Отговори
# 60
Окей, де. Ама тогава да не се тръшкат, че детето им ходи рядко при тях. Най-малкото, няма къде да остане.

# 61
Не всички възрастни трупат, но е разбираемо при собственно жилище да решаваш какво ще правиш със стаите след като децата поемат по свой път.
Иначе се получава, че порастналото дете си има свой дом и отделно стая-склад (някога и етаж) при мама и тати.
А мама и тати имат ли стая, която да не се пипа в домът на детето за да им е удобно като му отидат на гости?

При нас мама и тати имат отделна стая, в която могат да се настанят спокойно, без да прескачат разни неща. Това важи и за тъщата, стига да не се засекат по едно и също време JoyJoyJoy

За мен остава да бъде непонятно как родителите не могат да осигурят нормални условия за престой на децата си в родната им къща, макар и за няколко дни годишно. И всичко това е, защото се складират стари и непотребни вещи. Все пак в случая на авторката се говори за къща с два етажа, а не за апартамент.

# 62
Малката подробност е, че ние разбрахме от леля ми, че са идвали, и то чак след като вече се бяха прибрали. Питах право куме какво става - ами нямали време и затова преценили да не се обаждат.
Казваш, че са дошли на гости на леля ти и не са се обадили на теб, защото са нямали време, така ли?
Точно така. И отговорът на моя въпрос беше 'преценихме, че няма да имаме време и решихме да не ви притесняваме', демек прехвърлиха топката към нас, как са ни направили голяма услуга да не ни занимават с глупости, още повече в почивни дни. А те са всъщност от хората, които те занимават - редовно питат дали мога да проверя разни неща, да отида до еди къде си, да купя еди какво си. С брат ми същото.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 15:03 от Нарцùса

# 63
Тая тема ми е непонятна. Като че ли става въпрос за бегли познати, а не родители и дете.  Детето няма къде да отседне в родния си дом, а поръчка  да се купи, провери, намери нещо е досадна тегоба.

Явно така са си постлали, но при това положение не е чудно, че има деца, които се виждат и чуват с родителите си веднъж на високосна година.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 15:28 от Iris04

# 64
Направили са си планове да гостуват на леля ти, направили са го. Какъв е проблемът? Друг път ще планират да гостуват у вас. Не е задължително всеки път да обиколят всички.
Моите родители също идват в нашия град по работа или при приятели и не винаги идват вкъщи. Намирам до за нормално, големи хора са, имат право на живот и извън нашите отношения.

Аз съм човек, който рядко приема нещата лично. Майка ми много се старае като ще идват гости и ѝ отнема време и усилия. Знае и че събота и неделя обичаме да мързелуваме и да си правим филмов маратон + разходки. Затова, ако ми каже, че не са искали да ни притесняват в почивните дни, ще го приема съвсем буквално.

Струва ми се, че са се натрупали много неща, които не харесваш, затова ти прави впечатление и това с вещите. Ако има достъп до леглото, за да се спи нормално, въобще не ме интересува какво има в шкафовете.

Неве, не се бъзикай, хипотетичното внуче няма да го гледат. Тях за котките и кучето им ги мързи да мръднат, ти човек гласиш да им дадеш. По-вероятно е воалато да се изразява в това спешно да приберем и внучето, и менажерията им при нас.
Няма връзка. Внуче ще гледам, но животни не. Дъщеря ми с нейния приятел имат 2 бр. кучета. Въпреки че сме в един град, ако трябва да пътуват някъде ги карат при "сватовете", които са на 100+ км. Уважаваме си личните "отклонения" и никой не се сърди.

# 65
Осигурила съм на порасналите деца къде да идват винаги, когато пожелаят. Даже за всеки си има негова отделна стая. Не бих отглеждала обаче техни кучета и котки по никакъв начин. Внучета на гости - супер, много ще им с радвам. Но без целодневно отглеждане, уроци и домашни Simple Smile Няма да е за мен вече това натоварване. Родителите не сме разтегателни и не можем да огреем съвсем навсякъде.

Нарциса, има и хора като мен - куче не мога да гледам, просто няма начин. Това е живота.

# 66
Е, толкова ли е важно дали "децата" ще спят в бившата си детска или в новата гостна?  Жилището ни е малко и се използва максимално, според моментната необходимост. Когато си идват за по-дълго, особено с внуците, се старая да поизпразня някои рафтове от "техния" гардероб, за да си приберат част от донесените дрехи /другата остава в някой куфар/. Задължително от всички стаи прибирам "опасните" неща - лекарства, препарати,  шивашки принадлежности, флумастери и др. Когато ходим при тях на гости те също пренареждат, за да ни осигурят някакво пространство.
Без претенции и от двете страни!

