Лятна вечеря за цялото семейство, готова за 15 минути?

  • 10 713
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 24 857
Май карета ги водят тук или поне са доста близки до това ако пък не е същото. Свинско филе си е, наистина е много крехко и става бързо, както и при теб е тънко нарязано.

# 76
  • In transit
  • Мнения: 14 429
Показаното от Тарталета е контра филе. Така приготвено на тиган и у нас е любимо. Аз ги овалвам леко в брашно и ги пържа в малко краве масло и зехтин за по минута на страна. Също стават много крехки.

# 77
  • София
  • Мнения: 20 823
Показаното от Тарталета е контра филе. Така приготвено на тиган и у нас е любимо. Аз ги овалвам леко в брашно и ги пържа в малко краве масло и зехтин за по минута на страна. Също стават много крехки.
Тънко ли са нарязани и разчукваш ли ги? Обичам филе, но понякога ми е сухо, много зависи как е сготвено.

# 78
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 818
М, още утре ще пробвам начина на Мики. В хладилника винаги има тарелка от това месо, че става бързо. Често му правя и гъбен сос, че и той става за 10 минутки.

# 79
  • Мнения: 24 857
Точно с гъбен сос ги харесвам и аз, аз харесвам и с мааалко соев сос да го подсиля. Наистина става бързо.
За начукване - точно такова филе няма смисъл, то е супер крехко и без това и се готви много набързо, иначе може да се пресготви и да стои сухо.

# 80
  • Мнения: 362
Как правите гъбения сос?

# 81
  • In transit
  • Мнения: 14 429
Куку, да, леко ги начуквам, по-добре стават. Овалвам в брашно, изтръсквам излишното и пържа в масло и зехтин. Не ги чакайте да станат златисти, тогава вече са изсъхнали. Съвсееем леко розови, като станат ги обръщам.

После както са писали Тарти и Натка с гъбен сос, със сос от сирена разтопени, са чудни. Крехки и сочни.
Подсетихме ме още три бързи рецепти, едната с контра филе, другата с бон филе.

Свински карета по арбанашки, много вкусни и лесни.

Крехко бон филе на скара, уникално става и супер бързо, без да броим времето за мариноване.

Свинско бон филе арабиата

Merryn, тук съм написала как правя гъбения сос по два начина, но ще ми интересно да чуя и другите как го приготвят. Hug

# 82
  • Мнения: 24 857
Сметана с малко топено сирене ми е най-бързият сос на мен, иначе за гъбите зависи колко бърза човек, че не винаги е чак за минутки. Зависи гъбите какви са, дали са пресни или някои правят и с консервирани (на мен не са ми любими от буркан за тази цел), бульонът дали е готов или някои сваряват леко гъбите да получат гъбен бульон... абе всякак става вкусно, различни варианти има. Според времето и желанието и аз не го правя все един и същ.

# 83
  • София
  • Мнения: 1 715
Най-бързият гъбен сос, който правя - инстантна гъбена супа разтварям във вода наполовина на нужното за супа. Добавям лъжица сметана и пресен копър.

# 84
  • Мнения: 12 182
Орзо със зеленчуци.
Докато се вари орзото до алденте, в уок тиган  запържвам/ задушавам лук шалот, морков на дребни кубчета, броколи. Когато е готово орзото, изливам водата и го добавям към зеленчуците. Разбърква се хубаво и готово. Може да де сложи и бучка масло.
Чудесна гарнитура, както и основно веге ястие за нула време.

Общи условия

Активация на акаунт