Отговори
# 45
Нарциса, няма шанс да се разберете и ти си тази, която трябва да намери приемливо решение на проблема, така че и на теб да ти е удобно. И да, с бебе ще ти е още по-тегаво, отколкото сега.

# 46
Решение има, няколко хотела.

Айша, нашият метод с икейските чанти напът за контейнера по тъмно не става ли? При тебе поне може да стане и по светло.

# 47
Да, в този случай хотел е идеален вариант. И по- рядко гостуване.

# 48
  • София
Нещо за желание да прекараш време с тях, щото ги обичаш, остаряват? Радост от тази среща?

Кат ти е такава драма и не искаш да ходиш - канете ги вие.

# 49
Нарци, според мен нямаш правилен ход в ситуацията. Гледай си спокойствието - нощувките в хотел, през деня на гости за кафе, обяд и каквото още ще правите заедно, и чао-чао.

# 50
Нещо за желание да прекараш време с тях, щото ги обичаш, остаряват? Радост от тази среща?

Кат ти е такава драма и не искаш да ходиш - канете ги вие.
На въпросите - не. Твърде далеч са от състоянието, в което е време да почвам да ги милея как са стари, болни и неразбиращи модерния лош свят и утре ще им е последния ден. По втория абзац, каним. Запалиха колата и дойдоха на гости преди 2 месеца. Малката подробност е, че ние разбрахме от леля ми, че са идвали, и то чак след като вече се бяха прибрали. Питах право куме какво става - ами нямали време и затова преценили да не се обаждат.

# 51
От години с брат ми живеем на други места (никой от нас не е семеен още, за да води +1), но стаите ни са запазени (доколкото е възможно).
Стараем се сравнително често да се прибираме да се виждаме (поне по веднъж на 1-2 месеца), пазят ни пространствата като все пак са започнали да ги използват - слагат техни дрехи в гардеробите, някоя козметика, но цялостно те не са от хората, които се затрупват с вещи. Намирам го за нормално предвид че поне аз не живея с тях от около 7 години, всички неща са ми на друго място и се прибирам с куфар, за който има предостатъчно място в стаята ми. Наскоро смениха обзавеждането с по-голямо с идеята ако решим да се обвързваме по-сериозно с други хора да имаме място като им гостуваме.

# 52
Малката подробност е, че ние разбрахме от леля ми, че са идвали, и то чак след като вече се бяха прибрали. Питах право куме какво става - ами нямали време и затова преценили да не се обаждат.

Казваш, че са дошли на гости на леля ти и не са се обадили на теб, защото са нямали време, така ли?

# 53
А за какво трябва да ходиш, след като няма да се виждате кой знае колко, ше спите на хотел и не се налага с нещо да помагаш.  За една вечеря ли...
Представям си другояче човек да си отиде в родния дом. Аз си ходя у дома, стаята ми си е стая,  не е нужно и да си нося неща като спали завивки и прочие.
Не знам и за  склад на какво би се ползвало, щом когати  сме живели там не е бил нужен склад, значи и сега не е нужен. По принцип държим само неща които ползваме, дрехи също. У нас няма излишни, стари, неизползваеми вещи, както и у майка ми.
Когато не съм там, стаята ми се владее от котката. Единствената промяна всъщност са нейните играчки и постилки.

Сега, ако някой иска да превърне освободената стая в стая за шиене, или работилница, или оранжерия, или фитнес, до някаква степен го разбирам, ама склад, няма да стане.

# 54
Ако не живееш вече там, не трябва да се и ядосваш за нищо.

Моите родители преди години се преместиха в нов апартамент. Има къде да спим, ако ходим, което е рядко. Всичко е изрядно подредено и чисто, но няма "детски стаи" Simple Smile Това си е техен дом все пак.

# 55
  • София
Тези деца, които са се отделили, нямат стаи у дома. В склад не сме превърнали нищо. Ползват се от по-малките деца в семейството. От тази есен вече ще има напълно празна стая. Планираме да стане кабинет + гардеробна.
Когато идват, остават в съседен наш апартамент или в друг по-далечен. На морето, а вече и на планината - остават на хотел или квартира. Само на вилата има достатъчно място,  но там няма време да идват.
Прибират се за 15-тина дни през лятото и за по седмица за Коледа и Великден. И то не всеки път.

# 56
Почти 40 години не живях в родната къща, но се връщах много редовно. Постепенно цели стаи се превръщаха в склад. Мърморех здраво Grinning Но знаех, че един ден ще се занимая с това.
От две години живея за постоянно в къщата. Още като се върнах викнах контейнер. Всичко замина.
Къщата изведнъж стана огромна.
Сам се грижиш за комфорта.

# 57
  • София
Е, как авторката да се грижи сама?
Родителите сигурно са към 60 годишни, здрави и прави хора.
Може да стане скандал ако понечи да изхвърля.

# 58
Май  всички възрастни хора с времето почват да трупат вещи и след като умрат се налага да с контейнер да се изхвърля събираното през живота им

# 59
Не всички възрастни трупат, но е разбираемо при собственно жилище да решаваш какво ще правиш със стаите след като децата поемат по свой път.
Иначе се получава, че порастналото дете си има свой дом и отделно стая-склад (някога и етаж) при мама и тати.
А мама и тати имат ли стая, която да не се пипа в домът на детето за да им е удобно като му отидат на гости?

Общи условия

Активация на акаунт