Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 10 267
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Толкова ранни аборти обикновено са с генетични грешки - Т.нар. грешки в деленето. Освен имунология пуснете и спермограма с морфология по крюгер на мъжа.

# 166
  • Замък сред облаците
Да допълня към Дели за вегфа че освен проблеми с плацентата, особено ако и мъжът е носител на мутация, има някакъв шанс генерално да има проблем с развитието на сърдечно-съдовата система на ембриона. Съответно при една бременност прескочила първия триместър е хубаво да се направят всички последващи ФМ и да се следи изкъсо развитието на сърцето и кръвотока.

Освен имунология и спермограма както спомена Дели, препоръчвам изследване на дефицити на микроелементи и витамини, щитовидна, ОГТТ (кръвна захар и инсулин трикратно). Ранните загуби наистина повече са проблем с качеството, моята история е сходна (1 аборт, който ме нсочи към тромбофилия, после с терапия 1 успешна бременност, после за 1г6м кухо яйце, БХ и мисед в 7 седмица).

# 167
Може би освен Крюгер и днк фрагментация за спермограмата?

# 168
Толкова ранни аборти обикновено са с генетични грешки - Т.нар. грешки в деленето. Освен имунология пуснете и спермограма с морфология по крюгер на мъжа.
Направихме- 12%. Има ДНК фрагментация, но само 4% е с висока степен. Генетиците казаха, че в милионите това е малко и шансовете той да е причинител са сравнително малки. Затова се заровихме в мен. 😔

# 169
По Крюгер ли е Морфологията, защото има и стандартна по СЗО май беше. Там при нас беше 14%, но когато пуснахме Крюгер и хоп 3%…
Аз съм също с две загуби и една БХ, уж при мен няма проблем, при него също, от първи опит забременявах, но не се развиваше. Накрая инвитро и да ви кажа направиха му селекция, чипове глупости и от 15 оплодени останаха 5! Сега съм бременна от първи опит в края на седми месец… И както горе бяха написали с плацентата малко казус, това онова изскочи и съм почти убедена, че са се оплождали кофти сперматозоид/ яйцеклетка и от там ни е бил драмата… Но ние сме вече над 30 и не искахме да чакаме повече естествено.

Направихме- 12%. Има ДНК фрагментация, но само 4% е с висока степен. Генетиците казаха, че в милионите това е малко и шансовете той да е причинител са сравнително малки. Затова се заровихме в мен. 😔

# 170
  • София
В морфологията по крюгер е добре да се види къде са дефектите - глава, среда или опашка. При различните дефекти има различни последствия.

Възможно е и в яйцеклетките да има проблем, добре е да се направят изследвания, АА е дала чудесни насоки, но с напредване на годините яйцеклетките стареят и все по-малко неща могат да се направят.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 11:16 от delisardeli

# 171
По Крюгер ли е Морфологията, защото има и стандартна по СЗО май беше. Там при нас беше 14%, но когато пуснахме Крюгер и хоп 3%…
Аз съм също с две загуби и една БХ, уж при мен няма проблем, при него също, от първи опит забременявах, но не се развиваше. Накрая инвитро и да ви кажа направиха му селекция, чипове глупости и от 15 оплодени останаха 5! Сега съм бременна от първи опит в края на седми месец… И както горе бяха написали с плацентата малко казус, това онова изскочи и съм почти убедена, че са се оплождали кофти сперматозоид/ яйцеклетка и от там ни е бил драмата… Но ние сме вече над 30 и не искахме да чакаме повече естествено.

Ами да ти кажа не пише по Крюгер, в Геника е правена и пише Морфология “strict criteria”, което до колкото четох е точно Крюгер. 12% са типичните и при генетичната консултация казаха, че това е малко под отличен оплодителен потенциал. Аз забременявам, почти през 2-3м, но или генетичен или имунологичен фактор пречи на развитието.

# 172
Аз също съм с мутации, на терапия от началото, но и репродуктивния и другите лекари казаха, че толкова ранна загуба не мислят да е от Тромбофилията, по-скоро генетичен фактор.
Проследете и при теб нещата- Щитовидна жлеза, инсулин, кръвна захар и другите препоръки от АА. Яйцеклетките също са фактор- аз пиех доста добавки отделно, за да подобрим качеството.

# 173
Момичета, пак имам въпрос. Многи съм боса в темата, дойде ми като изневиделица, чета, но не открих отговор.
На фракси 0.4 съм заради висок д димер ( близо 4) и ниско аптт в 24 г.с. След 6 дни пуснахме антиХа и Д димер. Д Димера не е мръднал грам, според анти Ха, ми увеличиха дозата на фракси на 0.6.  След 5 дни пак ще пускам антиХа. След колко време терапия горе долу се повлиява д димер и аптт?

# 174
  • Замък сред облаците
След като се нагласи дозата и е достатъчно лекарството. Когато не е започната профилактика в началото на бременността отнема време в последствие. Всеки организъм различно съответно.

# 175
След като се нагласи дозата и е достатъчно лекарството. Когато не е започната профилактика в началото на бременността отнема време в последствие. Всеки организъм различно съответно.
Много благодаря.
Четох, че за д димер се изписва натаспин главно, но на мен не ми изписаха такъв, а само инжекции. Нормален подход ли е и дали има нужда от друго мнение, също?

# 176
  • Замък сред облаците
Натаспин е хранителна добавка, която само има подпомагащо действие, не е подходящ когато е налице такъв висок д-димер и няма да го намали, ако организмът има дефектен процес на фибринолиза.

# 177
Здравейте какво мислите за тези изследвания бременна съм в 24 г. с.
Хематолога реши да не ми отговори и ще направя консултация с друг след седмица след като пусна нови.

# 178
  • Замък сред облаците
Като цяло са ок, но няма аПТТ което е важен показател.

# 179
Леле наистина това е изцяло моя грешка .
Другата седмица ще пусна и него заедно с останалите и ще пробвам консултация с друг хематолог Simple Smile
Благодаря .
Като цяло са ок, но няма аПТТ което е важен показател.

Общи условия

Активация на акаунт