детето в някои случаи или съответно при липса на такова в други случаи, трябва да се пази непокътнато помещение за него. Не визирам нас, а говоря принципно и за двата случая. При нас просто съвпадат и двата варианта, според сезона.

Защото повечето хора нямат съседно жилище, което да предоставят на децата на една входна врата.
И помещението не е непокътнато, детето си идва и си го ползва. Както Нарциса също би ползвала своето, ако не беше заринато със стари ненужни мебели.
Какво неясно има, просто не разбирам...

# 202
Неясно е какво значение има как е у другите хора. При теб като си е склад, какво те грее, че няколко съфорумки имат непокътнати и подредени стаи? Аз това не го схващам.

# 203
Щом пита, значи я интересува. Иначе нямаше да пуска цяла тема да пита как е при другите хора.

# 204
Най - вероятно авторката търси някакви примери, които да обяснят действията на родителите и. Моето мнение е, че са неприемливи. За друг може да  са в реда на нещата. Като види цялостната картина кое как е, ще си направи извод за себе си. Но каквото и различия да имаме в жилищни площи и брой деца, в, аимоотношения и тн, със сигурност никой не би подкрепил мнение, че е нормално неизползвана стая да се превърне в склад за непотребни вещи. Това вече е или патология, или демонстрация някаква.

# 205
На мен би ми било неприятно 100 човека да ми обяснят, че родителите ми се държат неприемливо. Какво ще ми даде това? По-голямо желание да ги обвинявам ли?

У нашите е супер подредено, модерно и готино, но аз съм спала там сигурно общо 10 пъти за 25 години. Понеже имам цели поредни години, в които не съм била там да оставам за нощем. Какво би ме интересувало, че други хора се отбиват за спане поне веднъж месечно примерно у родителите?

И на други съфорумки стаите са станали складчета. Значи не е сама в преживяването си Нарциса, а това се случва при родители, които почват да "трупат". Не е чудо невиждано.

# 206
Доколкото разбрах, тя би се отбивала по-често, но няма къде да спи,  защото стаята и е натъпкана с опикани мебели.
Според мен може да говори с родителите си и да разрешат този проблем, при наличие на цяла къща, една стая все ще освободят да има вид и функция на спалня за младо семейство (евентуално с дете, дай Боже).

# 207
  • Somewhere beyond the moon and stars
Нарциса я разбирам, то си е точно патология. Функция на едни предходни времена и, в някои случаи, резултат от необработена травма, търсене на утеха във вещите и затруднение да “се разделиш” и да изхвърлиш.

Вариантите сте ги посочили - или да спят извън дома; или да изясни, че така не става и да се преместят (по-лесно ще се приеме от изхвърляне) тези неща другаде. Най-вероятно ще се случи първото.
После с крехко новородено или с по-голямо бебе, което лази навсякъде, пипа и отваря всичко, слага в устата, още по-трудно ще се пречупва да остават на място, което е затрупано със стари вещи и мебели, непочистено и т.н.

# 208
  • По света и у нас
Аз бих направила стаята на офис, вместо на склад.

# 209
На теб ти трябва офис, на родителите на Нарциса - склад.

Общи условия

Активация на акаунт