Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 14 286
  • 440
  •   1
Отговори
# 405
  • София
NaniG,
Пусни допълнителните фактори ACE и фактор 13, както са ти написали. Пусни и изследвания на витамин б9 и Б12 и след това се консултирай с хематолог. Успех!

Благодаря за насоките. Така направих, днес отидох да пусна АСЕ и Фактор 13. Мисля, че не е удачно сега да пускам Витамин Б9 и Б12, защото приемам добавки, които ги съдържат. Поради това не пуснах и Хомоцистеин.

# 406
  • Замък сред облаците
Виолетка, д-димер е остатъчен продукт (отпадък) от фибринолизата. Тоест инжекциите си вършат работата. Намаляване ще целиш след раждането, когато не би трябвало да има какво излишно да разграждаш и организмът ще трябва да влезе в норма.

# 407
Може ли да ми кажете каква е връзката между хемоглобин със стойност 146 и мутация 4G 4 G може ли това да е предпоставка за назначаване на натаспин Н. Ранна бременост

# 408
  • София
Няма връзка.
Но за тази мутация е добре да имате някаква профилактика, защото процеса на фибринолиза не работи нормално.

# 409
  • Замък сред облаците
Да допълня Дели - натаспина е назначен заради 4Г4Г, за да подпомага фибринолизата, но често не е достатъчен и трябва да се следи коагулацията - ако не е добра картинката, да се мине на инжекции. А хемоглобина сам по себе си може да е висок компенсаторно я заради ниско желязо, я заради ниско Б12 или фолат. Тълкува се в комбинация с феритин, тжск, средно разпределение на хемоглобина според показателите от ПКК с ДКК (колко кислород пренася кръвта) - MCH и MCHC.

# 410
    При мен излезе:

ITGB3 - интегрин – β3_1565_T>C  - хетерозиготен

MTHFR - 677_C>T - хомозиготен

MTRR - 66_A>G - хетерозиготен

Има ли нещо притеснително имайки предвид, че съм в начална бременност?

Update:
    На мен ми дадоха да пия натаспин по време на цялата бременност, както и метилирана фолиева киселина. Б12 си приемам от 3 месеца, но предполагам и неговата форма трябва да сменя.

# 411
    Здравейте, търся препоръка за сравнително читав хематолог в София, който работи по НЗОК. Следя бременност в 20г.с. и бия клексан заради Лайден. За момента всичко е супер като изследвания и като кръвоток, така че по-скоро за редовен преглед на изследвания без отклонения, защото взех че по изключение изврънках направление и искам да си спестя поне един разход този месец. Благодаря!

# 412
    • Замък сред облаците
    Моят съвет е да прозвъниш Хематологията и да провериш дали има прегледи по каса. За име не мога да препоръчам по ЗК.

# 413
    Благодаря за съвета. За Иван Рилски ли става дума? Simple Smile

# 414
    • Замък сред облаците
    Не, за НСБАЛХЗ.

# 415
    Здравейте, бременна съм в 33г.с с Лайден - хетерозигот. Днес при поставяне на фраксипарин в паласката, изтече малко лекарство на капки от мястото на убождане и поставих още съвсем малко от друга инжекция. Да, но при втората инжекция текна кръв и буквално 1 капка кръв се върна в ижнекцията. На мястото веднага се появи синя точица. Сега се панирах, че това може да е било вена, а не капиляр... Да уточня, че хващам не точно гънка, а цялата паска, не знам как да го обясня, но мисля, че си имам достатъчно мазнина там...

# 416
    Здравейте, момичета!
    Излязоха ми резултатите от изследването за тромбофилия, но честно казано не знам как да ги тълкувам. Малко ме притеснява резултата 4G/4G. Колкото съм чела сякаш не съм попадала на друг такъв. Имам записан час за хематолог, но ми се иска да знам дали е нужно да пусна още някакви изследвания преди посещението?

# 417
    • София
    mmihailowa,
    това е често срещана мутация, предполага проблеми в процеса фибринолиза (разграждането на тромбчета). Консултирайте се с хематолог за назначаване на терапия преди бременност. Премерете и нивата на Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми, защото при мутация в MTHFR синтетичните не се усвояват.
    Аз съм със същата мутация и бях на терапия с НМХ през цялата бременност. Без терапия имам неуспешна бременност.

Emiliq08990, уцелила си капилярче, нищо страшно, случва се.
    Случва се и да се върне част от течността, особено ако измъкнеш бързо иглата. Бодеш бързо, измъкваш иглата бавно. Не е необходимо да слагаш част от нова инжекция, чак толкова не може да изтече.

# 418
    Момичета, малко глупав въпрос.. Предстои ми да пускам контрола на Анти Ха + ПКК, АПТТ, Д-Димер и Фибриноген. Четвъртият час след Фраксипарин се пада в 12:30ч. ПКК трябва ли да  е на гладно? Незнам дали ще издържа до тогава или по-добре да ме боцнат два пъти, един път сутринта и после за Анти Ха. Вие как процедирате?

# 419
    Аз ПКК си го правя в друг ден на гладнo.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 21:05 от Violetka91

Общи условия

Активация на акаунт