Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 14 288
  • 440
  •   1
Отговори
# 435
Клексана е по-изчистен. От фракси може да получиш алергия. При мен така стана, та по-добре почвай клексана направо Simple Smile

# 436
Аз бях на фракси един месец и добре ми понесе, но наистина много жени имат алергия и минават на клексан. Така и така имате рецепта за клексан, взимайте си го него директно.

# 437
На мен д-р Тончев ми изписа директно Клексан, не сме коментирали фраксипарин. Реално мисля че и двете лекарства вършат работата си по абсолютно идентичен начин. Аз с клексана нямам никакви проблеми, като зачервяване, подуване, сърбеж. Два или три пъти нацелих вена, но ставаха мънички синини, а не големи хематоми. Това което разбрах че е важно, да не се разстрива с памука след поставяне, а само да се притисне мястото на обождането. Забелязах обаче че при взимане на кръв отнема доста повече време да спре кръвта и мястото посинява по лесно, но мисля че е логично.

# 438
Благодаря Ви, момичета за ценните отговори! Купих Клексан и го почвам, а понеделник ще пиша на д-р Тончев за насоки от тук нататък какво следва.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 17:42 от Анонимен

# 439
Здравейте, знам че трябва да спра фраксипарина 24 часа преди секциото,но по принцип го слагам към 15:30 часа. Секциото ми ще е на 24ти сутринта, на 22 ли да си сложа последно инжекцията?

# 440
Мисля че да, при мен поне така беше. Аз биех фракси към 9-10 вечерта и последната ми инжекция беше 2 дена преди секциото. Родих на 6то число, а на 4то ми беше последната. В болницата на 5ти не са ми слагали.

Общи условия

Активация на акаунт