Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 22 107
  • 682
  •   1
Отговори
# 435
Клексана е по-изчистен. От фракси може да получиш алергия. При мен така стана, та по-добре почвай клексана направо Simple Smile

# 436
Аз бях на фракси един месец и добре ми понесе, но наистина много жени имат алергия и минават на клексан. Така и така имате рецепта за клексан, взимайте си го него директно.

# 437
На мен д-р Тончев ми изписа директно Клексан, не сме коментирали фраксипарин. Реално мисля че и двете лекарства вършат работата си по абсолютно идентичен начин. Аз с клексана нямам никакви проблеми, като зачервяване, подуване, сърбеж. Два или три пъти нацелих вена, но ставаха мънички синини, а не големи хематоми. Това което разбрах че е важно, да не се разстрива с памука след поставяне, а само да се притисне мястото на обождането. Забелязах обаче че при взимане на кръв отнема доста повече време да спре кръвта и мястото посинява по лесно, но мисля че е логично.

# 438
Благодаря Ви, момичета за ценните отговори! Купих Клексан и го почвам, а понеделник ще пиша на д-р Тончев за насоки от тук нататък какво следва.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 17:42 от Анонимен

# 439
Здравейте, знам че трябва да спра фраксипарина 24 часа преди секциото,но по принцип го слагам към 15:30 часа. Секциото ми ще е на 24ти сутринта, на 22 ли да си сложа последно инжекцията?

# 440
Мисля че да, при мен поне така беше. Аз биех фракси към 9-10 вечерта и последната ми инжекция беше 2 дена преди секциото. Родих на 6то число, а на 4то ми беше последната. В болницата на 5ти не са ми слагали.

# 441
Здравейте, да ме притеснява ли Д-димер от 1.254 в 21ва седмица? Виждам че е в граница за втори триместър, но съвсем на ръба. На Клексан 0,4 съм заради Лайден. Останалите неща са в норма. Анти-ХА не съм мерила този път.

# 442
  • София
Cadiz, мойто спешно секцио беше на 6 в 5 сутринта, последната инжекция ми беше на 5 в 7 сутринта. Не съм имала увеличена кръвозагуба.

Semirra, аз не бих се притеснявала, в граници си, а наближаваш 3 триместър.

# 443
Момичета, носили ли сте компресивни чорапи по време на раждането/секциото?

# 444
  • Замък сред облаците
Аз не, но моя приятелка да, при нея заради флебит. Ако лекарите препоръчват - има защо!

# 445
Профилактично ми ги препоръчаха, но ще взема. Нямам разширени вени.

# 446
Дами, и аз да попитам. Вероятно ще имам планово секцио и аз на 24.11 някъде на обед към 13ч. В момента клексана го слагам в 12ч някъде. И на мен ми казаха да спра клексана 24 ч преди секциото, това означава че последната инжекция трябва да си я сложа на 22. 11 в 12 ч, така ли идва.

# 447
Възможно ли е след преливане на кръв да се променят изследванията за тромбофилия?

# 448
  • Замък сред облаците
Дами, и аз да попитам. Вероятно ще имам планово секцио и аз на 24.11 някъде на обед към 13ч. В момента клексана го слагам в 12ч някъде. И на мен ми казаха да спра клексана 24 ч преди секциото, това означава че последната инжекция трябва да си я сложа на 22. 11 в 12 ч, така ли идва.

На 23.11 в 12ч на обяд е последната инжекция, като спокойно може да се бие по-рано - примерно 8-9-10ч сутринта.

Възможно ли е след преливане на кръв да се променят изследванията за тромбофилия?

Какво се визира под изследванията? Изследванията за вродена тромбофилия, изследванията за придобита (имунологична) тромбофилия, изследванията за коагулация?

# 449

На 23.11 в 12ч на обяд е последната инжекция, като спокойно може да се бие по-рано - примерно 8-9-10ч сутринта.

Какво се визира под изследванията? Изследванията за вродена тромбофилия, изследванията за придобита (имунологична) тромбофилия, изследванията за коагулация?

Вродена е по изследвания, но преди преливането не са правени такива. Имам две успешни бременности в миналото, а по резултатите излиза, че е практически невъзможно да износя дете.

Общи условия

Активация на акаунт