Отговори
# 15
При нас засега само едната е студентка, но си идва поне веднъж в месеца за по два - три дена, така че си всичко си е както преди. Когато есента и малката замине, вече ще гледаме как ще е, но едва ли ще преустройвам стаята им. Вече когато се установят някъде за постоянно, но това е друг въпрос. Засега само учат в друго населено място, не са се изнесли официално.

# 16
Не,за нещата на родителите си има достатъчно място.

# 17
Докато  нямат собствен дом, шкафовете им се пазят. Което не пречи леглата да се ползват при нужда, рядко  е.

# 18
Всичко зависи предимно от големината на жилището и манталитета на родителите. При моите има достатъчно място за всички и не се налагат подобни "гимнастики".

Също така забелязвам, че с напредването на годините, някои родители започват да се затрупват с ненужни/неизползвани вещи вкъщи, вместо да се отърват от тях. 

# 19
Не виждам нищо лошо гардеробите да се използват. Практичен човек съм, защо да стоят празни? А и пустеещите шкафове навяват тъга...

Още докато си живееше вкъщи част от пространството под спалнята беше запълнено със семейни вещи. Бих запълнила и всички други, но тя има толкова много дрехи, че и сега са си пълни. Ползвам все пак отделни рафтове, които беше изпразнила.

Гардеробът в моята стая при родителите ми също се използва от тях. Имаме само 2 рафта със спално бельо и ако искаме да си сложим нещо като ходим. Намирам го за напълно нормално. Кошарката на детето ни стоеше в тяхната спалня. Не сме се оплаквали. С баба и дядо се гледаха нощем, а ние си спинкахме спокойно.

# 20
Кошарка ли  ще трябва Simple Smile

Моята стая у майка ми си стои с наши вещи. Там се настаняваше и дъщеря ми като малка. Това си е моята стая, нищо, че вече 25 години не живея в нея.

# 21
Не обичам да трупам вещи и по-скоро ще изхвърлям, ако има претрупване. Стаи 'склад' нямам, просто достатъчно гардероби имам, в които да крия излишното. 
От някакъв цитат се подразбра причината за питането и, ако е така - Честито! Много щастие и любов желая! Gift Heart
Когато аз родих навремето, баща ми направи специално ремонт на една от спалните в дома им, за да ми е комфортно като идваме с бебето на посещения при тях. Бях много трогната, че всичко бе подбрал според личността и вкуса ми, все още имам голям сантимент към тази спалня, защото ми напомня за неговата любов и грижа.
С удоволствие бих направила същото за порасналото ми дете след време, при наличие на достатъчно пространство.

# 22
Спалня за гости... а тя като си идва къде ще спи.
Много обидно звучи. В прав текст им кажи, естествено че няма да ходиш като няма място за теб! Те са се сетили..

# 23
А дали пък не зависи колко е голямо жилището на хората и дали нямат нужда от повече място за вещите си, че да пазят стая за порасналото си дете?!Може там да се остави легло, но не виждам защо да пазят “детската стая” за вечни времена.При нужда може да се обособи малко място за временно ползване.
Странни претенции имат някои хора.

# 24
  • Варна
Ами ще спи в спалнята за гости, какво странно има? Щом се е установила за постоянно някъде другаде, значи у дома е гост. Това не я прави по-малко моя дъщеря.

# 25
Благодаря за пожеланията, но не е сигурен поводът все още bouquet Има въпроси от родителите ми и мислех дали да ги контрирам с въпроса от темата, обаче ще стане грозно. В моя случай не говорим за оползотворяване на пространство, а за прибиране на стари, почти винаги повредени вещи - от дрехи през аранжировка до мебели. Оставят ги в на брат ми или моите помещения, затваря се вратата и просто забравят какво има вътре. Влезе ли при нас, значи практически е отписано. Да, ама не и за нас - при всяко прибиране 3 стаи ги чистим, прибираме и подреждаме половин ден. При положение, че двете  стаи в квартирата ги чистим максимум час със моткането и съхненето на пода след мопа, нещо много генерално не е наред 'на село'. Иначе на техния етаж всичко е ново, подредено и прибрано и пускат коментари за внуци и жилища.

# 26
Стаята на детето е склад, да. Но жилището ни е малко. Веднъж ни изненада в един през нощта. Много бързо разтребих.
Стаята винаги ще е нейна, но когато я няма се ползва.

# 27
Обясни им това, което написа тук. Но в края на краищата това си е тяхното жилище, нормално е да складират каквото смятат за добре. А ваше право е да не ви се занимава с такива разчиствания и разбутвания, съответно (ако изобщо ви се ходи) да не отсядате там, а примерно някъде другаде - на хотел, ербнб, от сорта.
Имам позната, чиито дъщери със своите семейства няма как да се съберат в бившата детска стая на двустайния апартамент, и отдавна наемат по нещо наблизо. Всички са доволни и спокойни. Струва ми се добър вариант.

# 28
  • Paris, France
Аз си прибрах нужния багаж от детската стая и вече е спалня без никакви мои вещи. Имам вещи у майка ми. Мъжът ми има вещи у родителите си, но трите детски стаи са вече спални и пълни с техни вещи. Единият гараж също.

Моят мъж е Плюшкин и няма да му стигнат детските стаи за всички бумаги и боклуци, които не изхвърля. И двете ни семейства пазят тонове дрехи, книги, учебници, вещи, които не ползват и никога няма да ползват. И ние така, но вече ги носим в друга къща. И пак у нас е като клошарник. Още като дойдохме, нямаше място за тоновете вещи, които мислехме да довлечем.

Децата са си още в къщи основно. Засега нямам намерение да ползвам стаите им като се изнесат, а и се надявам да идват и да отсядат с нас.

Нарциса, къщата си е на родителите ти и ти отдавна не живееш там. Хората ти помагат с каквото могат, гледат ти котките като има нужда, приемат те на гости. Нормално е на тяхната възраст да са събрали повече вещи. Да си ги складират където искат! Вие само спите в стаята като идете и не ходите за месеци. Няма значение дали прескачаш 3 куфара за да стигнеш до гардероба ако това е 4 дни годишно или 2 дълги уикенда. Като дойде време да им метнеш внучето 🌞😇, съм сигурна, че ще обзаведат и приготвят стая. Voilà. Моите баба и дядо така направиха със стаята на майка, а и тя с моята.

В замъци с няколко крила могат да пазят стаите на прабаби и пораснали деца непокътнати, но в 3 или 4 стаен е трудно и неудобно.

# 29
Неве, не се бъзикай, хипотетичното внуче няма да го гледат. Тях за котките и кучето им ги мързи да мръднат, ти човек гласиш да им дадеш. По-вероятно е воалато да се изразява в това спешно да приберем и внучето, и менажерията им при нас.

Общи условия

Активация на акаунт