Имахме и предвидена стая за майка ми, на първия етаж, до хол-кухня, но за жалост, не дочака да я ползва.
Всяко решение за предназначение на помещенията зависи от квадратура, населено място, големина, възраст на семейство и деца, наличие/липса на баби, дядовци, динамика на живот и още безброй фактори. Затова, както се казва сравняваме "ябълки с круши". Напр, стаята в жилището на майка ми (спалнята и) е точно музей. Мина една година, но още нищо не мога да променя или изхвърля, освен, че покрих спалнята с нови неща. В гардероба винаги съм имала мои вещи, зимни палта. В останалите стаи живее синът ми, във всичките. (не че са много).
Кой както го чувства, няма правилно и грешно. Единствено, не мога да възприема това, което авторката пише-да затрупаш празна стая с ненужни вещи. Ето, това не мога да разбера каква потребност задоволява човек.
А за празните стаи - понякога се ползват не само за гостуване, но и по проблемни ситуации. И мъжът ми е оставал в "детската си стая", когато свекърва ми боледуваше както и в последните и дни. Аз също съм оставала, когато майка ми се върна от болница след счупване и имаше нужда от грижи, когато съм се разболява ла и детето ми е било невръстно, за да не го заразя и също в последните дни на майка ми. Въобще не е излишна една празна стая, ако я има разбира се.