# 67
  • Варна
Окей, де. Ама тогава да не се тръшкат, че детето им ходи рядко при тях. Най-малкото, няма къде да остане.

Ето така започват форумните легенди. Изобщо никъде не е писала, че НЯМА КЪДЕ да остане. Има къде. Просто нея не я кефи състоянието на помещенията и се налага да се впрегне и да си ги вкара във вид, в който иска да са. Няма къде да остане означава буквално, че не съществува помещение с легло, което да може да ползва. Тук изобщо не е така.

# 68
  • Paris, France
А мама и тати имат ли стая, която да не се пипа в домът на детето за да им е удобно като му отидат на гости?
Мъжът ми държеше стая за родителите си в неговото жилище. Той обича да живее с майка си, но тя не искаше да остава там и си ходеше в нейния апартамент. Като се нанесохме ние там за известно време, оставаха с баща му в апартамента на мъжа ми, но спяха в друга стая. В Лондон държахме стая за родителите и родата, но тогава някой от тях отсядаше при нас почти всеки месец. Вече никой не идва, а след раждането на второто дете свободна стая нямахме. Обикновено им оставяме нашата спалня, а спим в хола. Като бяха малки децата сам човек спеше в едната от детските стаи.

# 69
  • Варна
Чакайте сега, тук не става дума за това дали има място да пренощува гост. Става дума, че конкретен човек иска да има само и единствено негова си стая в конкретен дом, който не е негов. В този смисъл беше питането на потребителката дали мама и тати имат своя стая в домовете на порасналите си деца. Само тяхна, с техни вещи в шкафове и гардероби, която не се пипа и ползва. А не дали мама и тати има къде да спят като дойдат на гости, Невена, то е ясно, че все в някоя спалня или детска ще ги настани човек.

# 70
@HighSpeed, от кога домът, в който сме родени и израснали започнахме да наричаме "конкретен дом"?

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 20:17 от Тутанкамон

# 71
Highspeed,  точно това е мисълта ми.
Аз имам къде да спя у нашите и те у нас. Но това не са "запазени" стаи с лични вещи, които да не се бутат.
Спи се в стая според случая. Като естествено се изчиства място за малко дрехи за периода на престоя.
Но никой не държи стая музей на другият в домът си.
Моята детска стая стана 2-ра тяхна спалня, защото имат различни нужди и понякога спят отделно. Аз не държа нищо, защото си имам дом с мъжът ми. Всичко, което ми е трябвало съм взела.
Да си разположа вещите, които са мои, за 3 посещения годишно не е моето разбиране.
Да се тръшкам, че не мога да спя в детската  си стая ме изумява.
Откакто излязох на 18 не ми е случвало да спя там и имам страхотни топли отношения, защото ни е важно времето заедно, а не такива териториални битовизми.

# 72

Ето така започват форумните легенди. Изобщо никъде не е писала, че НЯМА КЪДЕ да остане. Има къде. Просто нея не я кефи състоянието на помещенията и се налага да се впрегне и да си ги вкара във вид, в който иска да са. Няма къде да остане означава буквално, че не съществува помещение с легло, което да може да ползва. Тук изобщо не е така.

Ако, за да остана някъде, значи да рина боклуци половин ден, да за мен лично значи че няма къде да остана. А и показва, колко съм желана, на практика.

# 73
Неве, не се бъзикай, хипотетичното внуче няма да го гледат. Тях за котките и кучето им ги мързи да мръднат, ти човек гласиш да им дадеш. По-вероятно е воалато да се изразява в това спешно да приберем и внучето, и менажерията им при нас.
Блазе на всички, чиито родители им гледат домашните любимци. Моите ми изхвърлиха котката, малко след като се изнесох. Иначе това не ги определя като баба и дядо, защото с голямо желание гледат дъщеря ми.
Колкото за стаята ми, не е склад, но отдавна е преустроена, има бебешка кошара, нямам дрехи там, дъщеря ми има.

# 74
Имаме къде да спим, но всеки път  намираме мръсно и разхвърляно, а сме оставили чисто и подредено. Ако видят, че някой тръгва да излиза с голяма чанта, се почва - да не хвърляш нещо, ама защо, можеш да го ползваш, можеш да го носиш?! Затова започнахме да хвърляхме по тъмно.
Никъде не съм казала, че не искам да има нещо тяхно. Това, което искам, е да не оставят повредени неща, които никога повече няма да пипнат. Повечето тук явно си представят някаква стая с основните мебели и две стари якета в гардероба. Хора, те си купиха нови тапицирани мебели - табуретка и столове - защото старите котките са ги препикали и накъсали, и преместиха старите скъсани и препикани в стаята, където спим, защото нямало другаде място. Това вече ми преля чашата. Свалих тапицерията и възглавничките и ги събрах в чувал да ги мятам - бяха много учудени, то било изпрано. Взеха чувала и повече не го видях.
Говорим за здрави, прави и с акъла си хора, не за инвалиди. За мене това тяхното не влиза в дефиницията 'аз съм си вкъщи'.
П.п.животните са техни. Много са гушливи, обаче ай си мръднал някъде за 2  мин, и са ти маркирали мястото.

Общи условия

Активация на акаунт