Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 14 326
  • 440
  •   2
Отговори
# 330
Момичета, споделете  от кой АГ сте доволни за проследяване на бременност с тромбофилия? Аз за момента съм се насочила към болница Надежда и д-р Павлова-Масларова. Имам и други придружаващи проблеми и като цяло съм в голямо мислене.

# 331
  • София
В Надежда игнорират тромбофилия.

Аз се следях при Вецев и Чучумишев. В Токуда са добри АГ, за Ковачев има добри отзиви.

# 332
Как така игнорират тромбофилия, може ли малко подробности?

# 333
  • Замък сред облаците
Тромбофилията се следи от хематолог. Кадърните АГ следят развитието на бебето и потенциалните рискови показатели (вкл с кръвни и уринарни изследвания). Надежда не е баш мястото за това, особено като си плащаш пакети за проследяване, а не назначават елементарни показатели за кръв и урина.

# 334
С тромбофилия съм и загуби зад гърба си.
Родих прекрасно доносено, здраво бебе при д-р Вецев, който ми назначи терапия в 7 г.с. Препоръчвам!

Момичета, споделете  от кой АГ сте доволни за проследяване на бременност с тромбофилия? Аз за момента съм се насочила към болница Надежда и д-р Павлова-Масларова. Имам и други придружаващи проблеми и като цяло съм в голямо мислене.

# 335
Дами, моля дай те ми малко успокоение. Днес закъснях с около 45 мин да си поставя клекsaна. На някой случвало ли му се е да закъснее с поставянето и имало ли е проблем. Така ме е яд. За пръв път ми се случва.

# 336
Aз всеки ден го поставям някъде между 11 и 11:40 според кога ми остане време. Определено не мисля, че е проблем. Да не говорим, че предстои смяна на времето, така че може да се възползвате и така лесно да изместите часа. Аз нарочно гледам малко да закъснявам тази седмица, че като сменим времето и малко подраня да е по-малка промяната, а пак да поставям около 11, когато ми е удобно. Определено не е никакъв проблем. Та нали и за изследване се мести дори с часове, какво са 45 мин.

# 337
Aз всеки ден го поставям някъде между 11 и 11:40 според кога ми остане време. Определено не мисля, че е проблем. Да не говорим, че предстои смяна на времето, така че може да се възползвате и така лесно да изместите часа. Аз нарочно гледам малко да закъснявам тази седмица, че като сменим времето и малко подраня да е по-малка промяната, а пак да поставям около 11, когато ми е удобно. Определено не е никакъв проблем. Та нали и за изследване се мести дори с часове, какво са 45 мин.
Досега винаги съм местила само напред часовете. Преди го слага в 17ч и постепенно го изместих в 13ч заради анти ха. Затова се притесних толкова. Никога с повече от 15 мин не съм закъснавала да си поставя клекsaна и затова ме е яд. Не се бях сетила за промяната на часа с един час назад. Благодаря че ме подсетихте.

# 338
Здравейте, предстои ми преглед при д-р Тончев във връзка и с предстоящо инвитро и стимулация на дълъг протокол, която тече в момента. Какво да си пусна, като кръвни и може ли да се изкривят от стимулацията? Имам factor V хетерозигот и PAI хетерозигот. Преди съм пускала тези, но са на повече от година. Или да отложа прегледа?

# 339
Момичета, искам да пусна основен пакет тромбофилия,. За гр. София Бодимед дали са добър вариант или да ходя в Геника? Благодаря ❤

# 340
Стимулацията изкривява хормони - полови, щитовидни. Не друго.

Генетични изследвания най-добре в Геника.

# 341
  • София
Ави, не отлагай прегледа. Доста медикаменти, използвани при инвитро, повишават кръвосъсирването, добре е да имаш назначена профилактика успоредно с тях.

Можеш да повториш изследванията, тъкмо да назначи и за тях ако има отклонение.

Успех, 🍀

# 342
Здравейте, днес при поставяне на фраксипарин в корема мисля, че нацелих буца, защото лекарството едва влизаше, а накрая и излезе капка лекарство. Докато намеря и място, което не ме боли с опипване с иглата пак излезе 1-2 капки.. Това мисля, че ми се случва за първи път и не знам какво да правя. С високорисков фактор съм и се притеснявам. Определено ще спра с корема, гънка си хващам, но тези буци... Дали да поставя още много малко от друга инжекция?

# 343
  • София
Не се притеснявай, няма нужда да слагаш друга инжекция.

Пробвай други места за поставяне на инжекция - паласките, външната част на бедрата или задната част на ръцете - някъде, където да можеш да хванеш гънка и да има мекичко. Изваждай иглата бавно.
🍀

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 09:35 от delisardeli

# 344
Здравейте момичета, днес ми беше първата инжекция Фраксипарин. Около час след поставянето започна малко да ми се размазва зрението, това отмина, но започна главоболие. Случвало ли се е на някой? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт