Отговори
Детето става студент в друг град. Превръщате ли гардеробите и шкафовете в стаята му в склад за свои вещи?

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 17:43 от Не се сърди, човече

# 1
Не знаех къде са им квартирите, чак пък шкафовете да знам и  да ги пълня.

# 2
Според мен в питането се визира стаята в семейния дом, напусната от детето. 🙂

# 3
А каква е идеята на темата?Гледам нищо да не превръщам в склад аз.

# 4
Да, детската стая визирам. Нали няма да си е вкъщи, поопразнили са се шкафовете, няма да му пречат нашите неща, къщата си е моя и подобни доводи. Но да почнем отначало, въобще правите ли го? И защо?

# 5
Не бих. Нали студентът ще си идва за ваканции, празници и т.н. Би било хубаво да знае, че си има лично място в дома на родителите си.

# 6
"Децата" отдавна живеят със семействата си в други страни. В част от шкафовете държат техни дрехи, за да не носят, когато се прибират в БГ /домашни дрехи, пижами, бельо, някои връхни дрехи/. Другите използваме ние- например през лятото премествам там зимните дрехи. А, и имам две големи чекмеджета с играчки за внуците.

# 7
Детето става студент в друг град. Превръщате ли гардеробите и шкафовете в стаята му в склад за свои вещи?
Не бих. Обидно би било.

# 8
Ами, ако опразни гардеробите и шкафовете, не виждам, защо да не се ползват, ами да стоят празни...
Дори да се прибира за празници и уикенди, едва ли ще си носи целия гардероб, обувки, вещи.
Според мен може да му се остави празно шкафче/гардеробче/ пр. пространство, за да има къде да си остави вещите като се прибере, но чак да му се пази стаята непокътната..

# 9
Не бих оставила детската стая като знам, че порастналото дете ще идва рядко и за малко. Бившата детска стая сме я направили кабинет. Нямам угризения.

# 10

Цъ. Въпросът е, че в стаята сега примерно няма място за кошарка, а ми мрънкат, че не сме искали да ходим там.

Ами в прав текст обясняваш защо. Да се сърдят на себе си.

# 11
  • Варна
Не му е дошло времето още да мисля по този въпрос, но моето жилище е достатъчно голямо. Дори като замине дъщерята един ден пак ще си имам място за моите вещи и без да налазвам нейната стая. Пък и не обичам да трупам, в някаква степен съм минималист. Това, докато е студентка и докато се установи след това в свое местенце, собствено или под наем. Тогава вероятно бих превърнала стаята в спалня за гости или да я ползвам за нещо друго, защо не?

# 12
Моето вече сума години работи в чужбина, забравихме кога е била студентка, но стаята си стои. Все пак се прибира от време на време, надяваме се и палим свещ някой ден и внуци да идват на гости.
Пък и след като нашите гардероби са били достатъчни и преди да се изнесе, защо сега да не са? Е, някои са споделени, но така си беше и преди - извънсезонните и скиорски дрехи на целокупната фамилия си бяха преди, и сега пак са там.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 12:05 от Черна станция

# 13
Обясни им защо.
Ако много се налага ходенето, помислете за airbnb за няколко нощувки.
За пазенето - далече съм от този етап, но не виждам причина едно помещение в средно бг жилище да стои неизползвано.
Майка ми използва всичко както е преценила, когато ходим, предварително се обаждаме.

# 14
  • София
Опа, бебе ли имаме на хоризонта 😍

Възприемам моята детска стая в моя собствен (към момента) апартамент за чужда. Това е дом на майка ми.
Когато осъмвам понякога там, спя на дивана.

Вкъщи е достатъчно голямо, че да имам подобни драми.

Ако трябва да ходя в дом без удобства и лично пространство - няма да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт