Отговори
# 30
  • Paris, France
Е, може да ги мързи, но са те отгледали и изучили, все пак. Как тези мързеливи плюшкиновци са ви отгледали такива прекрасни с брат ти?

Прекаляваш с притесненията. Внучето им трябва да види всякакъв живот и бабите и дядовците имат какво да предложат.

# 31
А, такива вещомани е друго.Свекърва ми е такава и като ходя у тях разчиствам, тя после пак си прибира всичко.После се сърди, че не искам да ходя.

# 32
  • София
Аз живея със семейството си на 3 км от родителите си. Те ми запазиха детската стая, сега детето я използва когато остава при тях. Гардеробите все още са пълни с мои неща от преди почти 12 години.  Никога не се е превръщала в склад. Мама редовно чисти с прахосмукачка, мие прозорци, сменя пердета. Детето обича да остава там и често се случва, след като са я прибрали от училище да реши, че иска при баба и дядо.

# 33
  • София
Нар, все може да сбуташ нещата за едно спане, още повече си ги знаеш. Ако мъжа ти не мрънка за подобни гостувания - вървете.
Родителите ни са това, което са. И по- добре няма да става. Да са ти живи и здрави и да си се гледат, пък да си нареждат нещата както им е добре на тях.

Аз спрях да чувствам детската ми стая такава, откакто съм си тръгнала. Имам си свой дом и в него стаите са си мои.
Богинята моя майка все бучи - тук ти е дом, може ли да си такава? Викам може, домът ми е другаде.

# 34
Нарци, кажи им че ще отидете, но ще спите на техния етаж, защото на твоя е мръсно и няма място. А, ако и на техния етаж няма място за вас, толкова по зле. Не бих си причинила с бебе, да отида на място което ще трябва да изривам половин ден, преди да стане годно за преспиване.
Другият вариант е да ходите за през деня и да не спите там, а някъде наоколо в къща за гости или хотел.

# 35
При наличието на два отделни етажа последното, което бих направил е да спя на етажа на родителите ми, още повече с половинката.

Малко ми е трудно да повярвам, че не може да се намери една стая, която да е в достатъчно добро състояние, за да се ползва от авторката, още повече говорейки за "нейния" етаж.

# 36
  • Варна
Ми следващия път като отидат и изринат стаята, да й сложат една нова брава с яка ключалка и да я заключат при заминаване. Така няма нищо да се трупа вътре в тяхно отсъствие и ще си я имат готова за следващия път. Нали етажът бил техен.

# 37
  • Някъде там
Да, детската стая визирам. Нали няма да си е вкъщи, поопразнили са се шкафовете, няма да му пречат нашите неща, къщата си е моя и подобни доводи. Но да почнем отначало, въобще правите ли го? И защо?
Дори някога когато имат семейства, стаите си остават техни и само те ще имат право да си правят каквото искат в тях. Аз единствено ги почиствам. А и ако ги превърна в склад къде точно ще спят, като се прибират ?
Моите се прибират често.
Трябва никога вече да не се използва, че да стане склад.
Защо питате, на вашите деца склад ли е стаята или обмисляте да стане ?

# 38
Не е ли малко егоистично да имаме претенции претенции към дома на родителите ни? Майка ми живее в огромно жилище, има две спални за гости и там отсядаме, когато й гостуваме. Като тръгваме почистваме, пускаме пералня и така.

# 39
  • Някъде там
Не е ли малко егоистично да имаме претенции претенции към дома на родителите ни? Майка ми живее в огромно жилище, има две спални за гости и там отсядаме, когато й гостуваме. Като тръгваме почистваме, пускаме пералня и така.
Моите също си чистят. Все още са  сами, нямат семейства. В шкафове и гардероби държим старите им дрехи и завивки, книги и неща които те са си оставили.
 Чистя когато не си идват  за по дълго време за да не се занемарява стаята, не защото те не го правят. Достатъчно стаи имаме за да ми трябват и техните за склад.
За мен не е, цял живот ще ми са деца.
Предполагам, че ако им кажа,че ще я направя склад няма да имат против, но не виждам защо.
Но, всеки с мнението си.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 21:52 от daviz

# 40
  • Варна
Аз нямам своя стая в къщата на майка ми, нито пък сестра ми. Вероятно това означава, че при това положение не сме й деца.

# 41
Е, да де, но не ви се налага като отидете в дома на родителите си, половин ден да изривате боклуци, за да има къде да спите. В същото време, те се сърдят, че не ходи често. Наистина ли не виждате, какъв е проблемът.

# 42
  • Варна
Виждам. В липсата на комуникация.

# 43
  • София
Детето става студент в друг град. Превръщате ли гардеробите и шкафовете в стаята му в склад за свои вещи?

Не, не го правя.
Но това не пречи вече порасналото дете с негови деца да превърне стаята си в склад и да се изявява като Плюшкин. Дойдоха си от чужбина, натрупа много ненужни вещи в торбички, чанти и куфари. Вече втора година не ги е отваряла. Започна да трупа купени евтини боклучета. Цял усвоен балкон напълни с натурии. На плахите ми покани да поразчисти поне ританките за 6 месечно и пеленките  само подбелва очи и пуфти.
Не мога да измия прозорците поне един път годишно. Не, че и тя се е пръснала да чисти и подрежда.

# 44
В случай, когато наистина отиваш в хотел 'Мамин', бих казала, че е егоистично. Ние отиваме с наши чаршафи, там почистваме, подреждаме, зареждаме. След нас не остава и една кърпичка за пране, боклука си го хвърляме, това е нормалното при напускане. Въпросът е на отиване. Ако питаш нашите, на приказки са се убили от работа да подготвят. На практика обаче не е така. Не би било проблем, ако поне го намирахме така, както сме го оставили, а ние не го намираме.
Като каза комуникация - и такава има. Вчера точно имахме пореден разговор по въпроса. Всичките разговори стигат до задънена улица и вече ги хващам, че започват и да лъжат. Отделно две седмици преди всяко гостуване се почва една подготовка с реплики 'е, за малко сте, ще ни изтърпите'. Добре...обаче като сме за малко, може пък ние да оставим страшната мизерия, защото все пак и ние си имаме жилище за чистене и пране, пък в хотел 'Мамин' камериерите да се оправят - тогава внезапно ще стане проблем какво ние не сме направили за краткото гостуване, нали?

Общи условия

Активация на акаунт